Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Οκτωβρίου 2015

Η Super League ψάχνει για... οξυγόνο



Μονόδρομος για την Super League το να βρει έναν κεντρικό χορηγό που να καλύψει έστω μέρος των εξόδων για φέτος, την ώρα που υπάρχουν ομάδες ανήμπορες να καλύψουν τις δικές τους δαπάνες!

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας ο Γιώργος Μποροβήλος ενημέρωσε πως παρά την αναζήτηση, δεν έχει βρεθεί ακόμη κεντρικός χορηγός... Ένας χορηγός που να βοηθήσει τον Συναιτερισμό και τις ομάδες για τις δαπάνες της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Super League έχει -όπως σας έχουμε γράψει ξανά- από την μεριά της ένα μεγάλο εξοδολόγιο για την χρονιά. Και αυτό διότι από πέρυσι για τα πρωταθλήματα Κ-15, Κ-17 και Κ-20 τα έξοδα της διαιτησίας πέρασαν από την ΕΠΟ στην Λίγκα. Ας δούμε αναλυτικά τι θα πρέπει να καλύψει η διοργανώτρια αρχή στην τρέχουσα περίοδο:
1) Διοργάνωση πρωταθλημάτων υποδομής: Κ-20, Κ-17 και Κ-15. Συνολικά 700 αναμετρήσεις και κάλυψη κόστους διαμονής, μετακίνησης και αμοιβών διαιτητών.

2) Κόστος κεντρικής συντήρησης αγωνιστικών χώρων.

3) Ιατρική κάλυψη και ασφάλιση παικτών.

4) Έξοδα του μεγάλου πρωταθλήματος με 252 αγώνες.

5) Έξοδα υλοποίησης για χορηγίες, έρευνες, πινακίδες, φωτογραφίες και δικαιώματα.

6) Προγράμματα κατά του ρατσισμού και λοιπών δραστηριοτήτων.

Για τα πρωταθλήματα των υποδομών το κόστος είναι στο 1,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα που απαιτούνται για τα γήπεδα είναι από 800.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσά που δεν είναι μικρά. Και από την στιγμή που υπάρχουν αυτήν την στιγμή ΠΑΕ οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα πως θα μπορέσουν να ενισχύσουν το ταμείο της Λίγκας για τη νέα χρονιά σχετικά με τις δαπάνες που απαιτούνται;

Βέβαια αναγκαστικά η προσπάθεια για έναν κεντρικό χορηγό θα συνεχιστεί. Εκτός από τις μεγάλες ομάδες υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συλλόγων που δεν μπορεί να δώσει τα... προσδοκώμενα για την περίοδο που διανύουμε. Εν αναμονή λοιπόν...