Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Μαΐου 2012

"Στιγμές" του Νίνη (vids-pics)

Ο Σωτήρης Νίνης δάκρυσε στο αντίο του με την πράσινη φανέλα και ο κόσμος του τριφυλλιού τον αποθέωσε. Δείτε το αφιέρωμα του Newspao.gr στον "μικρό" του Παναθηναϊκού...

Ο Σωτήρης Νίνης αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας στην Παιανία. Στα 13 του χρόνια πήγε στην Παιανία, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα. Ξεκινώντας από ένα ματς με το Αιγάλεω στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ τον Ιανουάριο του 2007, για να κάνει φέτος το καλοκαίρι το μεγάλο βήμα της καριέρας του με τη μεταγραφή στην Πάρμα…

Στις 7 Ιανουαρίου του 2007, ο Βίκτορ Μουνιόθ τον έριξε στα βαθιά, σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ, όταν καν δεν είχε συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του. Το νεαρό της ηλικίας του, σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση, τον ενθουσιασμό του και το ποδοσφαιρικό του θράσος, ήταν στοιχεία αρκετά για να τον κάνουν αγαπητό με το καλημέρα. MVP εκείνης της αγωνιστικής και το βραβείο στον αμήχανο νεαρό δίνεται από τα χέρια των Αντώνη Αντωνιάδη και Πύρου Δήμα.

Το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό ήταν θέμα χρόνου. αυτό ήρθε στις 27 Ιανουαρίου, μόλις 20 μέρες μετά το ντεμπούτο του. Απέναντι στον Πανιώνιο βρίσκει δίχτυα και γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Α' Εθνική, καθώς όταν βρήκε πλεκτό ήταν 16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών.

Θυμηθείτε το πρώτο γκολ του Σωτήρη Νίνη:


Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν άργησε να έρθει. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2007 ο Νίνης κάνει το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη. Αγωνίζεται για 8' στο παιχνίδι με τη Λανς στη Γαλλία και παίρνει την πρώτη... μυρωδιά από τον ευρωπαϊκό αέρα.

Στις 6 Ιουλίου έρχεται και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, ως επιστέγασμα των προσπαθειών του και ως μια ένδειξη πίστης από τον Παναθηναϊκό.

Στις 19 Μαΐου του 2008, ο Νίνης κάνει το ντεμπούτο του και στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Σε ηλικία 18 χρόνων και 40 ημερών όχι μόνο κάνει την πρώτη του συμμετοχή με την Ελλάδα, αλλά σκοράρει κιόλας στο φιλικό με την Κύπρο και γίνεται έτσι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας.

Δείτε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής:


Οι στιγμές μαγείας στο Ολίμπικο...

Τον Φεβρουάριο του 2010, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, το «τριφύλλι»… ανθίζει και ο Παναθηναϊκός με τους Σισέ και Νίνη... τελειώνει τους Ιταλούς στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.


Ο δρόμος για τον Νίνη δεν ήταν στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα, δεν ήταν μόνο μια ευθεία, αλλά είχε και αρκετές... επικίνδυνες στροφές. Μια από αυτές, η πιο κλειστή, ήταν αυτή όταν στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, στο παιχνίδι με το Ισραήλ, παθαίνει ρήξη χιαστών. Το γκολ που είχε πετύχει νωρίτερα, το πρώτο του με την Ελλάδα (σε επίσημο παιχνίδι), μάλλον είχε τη λιγότερη σημασία για τον ίδιο εκείνη τη στιγμή.


Στις 11 Μαρτίου του 2012, έξι μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Νίνης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και όπως αποδείχθηκε -μέσα από τα ματς που ακολούθησαν- ήταν το ίδιο δυνατός και το ίδιο παθιασμένος με πριν.

Το τελευταίο γκολ και το "αντίο"...

Ο Σωτήρης Νίνης παίρνει μορφή «μασκοφόρου» στα πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ. Μια αγωνιστική πριν το τέλος του μίνι – πρωταθλήματος, σκοράρει κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (φορούσε προστατευτική μάσκα για το πρόβλημα στη μύτη που είχε αποκομίσει από το ματς με την ΑΕΚ) για να διατηρήσει το «τριφύλλι» στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.


Στις 20 Μαΐου, ήρθε η δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού. Στο 72ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ, άφησε τη θέση του στον Γιώργο Καραγκούνη και αποθεώθηκε από τους «πράσινους» οπαδούς, ευχαριστώντας τους για τελευταία φορά. Με δάκρυα στα μάτια κάθισε στον πάγκο και λίγο αργότερα δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά του…


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει να θυμάται τις όμορφες στιγμές που προσέφερε ο «Ελ Νίνιο». Και που ξέρει κανείς; Οι δυο τους μπορεί να συναντηθούν και πάλι κάποια στιγμή...













Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.