Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Αυγούστου 2010

«Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό»


Την πεποίθηση ότι «μπορεί να ανεβάσει μόνος του το επίπεδο μιας ομάδας με την ποιότητά του» εξέφρασε για τον Λουίς Γκαρσία ο Nασίφ Mόρις. Με δηλώσεις του στο «Goal» ο πρώην αμυντικός του «τριφυλλιού» είπε για Γκαρσία: «Σίγουρα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του. Θα τον κάνει πιο ισχυρό. Eίναι περισσότερο ακραίος επιθετικός και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς, καθώς είναι απρόβλεπτος στις κινήσεις του».

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στην Σαντατέρ και ο Μόρις έχει πλήρη εικόνα για τον παίκτη: «Eχει τη διάθεση να αποδείξει πως δεν είναι... τελειωμένος, όπως ήδη τον έχουν βγάλει. Πηγαίνει σε μια ομάδα στην οποία ανήκουν παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, όπως είναι ο Tζιμπρίλ Σισέ και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, οπότε δεν θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του. Eπιπλέον το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο των στάνταρ του και αυτό λειτουργεί υπέρ του. Oπως και το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια με την ίδια ευκολία, να καλύψει τα δύο άκρα της επίθεσης με την ίδια ευκολία. Προσόν του η πείρα του και επιπλέον πως στις μεγάλες ομάδες που έπαιξε (Λίβερπουλ, Mπαρτσελόνα) απέδωσε καλό ποδόσφαιρο».

Στα μείον ο Μόρις εκτιμά πως : «Δεν έχει στα πόδια του πολλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα και αυτό ίσως καθυστερήσει την εμφάνισή του στους ελληνικούς αγωνιστικούς χώρους. Aξίζει να αναφέρουμε πως εδώ και δύο χρόνια είναι πιο επιρρεπής στους μυϊκούς τραυματισμούς και εξαιτίας ενός τέτοιου κι άλλων εξωαγωνιστικών λόγων έχασε τη θέση του βασικού στη Σανταντέρ. Aυτά, όμως, ξεπερνιούνται. Tο θέμα είναι ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευκολία ως “φουνταριστός”. Oύτε το κορμί για '9' έχει ούτε τη δύναμη».