Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Μαΐου 2011

Ε, και τι έγινε;

Έκανε ένσταση η ΑΕΚ λοιπόν. Αναμενόμενο… Το αν είναι ηθικά σωστό, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. 

Πραγματικά εμείς δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας.

Από τη μία η κίνηση μιας ομάδας που έχει πληγωθεί απ’ αυτή την ιστορία, χάνοντας την ευκαιρία να κερδίσει έναν τίτλο που ουσιαστικά τον πήρε στο χορτάρι, αλλά της τον πήραν πίσω στις αίθουσες των δικαστηρίων και από την άλλη, ένας παράγοντας (Αχιλλέας Μπέος) που πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι, τους οποίους επιβάλλεται να ακολουθεί κι αυτός. Ψιλά γράμματα θα μας πείτε, αλλά έτσι έχει το θέμα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ήταν εξ αρχής το θέμα της ένστασης. Πάντως, από τη στιγμή που κατατέθηκε η ένσταση, είναι το λιγότερο αστείο να παρακολουθούμε την προσπάθεια της ΑΕΚ να πείσει για τα ακριβώς αντίθετα απ’ όσα υποστήριζε πριν μερικά χρόνια…

Αυτά είναι δικά τους θέματα όμως και κρίνονται από τον κόσμο. Η ουσία, αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, δεν αλλάζει. Οι «πράσινοι», ούτως ή άλλως, νίκη ήθελαν για να πετύχουν τον στόχο τους. Και κυρίως, για να μην έχουν την παραμικρή αγωνία μετά για την τελική έκβαση της ένστασης κτλ. Ε, ας το κάνουν λοιπόν.

Ας μπουν στο ΟΑΚΑ κι ας πάρουν τους τρεις βαθμούς να τελειώνουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούν να πετύχουν σε μια σεζόν που θα μείνει στην ιστορία για την πίκρα της, την μιζέρια της, τον προβληματισμό που προκάλεσε στον κόσμο και τον φόβο που έφερε για το μέλλον… Μην τρελαθούμε, δεν θα πανηγυρίσει κανείς επειδή ο Παναθηναϊκός θα βγει (αν βγει) δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Αλλά είναι επιβεβλημένο κόντρα στην ΑΕΚ, στο γήπεδό σου ουσιαστικά, χωρίς κόσμο οπότε δεν υπάρχει έστω και… τυπικός γηπεδούχος, με την αντίπαλο να έχει τόσα προβλήματα, να κάνεις όμορφα κι ωραία το ματσάκι σου και να τελειώσεις την ιστορία. Αφήνοντας μια ιδέα γλύκας σε μια σεζόν που πότισε τους πάντες πίκρα.

Αν και να έρθει αυτή η νίκη, που δεν φαντάζει δα και τόσο δύσκολη υπόθεση, δεν είμαστε τόσο σίγουροι για το αν θα είναι όλα όμορφα. Θα έχει ψωμί το… τρίτο ημίχρονο, μια και δεν αποκλείεται κάποιοι παίκτες σημαντικοί για την ομάδα και τον κόσμο της, να πουν ευθέως ότι θα αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό…

Λευτέρης Μπακολιάς  onsports.gr