Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Αυγούστου 2010

Η ώρα των Λουκά και Ορέστη!

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αποχωρήσεων των παικτών που βρίσκονται στην «transfer list» και τη μεταγραφή του επιθετικού που θα συμπληρώσει το «πράσινο» ρόστερ, ακολουθεί μια σειρά ραντεβού με παίκτες που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.


Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Λουκάς Βύντρα, τον οποίο οι «πράσινοι» προτίθενται να καλέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια.

Το τρέχον συμβόλαιο του 28χρονου αμυντικού με τον Παναθηναϊκό -που υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2009- λήγει το επόμενο καλοκαίρι και από τον προσεχή Γενάρη ο Ελληνας άσος θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί και με άλλες ομάδες. Κι αυτό ακριβώς θέλουν να προλάβουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Οι «Σειρήνες» από το εξωτερικό άλλωστε δεν έπαψαν ποτέ να τον καλούν (μολονότι ο ίδιος δεν «ψήνεται» πλέον ιδιαίτερα στην προοπτική της ξενιτιάς) και το όνομά του βρίσκεται μονίμως στις λίστες αρκετών ομάδων της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Από πλευράς της διοίκησης του «τριφυλλιού» υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να παραμείνει ο παίκτης στην Παιανία, αφού αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Και παρά την κριτική που δέχτηκε κατά καιρούς, ο Βύντρα κατάφερε την τελευταία διετία με τις εμφανίσεις του (όντας από τους καλύτερους παίκτες των «πράσινων») να «γυρίσει» το κλίμα, κερδίζοντας και την πάντα απαιτητική «πράσινη» κερκίδα.

Οπως τονίσαμε, στις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να προτείνουν στον Βύντρα επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2013, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και μια μικρή αύξηση των απολαβών του (παίρνει 450.000 ευρώ το χρόνο).

Οπερ σημαίνει πως εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Βύντρα μπορεί να γίνει ένας από τους μακροβιότερους παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς μετράει ήδη σχεδόν επτά χρόνια στην ομάδα (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2004) και θα έχει την ευκαιρία να κλείσει κοντά μία δεκαετία με την πράσινη φανέλα...

Θα κληθεί και ο Καρνέζης

Πλην του Βύντρα, στο πλάνο των συζητήσεων για ανανεώσεις βρίσκεται και το όνομα του Ορέστη Καρνέζη. Ο 26χρονος πορτιέρο, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 από τον ΟΦΗ, μπαίνει πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και υπάρχει ήδη σκέψη για να κληθεί κι αυτός και να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, με μια μικρή βελτίωση των αποδοχών του (είναι ο πιο χαμηλόμισθος παίκτης της ομάδας).

Αλλωστε, με τους χαμηλούς τόνους και τη σκληρή καθημερινή δουλειά του ο «Ορέ» έχει κερδίσει τους πάντες στην Παιανία και προπαντός τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος δηλώνει σίγουρος με την παρουσία του ως μπακ απ του Αλέξη Τζόρβα. Γι' αυτό, άλλωστε, και όταν τέθηκε θέμα αποχώρησης ενός πορτιέρο μετά την απόκτηση και του Ντάνι Φερνάντες, ο Ελληνας τεχνικός επέλεξε την παραμονή του Καρνέζη αντί για τον Γκαλίνοβιτς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη που έχει στον Ελληνα γκολκίπερ.

Σιμάο: Τον «δένει» και τον επιβραβεύει

Οπως τονίσαμε και από χθες, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσανατολίζονται να καλέσουν σύντομα και τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ για να συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας τους.

Η δική του περίπτωση, βεβαίως, είναι διαφορετική, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2012, άρα δεν υπάρχει πίεση χρόνου, ωστόσο οι «πράσινοι» θέλουν να φτάσουν σύντομα σε ένα νέο «deal» για άλλα δύο χρόνια (έως το 2014).

Αφενός για να τον «δέσουν» και να διασφαλιστούν ακόμη περισσότερο από τους «μνηστήρες» που υπάρχουν από το εξωτερικό για τον νεαρό Μοζαμβικανό (ενδεχομένως να γίνει κουβέντα και για μικρή αύξηση της ρήτρας του) και αφετέρου για να τον επιβραβεύσουν για τις εμφανίσεις του με μια μικρή αύξηση των αποδοχών του.