Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Σεπτεμβρίου 2014

Πολωνικό "πάντσερ" από αριστερά


Ως η αποκάλυψη της περυσινής αγωνιστικής περιόδου για τη Ρουχ Χορζόφ χαρακτηρίζεται από τα πολωνικά ΜΜΕ ο Ντάνιελ Ντζίβνιελ, ο αριστερός μπακ της εθνικής Ελπίδων της χώρας του που τσέκαρε ο Νίκος Νταμπίζας την περασμένη Τρίτη στην Κατερίνη απέναντι στην αντίστοιχη εθνική μας ομάδα.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στον σύλλογο από τον οποίο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο τεράστιος Κριστόφ Βαζέχα το καλοκαίρι του 2013, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πλέον η Ρουχ Χορζόφ... χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο επειδή δεν του έκανε μεγαλύτερο συμβόλαιο (τον προσεχή Γενάρη μπορεί να υπογράψει εν όψει του καλοκαιριού σε όποια ομάδα επιθυμεί δίχως να βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της η πολωνική ομάδα) και αρκετοί σύλλογοι του εξωτερικού καλοβλέπουν την περίπτωσή του.

Ανάμεσα σ' αυτές, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι και ο Παναθηναϊκός, με τον Νταμπίζα να τον βλέπει από κοντά απέναντι στην Εθνική μας των Ελπίδων, ματς στο οποίο είχε να αντιμετωπίσει έναν πρώην "πράσινο", τον Χάρη Μαυρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πολωνός αριστερός μπακ είχε καλή απόδοση (ο Μαυρίας έγινε αλλαγή στο 71') ενώ αντικαταστάθηκε λόγω μικροτραυματισμού στο 80' με το σκορ στο 1-1.

Ο Ντζίβνιελ αναδείχθηκε πέρυσι σε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ χαφ του πρωταθλήματος της χώρας του, με 31 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή εξαιτίας της ταχύτητας και της άρτιας τεχνικής του κατάστασης.

Στη Ρουζ Χορζόφ καθιερώθηκε στα άκρα της άμυνας και αντεπεξήλθε περίφημα, κερδίζοντας επίσης θέση βασικού και στις ελπίδες της χώρας του. "Το ξεκίνημά μου στην Πολωνία ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ σε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού και σε μία άλλη θέση. Σταδιακά βρήκα ρυθμό και πλέον μετά την περυσινή σεζόν έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, έχω έναν χρόνο συμβόλαιο και προς το παρόν μένω στη Ρουζ Χορζόφ" ήταν τα λόγια του 22χρονου Πολωνού σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ντζίβνιελ, που έχει ύψος 1,78 μ., γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της τοπικής Αϊντραχτ και στα 18 του χρόνια εντάχθηκε στους Κίκερς Οφενμπαχ. Στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας έμεινε δύο χρόνια και αγωνίστηκε σε 14 αγώνες, ενώ κλήθηκε και στην εθνική Ελπίδων της χώρας του. Πέρυσι αποδέχτηκε την πρόταση της Ρουχ Χορζόφ και έκτοτε η εξέλιξή της καριέρας του υπήρξε εντυπωσιακή.

"Είναι μεγάλο ταλέντο"

Το εγκώμιο του Ντάνιελ Ντζίβνιελ έπλεξε ο Κριστόφ Βαζέχα, μιλώντας στο "Goal" για τον συμπατριώτη του αριστερό μπακ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν έχει μιλήσει με τον Παναθηναϊκό για περαιτέρω πληροφορίες. "Είναι μεγάλο ταλέντο και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Πολωνία. Είναι αρκετά γρήγορος και έχει καλή τεχνική κατάρτιση, τα χαρακτηριστικά του έχουν γενικά ενδιαφέρον. Στη Ρουχ Χορζόφ έκανε πέρυσι την πρώτη του χρονιά και κατάφερε να ξεχωρίσει. Χρειάζεται ωστόσο παραπάνω παιχνίδια γιατί με μία χρονιά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι πάντως καλός παίκτης" τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Φωστήρα.

Το... δίδυμο της Γκντανσκ

Τον Ιούλιο που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά φιλική ήττα από τη Λέχια Γκντανσκ με 4-0 στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, με δύο παίκτες των Πολωνών να μπαίνουν στο μάτι των ανθρώπων της ομάδας, σκοράροντας μάλιστα εναντίον του "τριφυλλιού". Αμφότεροι αποτελούν στελέχη της εθνικής Ελπίδων της Πολωνίας και αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στην Εθνική μας, αλλά το συμβόλαιό τους εκπνέει το 2016, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Γιανίνσκι και τον ακραίο επιθετικό Παβλόβσκι.