Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Μαΐου 2011

Η πρωτιά και το λάθος με τον προπονητή

Είναι πολλοί, οι περισσότεροι μεταξύ των αναλυτών και των παρατηρητών, που θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει την Τετάρτη και θα διεκδικήσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Κάποιοι στηρίζονται στην αύρα της ίδιας της ομάδας μετά τις δύο διαδοχικές νίκες, κάποιοι άλλοι στην επιστροφή του Κατσουράνη και το κέφι του Ζιλμπέρτο για ένα περήφανο αντίο. Η αίσθηση των περισσότερων για νίκη του Παναθηναϊκού εδράζεται στο «ξενέρωμα» της ΑΕΚ μετά την ήττα της στον Βόλο, στις απουσίες της αμυντικής γραμμής της (και κυρίως του Τραϊανού Δέλλα), στις κενές κερκίδες, στην ατμόσφαιρα του «μπορούσαμε, αλλά τελειώσαμε» μετά το γκολ του Ντολεζάι.

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα προγνωστικά και στα ποσοστά των στοιχηματικών εταιρειών για τον αγώνα θα επιβεβαιώσει την ανάλυση των παραπάνω δεδομένων. Μα, μερικές φορές, στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα…

Η ΑΕΚ θα παίξει για να νικήσει και αυτό πρέπει να κάνει, απέχοντας από πρακτικές που χαρακτηρίζουν άλλους συλλόγους… Και η εφετινή μοίρα του Παναθηναϊκού είναι μιας ομάδας που – παρά τα χίλια μύρια προβλήματά της – όταν συγκεντρωνόταν στο στόχο και προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις, ανέτρεπε όλα τα δεδομένα, έφτανε στην πηγή αλλά στο τέλος ξεδιψούσε άλλος. Αυτό συνέβη και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» αλησμόνητη διαιτησία του Καλόπουλου και του Τρύφωνα (πού να χάθηκαν άραγε…), αυτό συνέβη και στη ρεβάνς των προημιτελικών με το γκολ του Μίτσελ στο 97’, όταν φαβορί ακλόνητο ήταν η Ενωση. Πρέπει να παλέψει πολύ την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός, ώστε να τελεσφορήσει η προσπάθεια αντεπίθεσης στον β΄ γύρο των πλέι οφ.

Μα ακόμη κι αν τα καταφέρει, καλούνται όλοι στην Παιανία να αντιληφθούν ότι δεν του αλλάζει τη ζωή η πρώτη θέση. Σε τίποτα! Διότι ο προϋπολογισμός του Γόντικα έχει γίνει (σωστά) με το χειρότερο σενάριο και όχι μ΄ αυτό που προβλέπει συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έσοδα 15 – 20 εκατ. ευρώ από το… πουθενά!

Αυτό φαίνεται ήδη (αποχαιρετισμός Ζιλμπέρτο, Σισέ) και θα φανεί και στη συνέχεια. Ο φίλος του Παναθηναϊκού έχει επηρεαστεί, φάνηκε και στην κερκίδα την Κυριακή με τις εστίες εμφυλίου.

Αυτός που, για το καλό της ομάδας του, δεν πρέπει να επηρεαστεί είναι ο Γόντικας. Διότι παλεύει σχεδόν μόνος του και τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Το ζητούμενο για το Τριφύλλι είναι να μην αποδεικνύονται και επώδυνα. Διότι όσο άστοχο είναι να έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με 700.000 ετησίως ο Λουκάς Βύντρα, αλλά να μην έχει γίνει επί της ουσίας κουβέντα για το «+1 χρόνο» του Ζιλμπέρτο Σίλβα, άλλο τόσο «αντιποδοσφαιρικό» θα είναι να αποφασίσει για τον προπονητή ο ίδιος και όχι ο νέος τεχνικός διευθυντής…
exedra.gr

Η πρωτιά και το λάθος με τον προπονητή