Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Δεκεμβρίου 2011

Τα ήθελαν και τα... έπαθαν

Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, από επικοινωνιακής πλευράς, είναι σαφές ότι δεν συγκρίνονται την παρούσα χρονική συγκυρία. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ούτε τα (ίδια) Μέσα, ούτε τους (ενεργούς) μετόχους για να παλέψουν με τα ίδια έστω «όπλα», έναντι των «κόκκινων».

Για τους οποίους γίνεται... ουρά από υποψήφιους να παράσχουν κάθε δυνατή «βοήθεια»και που συν τοις άλλοις έχουν έναν ισχυρό ιδιοκτήτη.

Των «παιχνιδιών» αυτού του είδους ουδέποτε ήμουν βεβαίως «φαν», αλλά επειδή (ως γνωστόν, ειδικά στο Ελλαδιστάν) «ρίχνε, ρίχνε, όλα και κάτι θα μείνει» απ' την προπαγάνδα, είναι σαφές ότι τα αντανακλαστικά που έδειξε η διοίκηση του «τριυφλλιού» ήταν άμεσα, αυτονόητα και απαραίτητα για το σύλλογο.

Τώρα εάν επί της ουσίας γίνει μια (ακόμα) τρύπα στο νερό είναι μεν το μείζον, αλλά δεν μπορούμε να το προδικάσουμε εκ των προτέρων. Το πιθανότερο αυτό είναι πάντως, για τους γνωστούς λόγους: ο ένας σύλλογος ψάχνει τα διασκορπισμένα κομμάτια του δεξιά και αριστερά, από διοικητικής άποψης, έχοντας νεροπίστολα στη διάθεσή του και ο άλλος βαράει με «πυρηνικά». Το τάιμινγκ όμως (κοριοί-στημένα κλπ) ίσως να μην του επιτρέψει να τα χρησιμοποιήσει, αλλά μόνο να τα.. δείξει για εκφοβισμό. Οπως και να έχει θα δείξει ο χρόνος. Δεν θα χαθούμε...

Ως προς το επικοινωνιακό σκέλος που προανέφερα, η ανακοίνωση κατ' αρχάς για τον Καλόπουλο, εκτιμώ ότι ήταν απαραίτητη (αναφέρθηκα άλλωστε σχετικά έπ' αυτού του θέματος πριν αυτή βγει, στο προηγούμενό μου blog) και το περιεχόμενό της αυτονόητο για κάθε φίλαθλο που θέλει να σέβεται το άθλημα, το ποδόσφαιρο. Αν δεν θέλει, εννοείτε, ότι θα τα έθαβε στο «χιόνι» ούτως ή άλλως....

«Καπάκι» ήρθε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που θεώρησε σκάνδαλο το ότι... απουσίαζε ο Καλόπουλος τόσο καιρό, γιατί είχε λείψει προφανώς απ' τα γήπεδα της Super League αυτή η διαιτητάρα και ήταν αδικία. Επιτέθηκε κάτω απ' τη ζώνη -και ενώ δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στον Μαρινάκη από τον Παναθηναϊκό στην ανακοίνωσή του- στον Γόντικα για κατηγορίες σχετικά με τη θητεία του στην ΕΡΤ, τα έβαλε με τα ΜΜΕ στα οποία έχει μετοχική σχέση ο Βαρδινογιάννης -ο οποίος δεν ασχολείται ούτε για πλάκα με την ομάδα, θέλει να την κάνει και δεν μπορεί- και για «κερασάκι» έβαλε και ολίγον από Τσάκα και πρίγκιπα για να ειρωνευτεί.
Κι όλα αυτά γιατί; Για τον... αδικημένο Καλόπουλο προφανώς. Αναπόφευκτο ήταν να προκύψει νέα απάντηση του Παναθηναϊκού και αναπάντεχα η άκρως επιθετική ανακοίνωση του Τσάκα.

Για τις οποίες έχω να πω μόνο ότι όταν προκαλείς το κοινό αίσθημα και βγάζεις και «γλώσσα», τότε τα θέλεις και τα παθαίνεις. Εστω επικοινωνιακά.

Κ. Μανωλιουδάκης-onsports

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.