Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

10 Δεκεμβρίου 2014

Τα ματς που σχηματίζουν τους ομίλους του Top 16


Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξέρει ότι κατά 99,9% θα τερματίσει τρίτος στον δικό του όμιλο αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για κάποιες άλλες ομάδες.
Για να κλείσουμε με τα δικά μας ο μοναδικός τρόπος να μην βγούμε τρίτοι είναι να κάνουμε 2 ήττες από Αρμάνι και Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι να κάνει 2 νίκες και να μας κερδίσει με διαφορά 28 πόντων. Όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ δύσκολο έως απίθανο σενάριο.

Οι ομάδες που κινούν τα νήματα των ομίλων του ΤΟΠ 16 λοιπόν είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Το βασικό ερώτημα είναι: Θέλουν να βρεθούν οι δυο τους στον ίδιο όμιλο ή όχι; Το ίδιο δίλημμα είχαν και πριν από δύο χρόνια και τελικά επέλεξαν διαφορετικούς ομίλους. Γιατί λοιπόν να μην κάνουν το ίδιο και φέτος γνωρίζοντας ότι μία πρόωρη εμφύλια κόντρα δεν θα τους ωφελήσει. Επιπλέον και η ίδια η διοργανώτρια δεν νομίζω να επιθυμεί συναπάντημα τόσο ισχυρών αντιπάλων σε ένα όμιλο. Να υπενθυμίσω ότι αν πάνε μαζί Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα έχουν μαζί και τους Παναθηναϊκό και Μακάμπι. Ένα πρόωρο φαίναλ φορ λοιπόν στον ίδιο όμιλο.

Η αλήθεια είναι ότι και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη τους και το που θα πάνε. Η Ρεάλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεύτερη σε ισοβαθμία με την Εφές αφού έχει ηττηθεί στην Τουρκία. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Ρεάλ θα νικήσει την Σάσαρι αυτή την αγωνιστική και η Εφές την Νίζνι, θα οδηγηθούμε στο ματς κλειδί της τελευταίας αγωνιστικής στην Μαδρίτη. Εκεί Ρεάλ και Εφές θα παίξουν τον δικό τους τελικό με έπαθλο την πρωτιά του ομίλου. Ο νικητής βγαίνει πρώτος στον όμιλο. Αν λοιπόν η Ρεάλ επιλέξει να βγει δεύτερη και να πάει στον όμιλο της ΤΣΣΚΑ και του Ολυμπιακού πρέπει να χάσει και δεν μας φαίνεται διόλου περίεργο καθώς είναι μια ομάδα που διαλέγει. Το έκανε και πέρσι που επέλεξε τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό.
Από την άλλη μπορεί να προλάβει την Ρεάλ η Μπαρτσελόνα και να αλλάξει και αυτή όμιλο. Βέβαια αυτό το σενάριο είναι λίγο πιο δύσκολο από αυτό της Ρεάλ. Για να αλλάξει όμιλο η Μπαρτσελόνα πρέπει και αυτή να τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της. Πώς γίνεται αυτό; Μα κάνοντας δύο ήττες στα εναπομείναντα ματς με Φενέρ και Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα η Φενέρ να κάνει το 2/2. Σε αυτή την περίπτωση η Φενέρ βγαίνει πρώτη και παίρνει μαζί της τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση. Για αυτό το σενάριο δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική καθώς το Μπαρτσελόνα-Φενέρ που γίνεται τώρα θα τελειώσει ή όχι το θέμα με την Μπαρτσελόνα. Αν νικήσουν οι Καταλανοί είναι σίγουρα πρώτοι με την Φενέρ να τερματίζει δεύτερη και να πηγαίνει στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Λίγη υπομονή λοιπόν να δούμε που θα κάτσει η μπίλια όσον αφορά στο Top 16...

Πηγή: trifillakia.gr