Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Ιουλίου 2015

Ένας «ερυθρόλευκος» αποθεώνει τους Σέρβους του Εξάστερου!


Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» της Κυριακής και αποθέωσε τους Ραντούλιτσα, Τζόρτζεβιτς και Πάβλοβιτς

Το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μεγάλη απόλαυση και όχι άδικα καθώς ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιεί το ένα χτύπημα μετά το άλλο στο μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

Οι «πράσινοι» έχουν δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως «χτίζονται» για να επιστρέψουν στην κορυφή όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Φυσικά, δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αλλά πράξεις και αυτό θα επιδιώξει να δει από τους παίκτες του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς την ερχόμενη σεζόν.

Όπως και να ΄χει πάντως, η ανακοίνωση της απόκτησης του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, έκανε αίσθηση στο μπασκετικό κοινό και ήρθε να γίνει ακόμα ένα κομμάτι στην αλυσίδα με τις εντυπωσιακές κινήσεις που πραγματοποιεί η ομάδα του «τριφυλλιού», δημιουργώντας ένα ρόστερ το οποίο θα μπορέσει να κοιτάξει ψηλά και βέβαια να παίξει όμορφο μπάσκετ.

Τις τελευταίες ημέρες ο 27χρονος σέντερ προπονείται με την Εθνική ομάδα της Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο άλλωστε, οι Σέρβοι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη για τον επόμενο στόχο τους. Αναζητήσαμε πληροφορίες για τον Ραντούλιτσα και ένας από τους πλέον κατάλληλους για να μας τον συστήσει, είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στην ίδια θέση με το «θωρηκτό» του «τριφυλλιού». Ένας παίκτης που προπονείται μαζί του αυτές τις μέρες και γνωρίζει καλά τον τρόπο που παίζει αλλά και τον χαρακτήρα του. Ο λόγος για τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς!

Ο θηριώδης σέντερ που θ’ αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπέρς, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από τα «σπιρούνια», μίλησε στην «Π» και όχι μόνο για την πραγματοποίηση του δικού του ονείρου. Παρουσιάζει τον Ραντούλιτσα, μιλάει για το είδωλο και προπονητή του Σάσα Τζόρτζεβιτς και υποκλίνεται στον Σάσα Πάβλοβιτς. Αποθεώνει τους συμπατριώτες του και παραδέχεται πως ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα…

«Είναι νικητής»

Η ανακοίνωση των Σπερς για τον Μαριάνοβιτς συνέπεσε χρονικά με εκείνη του Παναθηναϊκού για τον Ραντούλιτσα. Οπότε ο 27χρονος πρώην σέντερ του Ερυθρού Αστέρα, ξεκίνησε από τον συμπαίκτη του στην Εθνική Σερβίας. «Γνωρίζω πολύ καλά τον Μίροσλαβ αφού παίζουμε στην ίδια ομάδα και προπονούμαστε μαζί πολλές ώρες. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικό παιδί. Όταν τον έχουν απέναντι τους οι αντίπαλοι μπορεί να τρομάζουν, όμως έξω από το γήπεδο δείχνει τον πολύ καλό χαρακτήρα του», ανέφερε αρχικά ο Μαριάνοβιτς και στη συνέχεια πέρασε στ’ αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ραντούλιτσα καθώς τόνισε: «Είναι πολύ δυνατός μέσα στη ρακέτα, ένας… δυναμίτης. Έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου και επαφή με το καλάθι, όπου μπορεί να τελειώσει με ευκολία τις φάσεις. Σίγουρα αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση στην επίθεση καθώς έχει τρόπους να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να πάρει την μπάλα με πλάτη και να τη βάλει στο καλάθι, έχει παιχνίδι με πρόσωπο και καλό σουτ. Παράλληλα μπορεί να παίξει καλή άμυνα και ν’ αντιμετωπίσει δυνατά κορμιά μέσα στη ρακέτα».

«Είδωλο και καλός προπονητής ο Τζόρτζεβιτς»

Μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε, ο Μαριάνοβιτς κλήθηκε από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Εθνική Σερβίας και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Ο θηριώδης σέντερ δεν θα μπορούσε να μην σχολίασε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του λέγοντας «Στην πρώτη παρουσία που είχε με την Εθνική μας ομάδα, έκανε εξαιρετική δουλειά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο όπου η Σερβία έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Δουλεύει πολύ καλά, σε υψηλό επίπεδο και είναι σίγουρο πως θα γίνει από τους καλύτερους προπονητές. Είναι είδωλο για εμάς τους νεότερους καθώς ως παίκτης ήταν εξαιρετικός, κέρδισε τίτλους και φυσικά έχει τον απόλυτο σεβασμό μας. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε πως είναι και πολύ καλός προπονητής και είμαι περήφανος που προπονούμε με τις δικές του κατευθύνσεις».

«Δέκα χρόνια στο ΝΒΑ. Τι να πεις…»

Τα λόγια περιττεύουν όταν η κουβέντα πηγαίνει στον Σάσα Πάβλοβιτς, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο σέντερ των Σπερς. «Έχουμε παίξει αντίπαλοι αλλά είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για τον Πάβλοβιτς. Έχει παίξει δέκα χρόνια στο ΝΒΑ, έχει τεράστια εμπειρία και θα βάλει το δικό του λιθαράκι για να πετύχει ο Παναθηναϊκός», σχολίασε ο Μαριάνοβιτς και πρόσθεσε: «Είναι όλοι τους πολύ καλοί επαγγελματίες και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός γίνεται πολύ δυνατός με αυτές τις κινήσεις και σίγουρα θα είναι πρωταγωνιστής στην Euroleague, της ερχόμενης σεζόν».

Από την τηλεόραση στους Σπερς και το Ρίο

Ο Μαριάνοβιτς μας βοήθησε να κατανοήσουμε περισσότερο τις ποιοτικές κινήσεις που κάνει ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο μας μίλησε και για το δικό του άλμα στο ΝΒΑ, πραγματοποιώντας ένα παιδικό του όνειρο. «Ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Μια μέρα να πάω κι εγώ στο ΝΒΑ, κάτι το οποίο έγινε πραγματικότητα και μάλιστα σε μια μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος, δεν μπορώ να περιγράψω όσα νιώθω αλλά είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά, ώστε να μπορέσω ν’ ανταποκριθώ στις μεγάλες απαιτήσεις. Οι Σπερς έχουμε μεγάλους παίκτες και μεγάλο προπονητή, που κάποτε τους έβλεπα στην τηλεόραση. Τώρα ήρθε η ώρα να παλέψω μαζί τους για τους Σπερς», είπε το «θηρίο» που τις προηγούμενες ημέρες πήρε μια γεύση από το Σαν Αντόνιο και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για το Ευρωμπάσκετ και τον μεγάλο στόχο της Σερβίας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία και δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ. Πρόκειται για ένα δύσκολο τουρνουά και πρέπει προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Φυσικά και ο στόχος μας είναι να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Γι’ αυτό θα είναι έτοιμη να παλέψει η Εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ».