Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν κάνουν ασκήσεις ταχυδύναμης στον Εσιέν



Εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν το χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό η κατάσταση του Μάικλ Εσιέν.

Διότι την ώρα που ο Γκανέζος ιατρικά δηλώνεται “έτοιμος”, αγωνιστικά παραμένει στην… 1η ταχύτητα!

Ο Εσιέν μπορεί ν’ αγωνίστηκε 90 λεπτά, αλλά αυτό το έκανε χωρίς να σπριντάρει. Χωρίς να πιεστεί και χωρίς να τρέξει με την μπάλα! Επί της ουσίας γύριζε περιμετρικά της σέντρας του γηπέδου, σ’ έναν άξονα 20 μέτρων, ζητούσε μπάλα και μοίραζε το παιχνίδι.

Χωρίς επαναλαμβάνω -το γράψαμε και χθες- να δέχεται πίεση από τους αντιπάλους. Κάτι που είναι φυσικά εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης του και της εμπειρίας του.

Το SPORTIT έψαξε ενδελεχώς το θέμα και ανακαλύψαμε τα εξής:

Ο Εσιέν δουλεύει αποκλειστικά εναερόβια προπόνηση και όχι ταχυδυναμική. Κάνει δηλαδή διαδρομές, αλλά δεν κάνει ασκήσεις με ταχύτητες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πέρασε ποτέ από εργομετρικά!

Αυτή η τακτική έχει αρκετές αναγνώσεις:

1) Το ιατρικό επιτελείο κοίταξε μόνο το κομμάτι της αποκατάστασης και δεν μπήκε στην επαναφορά του ποδοσφαιριστή σε αγωνιστική κατάσταση υψηλού επιπέδου. Κάτι που γίνεται σε όλες τις ομάδες του κόσμου, όπου φυσικά υπάρχει η τεχνογνωσία.

2) Ο γυμναστής της ομάδας Γιουσέφ Φος, έχοντας μικρή γνώση πάνω σε αθλητές με χρόνια προβλήματα, έτσι ώστε να δουλέψει σε συγκεριμένες μυικές ομάδες, έχει επιλέξει να του κάνει ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, χωρίς όμως να τον επιβαρύνει. Πιθανότατα γιατί φοβάται ότι εάν ο Γκανέζος πιεστεί υπάρχει κίνδυνος ενός νέου τραυματισμού!

Άλλωστε πυκνά συχνά ο Εσιέν διαμαρτύρεται για “σφιξίματα” και στα δυό του πόδια και αυτό τρομάζει τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, αφού μιλάμε για έναν οργανισμό ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ένας νέος τραυματισμός θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερος τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας, μετά τα όσα συνέβησαν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

3) Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ελπίζουν ότι ο Εσιέν μέσα από τα παιχνίδια θα μπορέσει να βρει την ταχύτητα και στη συνέχεια τον ρυθμό και έτσι να προσφέρει στην ομάδα.

Όπως είχαμε γράψει από την ημέρα απόκτησης του Εσιέν, τα πάντα θα κριθούν από τη διαχείριση…

Μέχρι στιγμής φαίνεται να γίνεται το ένα λάθος, μετά το άλλο…