Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΟΝΟ ΕΣΥ! (vids)


Στις 15/12/1971 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Νασιονάλ Μοντεβιδέο στον πρώτο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη.
Στις 15/12/1971, ο Παναθηναϊκός λίγους μήνες μετά το έπος του Γουέμπλεϊ, ήταν έτοιμος να δώσει έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα της λαμπρής ιστορίας του και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη! Στο πλαίσιο του τελικού του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το "τριφύλλι" αντιμετώπισε τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Ο Άγιαξ αρνήθηκε ως Πρωταθλητής Ευρώπης να αγωνιστεί απέναντι στους Ουρουγουανούς και έτσι τη θέση του πήραν οι "πράσινοι".

Ο πρώτος αγώνας έγινε ένα βροχερό απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου στο κατάμεστο στάδιο Καραϊσκάκη από 45 χιλιάδες οπαδούς της ομάδας. Η ομάδα του Πούσκας προηγείται με γκολ του Φυλακούρη στο 48ο λεπτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Αρτίμε ισοφαρίζει και ο αγώνας λήγει 1-1. Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως εκείνο το παιχνίδι στιγματίστηκε από το δολοφονικό μαρκάρισμα του Μοράλες πάνω στον Γιάννη Τομαρά, του οποίου έσπασε το πόδι και έβαλε τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς.
ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο, Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες.