Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Οκτωβρίου 2011

Ανέτοιμος αλλά φαβορί ο Εξάστερος


Ο καιρός πέρασε και πλέον η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού για την φετινή Ευρωλίγκα είναι πια γεγονός, με τους πράσινους εντός και εκτός παρκέ να ανυπομονούν για το ξεκίνημα του νέου ταξιδιού που θα οδηγήσει στο… έβδομο αστέρι.

Ξέρω είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για… αστέρια, αλλά η παρουσία του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια, μας επιτρέπει να στοχεύουμε με το… καλημέρα στο τρόπαιο. Είναι γεγονός πως η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καλά για το Τριφύλλι και αυτό εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που δεν έχουν επιτρέψει στον Ομπράντοβιτς να έχει έτοιμη(στο μέτρο που είναι δυνατό για την περίοδο αυτή) την ομάδα. Όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή πρεμιέρα με την Μάλαγα, πλέον αυτό που εύχεται είναι να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται η μέρα που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Μπορεί το ταλέντο και η θέληση των μόνιμων πρωταθλητών να είναι αποδεδειγμένη όμως αυτή η κακοτυχία με τους τραυματισμούς τους δένει τα… χέρια. Ακόμα και σε ομάδες με τόσες επιλογές και περίσσευμα ταλέντου, η απαρτία είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Είναι γεγονός όπως παραδέχθηκε και ο «Ζοτς» πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι όσο έτοιμος θα έπρεπε για τη δεδομένη στιγμή. Όμως είναι ικανός. Πολύ ικανός. Και με την βοήθεια που αναμένεται να έχει από τον κόσμο του γίνεται αυτόματα το φαβορί της αναμέτρησης με τους Ισπανούς. Και μάλιστα, θα το προχωρήσω και λίγο παρακάτω…

Με αφορμή το ξεκίνημα του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του Τριφυλλιού, είμαι σίγουρη πως παρά τις ατυχίες και τα αγωνιστικά προβλήματα που προκύπτουν, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του ομίλου του, ενώ θεωρώ πως αν οι πράσινοι παρουσιαστούν σοβαροί τότε μπορούμε από τώρα να λέμε πως είναι φαβορί και για την πρόκριση στο ΤΟΠ 16. Αν εξαιρέσουμε την ΤΣΣΚΑ(που στις καλές του μέρες, εννοείται πως την… έχει και αυτή), ο σοβαρός, το τονίζω, ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Ξεκινώντας λοιπόν, το νέο μεγάλο ταξίδι, το μόνο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρότητα και μαχητικότητα. Άλλωστε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έστειλε και σήμερα, τυχαία, το… μήνυμα στους παίκτες του, παλιούς και καινούργιους. Θέλει να δώσουν και την ψυχή τους για να μην χρειαστεί να βάλει τις φωνές μέσα στη σεζόν. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως δεν θα χρειαστεί…

Καλή αρχή λοιπόν στον Εξάστερο και ελπίζουμε ότι στη συνέχεια θα είναι πιο τυχερός από ότι στην φετινή προετοιμασία του και όλα θα πάνε καλά.


Μίρκα Μπούρα