Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Φεβρουαρίου 2014

Τα μικρά και μεγάλα αγκάθια Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα τελευταία 24ωρα ένα ακόμη βασικό «αγκάθι» στον δρόμο προς την αδειοδότηση και τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, καθώς ήρθε σε συμφωνία (και) με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος υπέγραψε διακανονισμό για τα οφειλόμενα στο πρόσωπό του (που άγγιζαν τις 650.000 ευρώ), κλείνοντας ακόμη μία βασική εκκρεμότητα.
Οι πολλές και μικρές δόσεις στους διακανονισμούς είναι -όπως αναφέραμε προ ημερών- το κλειδί για το πλάνο βιωσιμότητας που θα κληθεί να επιδείξει ο Παναθηναϊκός προς την UEFA στον έλεγχο του Μαΐου. Πέρυσι το «τριφύλλι» πέρασε στο μπάτζετ τους διακανονισμούς που δεν μπορούσε να σηκώσει, καθώς κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με αποτέλεσμα το πλάνο βιωσιμότητας να «καταρρεύσει» κατά την εξέταση του φακέλου του. Φέτος, αντίθετα, έχει ακολουθήσει κι ακολουθεί την τακτική που προαναφέραμε στις συζητήσεις με όλους τους παίκτες, μειώνοντας έτσι δραστικά το συνολικό του εξοδολόγιου για την επόμενη χρονιά, ούτως ώστε το πλάνο βιωσιμότητας που θα δείξει να είναι πολύ πιο... πειστικό.
Μέχρι την αδειοδότηση βεβαίως υπάρχουν κι άλλες «μάχες» και μέτωπα που θα πρέπει να κλείσουν μέχρι την 31η Μαρτίου (ημερομηνία που η UEFA θα εξετάσει το κατά πόσο έχουν διευθετηθεί/πληρωθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12/13), για να πάρει... ανάσα ο Παναθηναϊκός μέχρι την τελική «μάχη» του Μαΐου. Τα στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ δουλεύουν πυρετωδώς εδώ και εβδομάδες προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη με αρκετούς υπήρξαν επαφές κι αναμένονται άμεσα εξελίξεις. Ας δούμε τι ισχύει με καθέναν εξ αυτών:
ΦΕΡΕΪΡΑ: Το κυριότερο «αγκάθι» που έχει απομείνει για τους «πράσινους». Οι οφειλές προς το πρόσωπό του είναι περίπου 500.000 ευρώ και ήδη γίνονται επαφές με τον Πορτογάλο τεχνικό για να βρεθεί μία νέα φόρμουλα που θα «σπάσει» το ποσό σε μικρές δόσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά γίνονται συνεχείς συζητήσεις και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση και μέσω του Γιάννη Αλαφούζου.
ΜΑΡΙΝΟΣ: Το ποσό που του οφείλεται είναι περίπου 240.000 ευρώ. Προ ημερών του προτάθηκε δεύτερος διακανονισμός (αφού ο πρώτος δεν μπορούσε να προχωρήσει με τους υπάρχοντες όρους), με τους «πράσινους» να ζητούν αποπληρωμή σε 40 δόσεις. Οι δύο πλευρές οδεύουν προς συμφωνία, ωστόσο εκκρεμεί ένα τελικό ραντεβού, στο οποίο ο νυν παίκτης της Σαρλερουά θέλει να διασφαλίσει ότι θα τηρηθεί ο διακανονισμός. Και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, να εξασφαλίσει με κάποιον τρόπο τα χρήματά του. Εντός των ημερών, πάντως, αναμένονται εξελίξεις.
ΝΙΝΗΣ: Ο 24χρονος μέσος βάζει για ακόμη μία φορά πλάτη στο κομμάτι των διακανονισμών. Την Παρασκευή οι «πράσινοι» επικοινώνησαν με την πλευρά του, του πρότειναν νέα συμφωνία για αποπληρωμή των 70.000 ευρώ που του οφείλονται σε 20 δόσεις κι ο ίδιος έχει δώσει ήδη το «ΟΚ» για να κλείσει κι αυτό το ζήτημα.
ΛΕΤΟ: Ο Αργεντινός έχει καταθέσει προσφυγή αξιώνοντας το ποσό των 690.000 ευρώ (μαζί με τα πρόστιμα), η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» άνοιξαν εκ νέου δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και το παλεύουν για να φτάσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Κάτι που δίνει το δικαίωμα στους «πράσινους» να αισιοδοξούν...
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Η εκκρεμότητα με την Εφορία
Με τον Γιώργο Καραγκούνη οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία τον περασμένο Σεπτέμβρη για νέο διακανονισμό και αποπληρωμή των 800.000 ευρώ που του οφείλονται στο μάξιμουμ των δόσεων που επιτρέπονται. Υπάρχει εντούτοις μία εκκρεμότητα που έχει να κάνει με το ποσό των 400.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην Εφορία που του οφείλει ο Παναθηναϊκός από το 2007, όταν κι έφυγε απ' την Μπενφίκα για να επιστρέψει στο «τριφύλλι». Στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν συνεχόμενες προσαυξήσεις και πλέον εκκρεμεί μία δικαστική απόφαση που θα καθορίσει και το τελικό ύψος του οφειλόμενου ποσού.
Μόλις βγει τελεσίδικη απόφαση, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με την εφορία της Πορτογαλίας για να διευθετήσει/διακανονίσει το συγκεκριμένο ποσό.
Οι «τακτοποιημένοι»
Υπάρχει και μία ξεχωριστή κατηγορία παικτών με τους οποίους ο Παναθηναϊκός έχει ήδη στα χέρια του συμφωνίες με τη φόρμουλα που ήθελε (με πολλές δόσεις). Σ' αυτήν ανήκουν οι παίκτες που αποχώρησαν εσχάτως απ' το «τριφύλλι», όπως ο Πίντο, ο Βελάσκες και ο Κουίνσι, που έχουν συμφωνήσει να πάρουν τα χρήματά τους σε βάθος χρόνου.
Νέοι διακανονισμοί έχουν ήδη υπογραφεί με τους Κλέιτον, Φάμπρι και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι επίσης δέχθηκαν να πληρωθούν σε πολλές δόσεις, ενώ από εκεί και πέρα τηρούνται στο ακέραιο μέχρι στιγμής οι διακανονισμοί με τους Κατσουράνη και Σπυρόπουλο, στους οποίους μπαίνουν χρήματα στο διάστημα που έχει συμφωνηθεί. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Τοτσέ, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ του έχει επιδικάσει 920.000 ευρώ, τις οποίες ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει σε 45 δόσεις.

GoalNews