Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Αυγούστου 2010

Θέλει επιθετικό… δαίμονα και όχι «όρθιο ξύλο»


Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα με τέσσερις τερματοφύλακες (έστω μέχρι να οριστικοποιηθεί η φυγή του Γκαλίνοβιτς) και δύο επιθετικούς. Σισέ και Πετρόπουλο. Άρα, ο Νίκος Νιόπλιας έχει απόλυτο δίκιο όταν ζητά επιτακτικά την απόκτηση ενός ακόμη κυνηγού. Προσοχή όμως. Δεν μιλάμε για κάποιον στράικερ με ύψος 1.90. Και δεν το λέμε αυτό απλά και μόνο επειδή χρειάζεται να έχεις μία έξτρα λύση και για τις θέσεις των εξτρέμ.

Η απάντηση, απλή. Με τον Σισέ ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Τις πάσες στον κενό χώρο, για να εκμεταλλεύεται ο Γάλλος την ταχυδύναμή του. Αν λοιπόν, ξαφνικά, ρίξεις στο ματς ένα… θηρίο μπροστά, αυτόματα όλη η ομάδα θα χρειαστεί να αλλάξει λειτουργία. Προσθέστε και την ύπαρξη των Γκοβού-Λέτο στα άκρα, που επίσης είναι εξαιρετικοί παίζοντας στο χώρο. Αυτή η… αλυσίδα λοιπόν, δεν πρέπει να σπάσει. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Πετρόπουλος φαίνεται να μην «κολλάει» και τόσο πολύ, επειδή το παιδί είναι φορ περιοχής και δεν έχει ταχύτητα για να εκμεταλλευτεί.

Το ιδανικό σενάριο λοιπόν, είναι να δούμε έναν παίκτη τύπου Γκοβού για την επίθεση. Και ο Γάλλος βλέπετε έχει την ικανότητα να βοηθήσει και ως φορ αν χρειαστεί, παρότι η βασική του θέση είναι στα άκρα της επίθεσης. Αν ο Παναθηναϊκός βρει τέτοιον παίκτη, που να μπορεί όμως με μεγαλύτερη άνεση να παίξει στην κορυφή, τότε όλα θα είναι καλά. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν περιμένουμε να αποκτηθεί επιθετικός με το όνομα του Γκοβού. Απλά, χρειάζεται να έχει παρόμοια στοιχεία.

Η ταυτότητα του Παναθηναϊκού πλέον, είναι ξεκάθαρη. Ταχύτητα, πίεση ψηλά, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Όλα αυτά πρέπει να «φωτογραφίζονται» και στον επιθετικό που θα έρθει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται κάποιο… όρθιο ξύλο. “Target man” που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Τέλος, επειδή φαίνεται να μην πολυασχολείται ο κόσμος με την απόκτηση του κυνηγού, η περίπτωση αυτή είναι και παραείναι σημαντική για το «τριφύλλι». Ο Σισέ είναι παικταράς, αλλά όπως όλοι θα υπάρξουν διαστήματα σε κάποια ματς που δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εκεί χρειάζεται ο επιθετικός που θα τον αντικαθιστά όσο το δυνατόν περισσότερο επάξια.

Υ.Γ.: Ο Σισέ ήταν, είναι και θα είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού. Έστω κι αν το περιβραχιόνιο θα το πάρει με έναν χρόνο καθυστέρηση. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο για το θέμα, επειδή είναι μάλλον… αστείο να συζητάμε αν πρέπει ο Γάλλος να συγκαταλέγεται στους 5 αρχηγούς του «τριφυλλιού».


Υ.Γ.2: Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε ότι θα φύγουν κάποιοι απ’ όσους δεν υπολογίζονται.

Υ.Γ.3: Η σκέψη και μόνο για παραμονή του Μάντζιου, είναι το λιγότερο τεράστιο λάθος. Και το στυλ του αλλά και το γεγονός ότι… το γυαλί έχει ραγίσει, το αποδεικνύουν…


(theplayer)