Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Ιανουαρίου 2015

Ο εφιάλτης του Μάρκους... (pics)


Το Newspao.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και καταγράφει τα όσα έζησε ο Μάρκους Μπεργκ από το σπρώξιμο του Τόμας μέχρι και το ρεσιτάλ κόντρα στον Εργοτέλη.
Η περσινή σεζόν σήμανε την αναγέννηση του Μάρκους Μπέργκ και όλα έδειχναν οτι η εφετινή θα ήταν ακόμη καλύτερη... Την εκτίμηση αυτή άλλωστε επιβεβαίωναν τα 4 γκολ στο παιχνίδι με την Μίντιλαντ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρα, όμως η τύχη είχε εντελώς διαφορετική άποψη για το μέλλον του. Και αυτό γιατί από τις 28 Αυγούστου μέχρι και το ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη, ο Σουηδός πέρασε έναν... τεράστιο εφιάλτη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να στερηθεί τον πρώτο του σκόρερ.

Το Newspao.gr κάνει ένα flashback σε αυτές τις 126 ημέρες, από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τον σοβαρό τραυματισμό του από το σπρώξιμο του Τομάς, μέχρι και το ματς με τους Κρητικούς στις 11 Ιανουαρίου, όπου πέτυχε τρία γκολ, αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή του «τριφυλλιού».

24/8/2014

Πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Λεβαδειακός ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι βρίσκεται στο 0-0 όταν στο 54ο λεπτό ο Μάρκους Μπεργκ δέχεται το τράβηγμα του Χαβιέ Τομάς, με αποτέλεσμα να πέσει άτσαλο στο έδαφος και να χτυπήσει σοβαρά τον ώμο του. Ο Δημήτρης Θάνος αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι, συνεχίζει την φάση θεωρώντας οτι έκανε θέατρο! Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς το χτύπημα είναι τόσο σοβαρό, που ο Σουηδός αποχωρεί με φορείο και μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα γίνεται γνωστό οτι έχει υποστεί κάταγμα στην κλείδα και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός για περίπου 2,5 με 3 μήνες.

25/8/2014

Την επόμενη κιόλας του τραυματισμού, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο Υγεία από τον γιατρό Παναγιώτη Κουλουμέντα, που κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Μάλιστα η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλούσε για απουσία 2-2,5 μηνών από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Μάλιστα η σύζυγός του ανέβασε στο instagram μία φωτογραφία του, ενημερώνοντας πως όλα πήγαν και ευχαριστώντας όλους όσους της έστειλαν μηνύματα στήριξης...

26/8/2014

Ο Γιάννης Αλαφούζος «σκασμένος» από την στεναχώρια του, επισκέπτεται τον Μάρκους Μπεργκ στο νοσοκομείο και του κάνει δώρο ένα λάπτοπ, προκειμένου να περνάει λίγο πιο ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες που θα έχει, από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας. Την ίδια μέρα, στο Υγεία βρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Θύρας 13» κάνοντας του δώρο ένα ζευγάρι γάντια της πυγμαχίας.


27/8/2014

Δύο ημέρες μετά το χειρουργείο ο Μάρκους Μπεργκ παίρνει εξιτήριο και κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως βιώνει την περιπέτεια αυτή. «Ήμουν άτυχος. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρω πως έπεσα άτσαλα με τον ώμο μου, κατάλαβα αμέσως πως έχω χτυπήσει σοβαρά, πόνεσα αρκετά. Ήμουν άτυχος, ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί», ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Έχω τραυματιστεί στο παρελθόν, γνωρίζω τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Όπως είπα και πριν, κοιτάζω να είμαι θετικός και να δω πως θα κυλήσει η αποθεραπεία μου».

28/8/2014

Ο Παναθηναϊκός παίζει την εκτός έδρας ρεβάνς με τη Μίντιλαντ και μετά το γκολ του Νάνο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού σηκώνουν μία φανέλα του Μάρκους Μπεργκ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να του αφιερώσουν τη νίκη και να του εκφράσουν την στήριξή τους.

18/9/2014

Λίγο πριν την σέντρα του πρώτου παιχνιδιού για τους ομίλους του Europa League, ο κάνει την εμφάνισή του σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Όπως ήταν λογικό, ο γνωρίζει την αποθέωση από μικρούς και μεγάλους, ενώ ανάλογη υποδοχή είχε ετοιμαστεί και στο γήπεδο.

7/10/2014

Το πρωί εκείνης της Τρίτης υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ικανοποιητικά και του επιτρέπουν να ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έγινε νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους για το πόσο πιστά ακολούθησε τις συστάσεις για την αποθεραπεία του.

13/10/2014

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ακολουθεί μέρος του κανονικού προγράμματος. Το βγάζει χωρίς προβλήματα και όλα δείχνουν οτι πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, αν και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας είναι ακόμη επιφυλακτικό, καθώς δεν θέλει να υπάρχει ούτε μία πιθανότητα υποτροπής.

30/10/2014

Η μεγάλη στιγμή της επιστροφής έφτασε... Στο 76ο λεπτό του παιχνιδιού για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Μάρκους Μπεργκ αντικαθιστά τον Μλάντεν Πέτριτς. Το ρολόι έδειχνε 86' όταν ο Σουηδός πιάνει ένα απίστευτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, συνδυάζοντας την πρώτη συμμετοχή του μετά τον τραυματισμό, με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ, που τρελαίνει την Λεωφόρο.

12/10/2014

Κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές που έχουν ξεκινήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του. Και από τις δύο πλευρές έχει εκφραστεί η επιθυμία να συνεχίσουν την συνεργασία τους και παρά την μικρή διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι, όλα δείχνουν οτι η συμφωνία είναι απλά θέμα χρόνου.

27/11/2014

Οι συνεχόμενες διακοπές του πρωταθλήματος και ο συντηρητικός ρυθμός με τον οποίο τον χρησιμοποιεί ο Γιάννης Αναστασίου δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό. Κόντρα στην Ντιναμό όμως, στην παγωμένη Μόσχα, ο Μάρκους Μπεργκ πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο γκολ, δείχνοντας οτι σιγά σιγά αρχίζει και βρίσκει τα... πατήματά του.

18/12/2014

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Ξάνθη και με δεδομένο οτι ο ΠΑΟΚ είχε χάσει στα Γιάννινα, οι «πράσινοι» έχουν μία χρυσή... ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Λίγη ώρα πριν την σέντρα όμως στα Πηγάδια, μία ίωση χτυπάει τον Μάρκους Μπεργκ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής και να μην μπορέσει να παίξει και ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την ήττα με 4-2.

22/12/2014

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει οτι επήλθε οριστική συμφωνία με την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Η αρχική ενημέρωση έλεγε πως οι υπογραφές θα πέσουν στις αρχές Ιανουαρίου, όμως η συγκεκριμένη διαδικασία πήρε παράταση λίγων ημερών και μετατέθηκε για τα τέλη του μήνα.

5/1/2015

Ο Παναθηναϊκός χάνει δύο βαθμούς, με την ισοπαλία στα Γιάννινα και ήδη οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον Μάρκους Μπεργκ που δεν ξεκίνησε βασικός, κάνουν την εμφάνιση τους... «Έχει πρόταση και δεν παίζει για να μην τραυματιστεί», λέει ο ένας, «τον αφήνουν εκτός για να τον πιέσουν να ρίξει τις απαιτήσεις του», λέει ο άλλος, όμως ο Σουηδός θα πει την αλήθεια λίγες ημέρες αργότερα.

12/1/2015

Κόντρα στον Εργοτέλη, ο Σουηδός είναι κυριολεκτικά on fire... Πετυχαίνει 3 γκολ σε ένα ημίχρονο, δείχνοντας οτι έχει αφήσει τις περιπέτειες που πέρασε στην άκρη και είναι έτοιμος για νέες επιτυχίες.

13/1/2015

Μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του, εξηγεί γιατί δεν έπαιζε μετά την ίωση που τον χτύπησε στην Ξάνθη. Αυτή λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να του πέσει ο σίδηρος, κάτι που δεν επέτρεπε στον αγωνιστικό του ρυθμό να είναι σε τέτοιο σημείο που να μπορεί ο Γιάννης Αναστασίου να τον χρησιμοποιεί βασικό...

15/1/2015

144 μετά, ο Μάρκους Μπεργκ καλείται να αντιμετωπίσει την αρχή του εφετινού του εφιάλτη... Στις 17:15 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πηγή: Gazzetta