Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Ιανουαρίου 2015

Του λείπει ο Παναθηναϊκός (pics)


Μπορεί να έμεινε στον Παναθηναϊκό για μία σεζόν, όμως ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας μιλώντας στο Euroleague Greece παραδέχεται ότι από την Αθήνα έχει τις "καλύτερες αναμνήσεις".
Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις θα φέρει και πάλι έναν παλιό γνώριμο στο δρόμο των "πρασίνων". Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας μπορεί να αγωνίστηκε για μόλις μία σεζόν (2006-07) στο "τριφύλλι", όμως μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να πανηγυρίσει ένα Triple Crown.

Ο Λιθουανός σέντερ επιστρέφει στην Αθήνα ως αντίπαλος και μιλώντας στο Euroleague Greece αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό που αποτελεί σημαντικό σταθμό της καριέρας του αλλά και για την Ζαλγκίρις που διέψευσε όσους πίστευαν ότι φέτος ο πήχης θα είναι χαμηλός. Ο... "καρχαρίας" του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην εξέλιξη του TOP 16.

Στην αρχή της σεζόν όλοι περίμεναν ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ζαλγκίρις, όμως εσείς τα καταφέρατε και προκριθήκατε στο TOP 16. Περιμένατε μία τέτοια πορεία;

"Πριν αρχίσει η σεζόν πίστευα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό γιατί έβλεπα ότι έχουμε μία καλή ομάδα που αποτελείται από έναν συνδυασμό νεαρών κι έμπειρων παικτών. Στο ξεκίνημα δουλέψαμε σκληρά και ξεκινήσαμε να παίζουμε στα παιχνίδια καλά, όμως τώρα είμαστε ακόμα δυνατότεροι. Το γεγονός ότι προκριθήκαμε στο TOP 16 δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα".



Και ποιος είναι ο στόχος που έχετε πλέον στο TOP 16;

"Ακόμα είμαστε στην αρχή κι είναι δύσκολο να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Σε σχέση με τη regular season στην ομάδα προστέθηκε ένας ακόμα πόιντ γκαρντ (σ.σ. Ουίλ Τσέρι) και θα μας βοηθήσει πολύ. Πιστεύω ότι θα παλέψουμε σκληρά για να προκριθούμε και στον επόμενο γύρο αν είναι εφικτό".

Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της διοργάνωσης. Υπάρχει κάποιος αντίπαλος σέντερ στο E group, που συμμετέχει η Ζαλγκίρις, με τον οποίο πιστεύεις ότι θα βρεις δυσκολίες;

"Στο TOP 16 κάθε ομάδα έχει έναν με δύο σέντερ που είναι καλοί και σε υψηλό επίπεδο, οπότε εξαρτάται από την ημέρα που θα βρίσκεται κάποιος. Κάθε ομάδα έχει δυνατούς ψηλούς. Έχω καιρό να παίξω απέναντι στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά βελτιωμένος, ενώ είναι πάντα σκληρό να παίζεις απέναντι στον Σχορτσανίτη. Υπάρχει φυσικά κι ο Τόμιτς. Γενικότερα υπάρχουν πολλοί καλοί ψηλοί, όμως αυτοί οι τρεις δείχνουν ασταμάτητοι. Επαναλαμβάνω, όμως ότι πολλά πράγματα είναι και θέμα ημέρας".

"Λατρεύω να είμαι στην Ελλάδα"



Σε λίγες ημέρες θα αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι αναμνήσεις από τη σεζόν 2006-07 όταν και έπαιζες στους "πράσινους";

"Από τον Παναθηναϊκό έχω μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου. Είναι ένα πολύ επαγγελματικό σωματείο και εκείνη τη χρονιά είχαμε καταπληκτική ομάδα κερδίζοντας τα πάντα. Λατρεύω να βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί η αγάπη που παίρνω είναι απίστευτη. Λυπάμαι που δεν έπαιζα αρκετό χρόνο. Όπως και να έχει η διοίκηση, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, ο κόσμος ήταν όλοι υπέροχοι και το λέω ακόμα και τώρα που δεν παίζω εκεί".

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι που έρχεται;

"Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, ειδικά στο TOP 16. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα σε αυτό το παιχνίδι και θα τους βοηθήσουμε κι εμείς με την εμπειρία μας. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, όμως το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε".