Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πεπ είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό



Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου πέρασαν σαν σίφουνες από το Καραϊσκάκη υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό σε ήττα (3-0) στην πρεμιέρα του Champions League.

O Καταλανός τεχνικός στο παρελθόν, ως ποδοσφαιριστής, είχε απασχολήσει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε μία περίπτωση είχε φτάσει μια ανάσα από τους “πράσινους”.

Ήταν το καλοκαίρι του 2003, σε ηλικία 32 ετών, όταν έφυγε από την Μπρέσια και ήταν έτοιμος ν’ αναλάβει ρόλο… αντιπροέδρου στην Μπαρτσελόνα!

Τελικά το σχήμα που υποστήριζε δεν εξελέγη και παρέμεινε στα γήπεδα.

Τότε ο Βέλιμιρ Ζάετς θέλοντας να φέρει ένα ηχηρό όνομα στην ομάδα – ήταν η σεζόν μετά τη Ριζούπολη- έκανε κρούση στον Γκουαρδιόλα, μέσω ενός ανθρώπου που τον γνώριζε πολύ καλά και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία με τις αποδοχές του Καταλανού να φτάνουν τις 850.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει από το 1,2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει σπίτι κοντά στη θάλασσα (επιθυμία της γυναίκας του) και ο Παναθηναϊκός το είχε βρει και ήταν έτοιμος να το κλείσει.

Ωστόσο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Ζάετς έκανε πίσω και η μεταγραφή αυτού του σπουδαίου μέσου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Εκείνο το καλοκαίρι ο Γκουαρδιόλα πήρε μεταγραφή στην Αλ Αχλί στο Κατάρ, όπου έβαλε τα προτελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα, αφού την σπουδαία καριέρα του την έκλεισε το 2007 στο Μεξικό στην Ντοράντος!