Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Ιανουαρίου 2015

Ο άνθρωπος που... "ανέστησε" τον Πέτριτς!


Οι εμφανίσεις του Μλάντεν Πέτριτς τους τελευταίους μήνες πιστοποιούν ότι ο Κροάτης έχει βρει τον καλό του εαυτό.

Το γκολ που σημείωσε με τον Λεβαδειακό και έδωσε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό, αλλά και οι πληθωρικές εμφανίσεις του το προηγούμενο διάστημα με ασίστ και γκολ, φανερώνουν ότι ο 34χρονος επιθετικός διανύει ημέρες… Βασιλείας, τότε που ήταν φόβος και τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες και περιζήτητος από κορυφαίους συλλόγους.

Πως όμως κατάφερε ο Πέτριτς και βρήκε τον εαυτό του, μετά από πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια;

Η απάντηση κρύβεται πίσω από τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Νίκο Τζουρούδη. Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών…

Τα τελευταία χρόνια ο Πέτριτς αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα τραυματισμών (μυικών κατά κύριο λόγο) που τον υποχρέωναν να χάνει τουλάχιστον τα μισά παιχνίδια κάθε σεζόν.
Είναι ενδεικτικό ότι φέτος ο Πέτριτς έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια, κάνοντας ρεκόρ 9ετίας!
Σε καμία άλλη ομάδα, πλην της Βασιλείας τη σεζόν 2006-07, δεν είχε φτάσει σε αυτό τον αριθμό παιχνιδιών στα μέσα Ιανουαρίου.

Ιδού και τα νούμερα, όπου στη παρένθεση έχουμε τις συμμετοχές του μέχρι τις 15 Ιανουαρίου:
2014-15 (25): Παναθηναϊκός: Πρωτάθλημα 15, Ευρώπη 8, Κύπελλο 2.
2013-14 (4): Παναθηναϊκός: Πρωτάθλημα 9, Κύπελλο 2 – Γουέστ Χαμ: Πρέμιερ 3, Λίγκ Καπ 1
2012-13 (13): Φούλαμ: Πρέμιερ 23, Κύπελλο 1
2011-12 (13): Αμβούργο: Πρωτάθλημα 26, Κύπελλο 2
2010-11 (11): Αμβούργο: Πρωτάθλημα 22, Κύπελλο 2
2009-10: (19) Αμβούργο: Πρωτάθλημα 26, Ευρώπη 15, Κύπελλο 2
2008-09: (25) Αμβούργο: Πρωτάθλημα 25, Ευρώπη 12, Κύπελλο 2
2007-08: (17) Μπορούσια Ντόρντμουντ: Πρωτάθλημα 29, Κύπελλο 6
2006-07: (27) Βασιλεία: Πρωτάθλημα 26, Ευρώπη 8, Κύπελλο 6.

Τον έδιωξαν ως… τελειωμένο!

Θυμίζουμε ότι ο Πέτριτς έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη Γουέστ Χαμ ως ελεύθερος και με την ταμπέλα του πολυτραυματία, αφού τα «σφυριά» θεώρησαν ότι δεν μπορεί να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω τραυματισμών έχασε 14 από τα περσινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Φέτος έχει χάσει μόλις δύο ματς, με Εστορίλ και Γιάννενα, όπου ήταν εκτός αποστολής ως ανέτοιμος!

Ο Νίκος Τζουρούδης κλήθηκε για μία ακόμη φορά να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, όπως ήταν ο Πέτριτς. Από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε στο «τριφύλλι» πήρε τον φάκελο του ποδοσφαιριστή και ανέλυσε όλα τα δεδομένα. Έχοντας και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις και τις μετρήσεις σχεδίασε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για τον Κροάτη.

Όπως όλοι οι επαγγελματίες, έτσι και ο Πέτριτς το εφάρμοσε κατά γράμμα – εννοείται με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Αναστασίου που ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου ήξερε τη κατάσταση – και ιδού τα αποτελέσματα.

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού έχοντας τεράστια εμπειρία από ποδοσφαιριστές με πολλούς και συχνούς τραυματισμούς βοήθησε τα μέγιστα τον Πέτριτς, θυμίζοντας στους παλαιότερους την περίπτωση του Πάολο Σόουζα.

Την πρώτη χρονιά του σπουδαίου Πορτογάλου μέσου στον Παναθηναϊκό (με Αναστασιάδη και υπό τις ιατρικές οδηγίες του Αργύρη Μήτσου) ο Σόουζα είχε αγωνιστεί μόλις σε 15 παιχνίδια (όλη τη σεζόν) και την επόμενη περίοδο με τον Γιάννη Κυράστα (και τον Νίκο Τζουρούδη επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου), ο Σόουζα πρόλαβε ν’ αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε λύθηκε και το συμβόλαιο του, μετά το επεισόδιο με τον Στράτο Αποστολάκη στην Μαδρίτη!
Πηγή: Sportit