Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Σεπτεμβρίου 2010

H «πρώτη» των πρωταθλητών

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού- όσοι τουλάχιστον είναι διαθέσιμοι- μαζεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ για να τρέξουν και να πάρουν μια πρώτη (χαλαρή πάντως) γεύση ενόψει της σκληρής προετοιμασίας. Από την πρώτη ομάδα παρόντες ήταν οι Μάικ Μπατίστ, Ντρου Νίκολας, Δημήτρης Βεργίνης, Γιώργος Μπόγρης και φυσικά ο νεοαποκτηθείς, Ρομέιν Σάτο.



Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκε με ελαστικό νάρθηκα καθώς στις αρχές του Αυγούστου υπέστη κάταγμα στο γόνατο και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Στην προετοιμασία βοηθούν οι έφηβοι Πάρης Μαραγκός, Γιάννης Δημακόπουλος, Γιάννης Καραμαλέγκος, Φώτης Ζούμπος, Γιώργος Δρακόπουλος, Δημήτρης Κεφάλας, Κώστας Τάγαρης ενώ οι Νέστορας Κόμματος και Νίκος Σπανός αναμένεται την Πέμπτη (2/9) να μπουν στις προπονήσεις για να βοηθήσουν κι αυτοί (όπως είχαν κάνει και πέρυσι).
Απόντες φυσικά ήταν οι εννέα διεθνείς (Διαμαντίδης- Φώτσης- Τσαρτσαρής- Περπέρογλου- Καλάθης- Καϊμακόγλου- Βουγιούκας- Τέπιτς και Μάριτς), ο Γκεόργκι Σερμαντίνι που έχει πάρει άδεια μέχρι την Παρασκευή (3/9) αλλά και ο Δημήτρης Πεγιούδης- μέλος του τεχνικού τιμ- που βρίσκεται στη Βαρκελώνη για το σεμινάριο scouting που διοργανώνει η Ευρωλίγκα.



Το «ωραίο» ήταν ότι στο κλειστό του ΟΑΚΑ- ελάχιστα μέτρα δηλαδή από το στίβο που έτρεξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού- βρισκόταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (!) ο οποίος έκανε το ατομικό του πρόγραμμα. Θεωρητικά ο Λιθουανός δεν έχει ελπίδες παραμονής, αλλά ο ίδιος επιμένει… Και θέλει να τις εξαντλήσει!



Ζοτς: Είμαστε πλήρεις



«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ με όσα λένε οι αντίπαλοι για μας. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός. Σέβομαι τον κύριο Ίβκοβιτς, όπως έχω αποδείξει ότι σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας» είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι μας περιμένει σκληρή δουλειά. Υπάρχουν απουσίες λόγω του Μουντομπάσκετ, αλλά τέτοια προβλήματα τα έχουμε συνηθίσει. Στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία με τους παίκτες που θα έχουμε στη διάθεσή μας».
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό κενό στην περιφέρεια: «Ποιος λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιφερειακή γραμμή μας; Όλοι έχουν το δικαίωμα στην άποψη. Όμως εμείς που ζούμε καθημερινά την ομάδα γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους»!



Σάτο: Είμαι ενθουσιασμένος



Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ρομέιν Σάτο, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη μου μέρα είναι ωραία. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και είμαι χαρούμενος επειδή πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της κι αυτή τη στιγμή βασικό μου μέλημα είναι να μπω γρήγορα στο κλίμα καθώς είμαι ο μοναδικός… νέος παίκτης»!
Μάλιστα ο Σάτο έφθασε στο ΟΑΚΑ πριν από τους συμπαίκτες του προκειμένου να «επιθεωρήσει» τους χώρους του νέου του «σπιτιού»!



Μπατίστ: Να κατακτήσουμε τα πάντα



Η… παλιοσειρά του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ, φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους τους στόχους της ομάδας. «Προσωπικά, αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για ακόμα μια χρονιά. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι γνωστοί. Θέλουμε να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους… Θέλουμε να φθάσουμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα κατ’ αρχήν και να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω, δε, ότι η μεταγραφή του Σάτο θα ενισχύσει πολύ την ομάδα, είναι σπουδαίος τόσο στην άμυνα και στην επίθεση κι έχει όρεξη να δουλέψει ώστε να μπει σύντομα στο κλίμα»



Νίκολας: Έχουμε έξτρα κίνητρο



Το γεγονός ότι πέρυσι… χάθηκαν δύο τίτλοι, αποτελεί «έξτρα κίνητρο» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ντρου Νίκολας. «Αυτό ακριβώς σκέφτομαι… Θα δουλεύουμε κάθε μέρα και στόχος μας είναι βήμα προς βήμα να γινόμαστε και καλύτεροι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει, θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για τρόπαια».



Βεργίνης: «Ό,τι πει ο Ζοτς»



Τέλος ο Δημήτρης Βεργίνης επεσήμανε: «Ξέρουμε όλοι τους στόχους του Παναθηναϊκού: Πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα και φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα. Αισθάνομαι καλά και θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής μου ώστε να βοηθήσω».



Δανεικοί οι Μπόγρης και Βεργίνης



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη διάρκεια της προετοιμασίας θα αποφασίσουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης για τους παίκτες που θα παραχωρηθούν δανεικοί. Όλα συγκλίνουν στο ότι ο Σερμαντίνι θα παραμείνει στην ομάδα ενώ θα δοθούν οι Μπόγρης και Βεργίνης προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής κι εμπειρίες.