Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Ιουνίου 2010

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη


Ο Βασίλης Σπανούλης δεν απάντησε ούτε και χθες στον Παναθηναϊκό και η αγωνία έχει χτυπήσει… κόκκινο. Ο «Kill-Bill» βρίσκεται μπροστά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δίλλημα και το sday.gr προσπαθεί να μπει στο μυαλό του 28χρονου γκαρντ αναλύοντας όλα τα ενδεχόμενα στο πιο καυτό μεταγραφικό «σίριαλ» του φετινού καλοκαιριού.

Ο «V-Span» ένιωσε απροστάτευτος

Από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό κυκλοφορεί η φήμη πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον διεθνή γκαρντ και το μόνο που περίμεναν οι δύο πλευρές ήταν να τελειώσει η σεζόν. Κάτι το οποίο φυσικά δεν ίσχυε. Γιατί αν η φημολογία ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, τότε όλα θα είχαν τελειώσει και ο «V-Span» θα είχε ήδη φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στα Χριστούγεννα υπήρξε μια διερευνητική επαφή από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά μέσω τρίτων. Σε καμία περίπτωση απευθείας. Η φημολογία κράτησε για περισσότερους από τρεις μήνες, αλλά οι «πράσινοι» δεν διέψευσαν ποτέ τα όσα ακούγονταν. Κάτι το οποίο φάνηκε να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος ένιωσε απροστάτευτος.

Δεν είναι, αλλά φέρεται ως αρχηγός

Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, ποτέ δεν ένιωσε «ξένο σώμα». Ποτέ δεν έβγαλε την ουρά του απ’ έξω. Στα δύσκολα ήταν εκεί. Στην μπροστινή γραμμή. Μετά την ήττα-σοκ από το Μαρούσι, η οποία ουσιαστικά άφησε εκτός Ευρωλίγκας τους «πράσινους», ο 28χρονος γκαρντ έμεινε στο ΟΑΚΑ μέχρι τις 05:00 μαζί με το τεχνικό επιτελείο για να βρει τους λόγους που έφεραν τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2009 σε μια τόσο δύσκολη θέση. Ο Λαρισαίος γκαρντ δεν είναι αρχηγός του «τριφυλλιού», αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχει φερθεί έτσι. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία.

Πρέπει να τα «μετρήσει» όλα

Στον άνθρωποι του Παναθηναϊκού περιμένουν ακόμη την απάντηση του, αλλά οι οπαδοί του «τριφυλλιού» φαίνεται να χάνουν την υπομονή τους. Το γεγονός πως ο παίκτης έχει τόσο καιρό στο περίμενε τους «πράσινους» ενώ φέρεται την ίδια ώρα να έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, έχει «ρίξει» στα μάτια των οπαδών τον 28χρονο γκαρντ. Βέβαια, αν τελικά ο Σπανούλης παραμείνει στην ομάδα τότε η λογική λέει πως σύντομα το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού θα ξεχαστεί. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι αγνώμων και έχει εκτιμήσει την στάση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε δεν ξεχνά τη συμπεριφορά όλων στο «τριφύλλι» όταν πήγε στο ΝΒΑ και πέρασε δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός τον περίμενε και τον δέχθηκε πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν λοιπόν ο «V-Span» έχει πειραχθεί από το γεγονός πως έμεινε απροστάτευτος για τέσσερις μήνες, θα πρέπει να νιώθει και ιδιαίτερα ωφελημένος από την προ τριετίας συμπεριφορά των Γιαννακόπουλων και του Ομπράντοβιτς προς το πρόσωπο του.

Η ψυχρή λογική του επαγγελματία

Και αφού έχει σταθμίσει όλες τις παραμέτρους, ο Βασίλης Σπανούλης καλείται να απαντήσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Σε ορίζοντα τριετίας, ο «Kill-Bill» θα βγάλει πολλά περισσότερα αν τελικά πει το «ναι» στον Ολυμπιακό. Αν αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού και παραμείνει στους «πράσινους», τότε δεν θα γίνει πλουσιότερος, αλλά θα κερδίσει την ψυχική του ηρεμία.

«Κόκκινος» ή «πράσινος»;

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα το σίριαλ θα τελειώσει. Θα έχει happy end μόνο για έναν από τους δύο «αιώνιους». Δεν γίνεται διαφορετικά. Λένε κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρείται από διλλήματα και να αργεί να πάρει μια απόφαση. Ο ίδιος άνθρωπος, όμως, δεν θέλει ποτέ να κάνει λάθος. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να σκεφτεί και να πάρει την καλύτερη και πιο σωστή απόφαση για τον ίδιο και την καριέρα του.

(sportfm)