Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Αυγούστου 2014

"Ολοκληρωμένο ρόστερ, ανοιχτό του Αμπέντ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των Γιάννη Αλαφούζου, Νίκου Νταμπίζα και Τάκη Φύσσα. Οι "βολές", τα "καρφιά" του και όλες οι απαντήσεις του.


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:
Η αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου: "Ο αρχικός λόγος της συνέντευξης είναι για να ξαναπούμε την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, να σας συστήσω τον Τάκη τον Φύσσα και να τα πούμε. Τις τελευταίες εβδομάδες μάθαμε πράγματα που έχουν σοβαρές παρανομίες και γίνονται πράγματα που αλλοιώνουν τα αποτέλεσμα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ας ξεκινήσω με τα θετικά. Ο Τάκης ήρθε να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι της διοίκησης. Το γραφείο του είναι στην ΠΑΕ και ασχολείται με την συνολική στρατηγική, με τα ευρωπαϊκά θέματα και πως θα βελτιώσει τον σύλλογο. Χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ, έναν αθλητή με τόση εμπειρία αλλά και διοικητικά στην Εθνική με βαθιές προσβάσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν. Ο Νίκος υλοποιεί και εισηγείται τις μεταγραφές, και πέρυσι ήταν επιτυχημένες. Και φέτος κάναμε μεταγραφές εδώ και καιρό, κινήσεις που είναι στην φιλοσοφία μας. Η φιλοσοφία μας δεν ήταν να κάνουμε μια νέα ομάδα κάθε χρόνο. Πέρυσι κάναμε 14, φέτος κάναμε 5. Ο Γκόρντον και αυτός μεταγραφή είναι. Πιστεύουμε ότι με το επίπεδο του πρωταθλήματος και την οικονομική κατάσταση, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα πρωταθλήματα. Με εξαίρεση κάποιους μεγάλους παίκτες, πιστεύουμε πως αν στηριχθούμε σε ξένες μεταγραφές θα παίρνουμε παίκτες που θα έρχονται για άλλους λόγους. Εκτιμούμε τους ξένους και ο Μπεργκ είναι το πιο τρανό παράδειγμα. Μέσα από τις ακαδημίες και μέσα από Έλληνες παίκτες, όπως ο Δώνης που είδατε προχθές, θέλουμε να εξελιχθούμε".
Η πρώτη τοποθέτηση του Τάκη Φύσσα: "Η θέση ήταν κενή. Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του προέδρου. Επέστρεψα σε μία ομάδα που μου έδωσε και της έδωσα πολλά. Το γεγονός πως οι ρόλοι είναι ξεχωριστοί και έχει γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, όλοι θα δουλεύουν για το καλό του συλλόγου. Έχω καταλάβει πως ο σύλλογος έχει πολύ καλή οργάνωση. Θα προσπαθήσω να ενσωματώσω μέσα στην ομάδα τις δυνατότητες που έχω. Στόχος είναι να πάει καλά ο Παναθηναϊκός. Έχω κάνει τις προτάσεις μου στον πρόεδρο. Δεν είναι της παρούσης να τα πω. Στην πράξη θα τα δούμε. Η ευρωπαική αίγλη της ομάδας είναι χαμένη τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, υπάρχει ένα μοντέλο να στηριχθούμε στα ταλέντα. Ζούσα και στην Εθνική στο ελληνικό στοιχείο και μου αρέσει εδώ. Ήρθα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, να συνεχίσουμε την περυσινή καλή πορεία και να έχουμε καλύτερα αποτέλεσματα. Η φιλοσοφιία της ομάδας υπάρχει και ήρθα να συνεισφέρω. Ο Παναθηναϊκός διαπρέπει ως προς το ήθος και έχει ένα άλλο επίπεδο. Όσα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο ουδέποτε μπούκαρα ή έχω δημιουργήσει προβλήματα. Η οικογένεια μου έμαθε τους τρόπους. Την προηγούμενη Κυριακή πολιτισμένα εξέφρασα τα προβλήματα μου. Με πολύ αξιοπρέπεια και ήθος είπα τα παράπονα που είχαμε και ήταν ολοφάνερα. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα".
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Νίκος Νταμπίζας: "Βιώνοντας ένα χρόνο τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν κενά και με τις ενέργειες του Τάκη θα καλυφθούν. Υπάρχει ένα ακόμη ποδοσφαιρικό μυαλό. Με ξεκάθαρες ευθύνες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο η εξαιρετική σχέση που έχω με τον Τάκη για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Στην πρώτη κουβέντα ο πρόεδρος ήταν απόλυτα ειλικρινής. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες απαιτήσεις και είμαστε όλοι εδώ για το καλό του συλλόγου, πάνω στις βάσεις που βάλαμε πέρυσι για να μπορέσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει".
H ερώτηση στον Τάκη Φύσσα για το αν χωράει ήθος και αξιοπρέπεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο; "Το επίπεδο ήταν πάντα ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού. Φυσικά και χωράει. Τα δεδομένα εδώ στην Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο Παναθηναίκός έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά από τον Νίκο μέχρι και τον τελευταίο. Η ομάδα αποπνέει μια υγεία. Γιατί να μην συνεχίσουμε έτσι; Έχουμε πολλά πρότζεκτ όπως η νέα Λεωφόρος, το Κορωπί και εγώ με την σειρά μου θα βοηθήσουμε να εξελιχθεί. Με ήθος, λοιπόν, θα τα καταφέρουμε. Αυτή είναι η θέση μας ότι και να είναι απέναντι, όπως και να συμπεριφέρονται".
Ερώτηση στον Αλαφούζου για το αν ο Χιού Ντάλας μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην διαιτησία: "Τον έφερε η ΕΠΟ με τους όρους και τις συνθήκες που γνωρίζουμε. Η διαιτησία που είδαμε στον Παναθηναϊκό κι όχι μόνο ήταν κακή. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα. Οι άνθρωποι που ελέγχουν τη διαιτησία και ελέγχονται ποινικά και πολλαπλά, είναι στη θέση τους. Άνθρωποι που διώκονται δεν μπορούν να έχουν τέτοιες θέσεις, μέχρι τουλάχιστον να αποδειχτεί αν είναι αθώοι".

Για το ότι ο Χιου Ντάλας παραμένει για περισσότερο χρόνο στη Σκωτία και παρακολουθεί τα παιχνίδια μέσω τηλεόρασης, είπε: "Είναι αστείο, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι".
Για το αν αρκούν οι καταγγελίες του Παναθηναϊκού, ή θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες: "Εμείς έχουμε διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να πάρουμε ένα μερίδιο, όχι το μεγαλύτερο φυσικά, αλλά επιλέξαμε να μη δεχτούμε το συμβιβασμό που στα προηγούμενα χρόνια ίσως είχαμε δεχτεί. Δεν συμβιβαζόμαστε, αποκαλύπτουμε τα πάντα. Εγώ είμαι και πρόεδρος του ΣΚΑΪ και υπάρχει μια σύγκρουση καθηκόντων. Είμαστε από τα λίγα ΜΜΕ που αποκαλύπτουμε κάποια πράγματα. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μην έχει παραιτηθεί; Βγαίνει κανείς από τα ρούχα του".

Για το αν ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να καταφύγει στην UEFA: "Δεν ξέρω τι αρμοδιότητες έχει η ΟΥΕΦΑ με τόσα μέλη ομοσποδνίες. Η Δικαιοσύνη έχει αυτό το ρόλο. Αυτή τη ηστιγμή γνωρίζουμε ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ και αυτή τη στγμή τρεις ομάδες δεν έχουν πληρώσει φόρους, δεν έχουν ρυθμίσει φόρους. Όποια ομάδα σε οποιαδήποτε χώρα οφείλει να πηγαίνει την ασφαλιστική ενημερότητα για να βγουν τα δελτία. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν φόρους και κάποιοι όχι. Εμείς έχουμε πληρώσει 16 εκατ. ευρώ φόρους την τελευταία διετία. Κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι οι Έλληνες. Αυτά που γίνονται φαντάζομαι θα ερευνηθούν και σε αυτά συμμετέχει παράνομα η ΕΠΟ. Στο επόμενο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα τα θέσουμε αυτά τα θέματα. Επίσης μάθαμε ότι οι ομάδες αυτές κατ' εξακολούθηση χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα. Ως πότε θα ανέχεται η δικαιοσύνη αυτή την κατάσταση".
Για το αν έχει μεταφέρει αυτά τα παράπονά του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή:"Τον κύριο Σαρρή τον είχα επισκεφτεί θεσμικά στο γραφείο του, όταν υπήρχαν διαρροές ότι δεν θα παίρναμε άδεια. Πήγα στο γραφείο του, έκανε μία παράσταση για να πω ότι όλα αυτά δεν ίσχυαν. Από εκεί και πέρα, είχε συμφωνήσει ότι η διαιτησία είχε πρόβλημα και είχε πει ότι θα γίνουν αλλάγες. Οτι κάποιοι διαιτητές δεν θα είναι στους πίνακες. Αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στις θέσεις τους. Η σχέση μου με τον κ. Σαρρή δεν είναι καλή, αν αυτό θέλετε να μάθετε. Δεν θέλω να κατονομάσω πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Δεν έχει νόημα να λέμε "κύριε κύριε ο τάδε έκανε αυτό το πράγμα". Η ΕΠΟ είναι θεσμός και την αναφέρω".

Για το αν μπορεί να κάνει μία εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, και την πορεία εξυγίανσης: "Ο Παναθηναϊκός στέκεται στα πόδια του και τώρα. Τα συσσωρευμένα χρέη δεν φεύγουν από τη μια χρονιά στην άλλη. Ανάλογα με τα έσοδά μας, τακτοποιούμε και τις υποχρεώσεις μας. Αν έχουμε μεγαλύτερα έσοδα, θα τα τακτοποιήσουμε πιο γρήγορα. Δεν πιστεύω πως αν ξοδεύαμε 2-3 εκατ. ευρώ θα είχαμε πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Η Ντόρτμουντ είναι τρανό παράδειγμα, που για χρόνια δεν έκανε μεγάλες μεταγραφές και ανέδειξε νεαρούς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα με αυτό το επίπεδο που έχει δεν έρχονται, ούτως ή άλλως, μεγάλοι παίκτες. Τα οικονομικά του Παναθηναϊκού είναι τακτοποιημένα. Αυτή τη στιγμή είμαστε ρυθμισμένοι απέναντι στους παλιούς παίκτες, στους φόρους, στα ταμεία και στα δάνεια. Υπάρχει ένα χρέος που μας περιορίζει για να κάνουμε πιο γρήγορα τη νέα Λεωφόρο ή το Απήλιο. Αυτή τη στιγμή πάμε μετρημένα. Όσο πιο γρήγορα τακτοποιήσουμε τα χρέη, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε".

Για το αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βοηθήσει οικονομικά: "Αν ο κ. Γιαννακόπουλος είχε βοηθήσει, θα το είχατε μάθει. Δεν είναι ένας άνθρωπος που κινείται μακριά από τα ΜΜΕ".
Για το γήπεδο της Λεωφόρου: "Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Η περιφέρεια θα δώσει τα χρήματα και από ό,τι ξέρω πως τα πράγματα πάνε καλά. Προφανώς θα έχουμε επαφές και με την κ. Δούρου μόλις αναλάβει. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να έχουμε πρόβλημα με αυτό το πράγμα".
Για τον σοβαρό τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ και θα υπάρξει αντι-Μπεργκ: "Και πέρσι παίξαμε 1,5-2 μήνες χωρίς τον Μπεργκ και τα καταφέραμε μια χαρά. Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας, αλλά αν βρεθεί κάποια ευκαιρία ή ένας παίκτης που κρίνουμε ότι πρέπει να τον φέρουμε, η διοίκηση δεν θα είναι αρνητική. Και δεν αναφέρομαι σε επιθετικό μόνο, αλλά σε οποιαδήποτε θέση. Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε ενεργά για παίκτη και θεωρούμε πως υπάρχουν λύσεις μέσα στην ομάδα. Βεβαίως και είναι απώλεια ο Μπεργκ, σε επίπεδο αγωνιστικό, αλλά και ανθρώπινο. Ο διαιτητής σηκώθηκε κι έφυγε, είναι δεύτερη φορά που διαιτητής αγνοεί τραυματισμό παίκτη μας. Φαντάζομαι αν φορούσε άλλη φανέλα θα είχε άλλη αντιμετώπιση".
Για το τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός σχετικά με τις ομάδες που ευνοούνται σε διάφορα επίπεδα: "Πολλές από τις ενέργειες των τελευταίων ομάδων είναι παράνομη. Έχει γίνει φοροαποφυγή, φοροκλοπή, πολύ σοβαρά αδικήματα. Από εκεί και πέρα, μας νοιάζει να μην αδικούμαστε. Εάν οι άλλοι θέλο6υν να ξεφεύγουν από τη νομιμότητα και από το ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, είναι δικό τους θέμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μία τόσο καλή ομάδα ώστε να μην αντιμετωπίζουν τα δορυφορικά συστήματα. Δεν είναι όλες οι ομάδες το ίδιο. Οι περισσότερες τηρούν κάποιους κανόνες. Γιατί οι ομάδες οι οποίες είναι τακτκοποιημένες να υποβιβαστούν αντί μιας άλλης που ενισχύεται παράνομα;".

Για το αν μπορεί να αναφέρει τα ονόματα των ομάδων που καταγγέλει: "Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση της ΕΕΑ και να τις δείτε. Είναι τρεις ομάδες. Εμείς κάναμε έρευνα και ξέρουμε ότι οι τρεις ομάδες έχουν τεράστια θέματα φορολογικά".

Ερώτηση στο Νίκο Νταμπίζα αν υπάρχουν ελπίδες για τον Αμπεΐντ: "Πάντα υπάρχει προοπτική να επιστρέψει. Ήταν προτεραιότητά μας για ευνόητους λόγους. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που εξαρτάται από μας. Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι που περνούσε από το χέρι του και ίσως παραπάνω για να τον ξαναφέρει. Είναι ακόμη ανοιχτή αυτή η προοπτική και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία μέρα αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη".

Κι άλλη ερώτηση προς τον Νίκο Νταμπίζα. Πέρυσι στο σχεδιασμό σας τα πήγατε εξαιρετικά, κατά γενική ομολογία. Φέτος έχετε την ίδια αίσθηση; "Με βάση όσα έχετε δει στην ομάδα, πως ταιριάζει αυτό με την τοποθέτηση του προπονητή; «Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πέρυσι είχαμε πει ότι θα κριθούμε από τα αποτλεέσματα. Κινούμαστε με γνώμωνα τις ανάγκες ,και έχουμε μία ευελιξία για να καλύψουμε τις ανάγκες της ομάδας. Η Αποτυχία και η επιτυχία είναι κοντινά συμπεράσματα στην Ελλάδα. Είναι η αρχή της σεζόν και αυτό που έχω πει είναι ότι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Η ομάφδα έχει συγκεκριμένες ανάγκες, ο κ. Αλαφούζος έκανε μία γενικά περιγραφή. Εκεί λειτουργήσαμε και πάντα με βάση το πλάνο και τις αρχές που έχουμε. Υπήρχαν κάποιοι βασικοί πυλώνες και σε αυτό κινηθήκαμε. Όταν ανακατεύεις παραπάνω, δημιουργείς προβλήματα. Οι μεταγραφές δεν είναι αυτοσκοπός και δεν λύνον προβλήματα;. Εάν θα είναι πετυχημένο ή όχι, τα αποτελέσματα θα το κρίνουν. Μετά από τρία ματς, δεν μπορουμε να το πούμε. Με τη Σταντάρ τα ματς ήταν κρίσιμα, υπήρχε απώλεια αλλά είναι νωρίς".
Για το αν αισθάνεται ευθύνη για την καθυστέρηση στα μεταγραφικά ο Νίκος Νταμπίζας απάντησε: "Αυτό που σας λέω είναι ότι είχαμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο. Δεν ήταν οι ανάγκες της ομάδας ερνώς ποδοσφαιριστή που έκανε τα μαγικά. Η Ομάδα βασίζεται σε μία λειτουργία, υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες. Το να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου με τα οικονομικά δεδομένα μας, δεν είναι εφικτό. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι. Το είπα και στον πρόεδρο και θα ήταν εύκολο για μένα, να του πω ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος εάν τον φέφρουμε θα κάνει τη διαφορά. Ο πρόεδρος θα τον έφερνε αλλά εγώ δεν θέλησ ανα το κάνω. Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τρανταχτές ελείψεις έτσι επιλέξαμε να κινηθούμε. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν χρήματα που επενδύονται στο προπονητικό κέντρο. Αυτό δεν είναι δικιολογία εάν κάποιος έχει την αντίθετη άποψη. Η ομάδα έχει πολλές ανάγκες και όχι μόνο τις μεταγραφές".

Για το τι πιθανότητες υπάρχουν ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει άλλη μεταγραφή, αφού βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου: ΄"Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι. Είναι το απρόοπτο του Μάρκους, υπάρχει ο Μπερίσα που ήρθε για ένα σκππό αλλά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής και αν θα υπάρξει κάποιος ο οποίος μας αρέσει, θα το δούμε. Πρέπει να καθίσουμε πιο ήρεμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό".

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιάννης Αλαφούζος για να πει: "Έχουμε τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη, δύο εξαιρετικούς Έλληνες με μεγάλη βελτίωση, έχουμε τον Πέτριτς ο οποίος είχε ένα απρόοπτο και έχουμε ένα νέο παίκτη από τη Ρόμα, ο οποίοσς μπορεί να μας βγει".
Για τον αν γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Μπαϊράμι: "Το σημαντικό είναι να μην έχεο πισωγυρίσαμτα. Είναι κοντά στο να επανέλθει, προπονείται συνεχώς, είναι μία εξτρά λύση και θα δώσει ανάλογη βοήθεια. Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και θα βοηθήσει άμεσα".

Για την πορεία των έργων στο Κορωπί: "Χτίσαμε ένα νέο γυμναστήριο σύγχρονο, με νέα μηχανήματα και θα λειτουργήσει την Παρασκευή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Χτίσαμε ένα νέο κτίριο 300 τ.μ. για γραφεία, έχουμε προγραμματίσει μία μεγάλγη φύτευση στο Απήλιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές μας. Θα καλλιεργήσουμε ακόμα και βιολογικά λαχανικά. Περιμένουμε να αρχίσουμε την καρτασκευή ενός νέου ή δύο επιπλέον γηπέδων. Αυτά έχουν θέματα. Δυστυχώς. το κτίριο ήταν χωρίς; συντήρηση και έχουμε κάνει πολλές εργασίες".
Για το αν εξακολουθεί να αισθάνεται ως η "τρόικα" του Παναθηναϊκού, ή πλέον αισθάνεται πιο άνετα: "Όσον αφορά την τρόικα αναφερόμουν στην ανάγκη να τεθεί σε νέα βάση τα οικονομικλα. Αυτό έγινε και τελείωσε. Όσον αφορά την εξυγίανση του Παναθηναϊκού, συμβαδίζει με του ποδοσφαίρου γιατί δεν γίνονται να δημιουργοούνται συνθήκες άδικου ανταγωνισμού".

Για τη Superleague όπου υπάρχει μία "συγκατοίκηση" με τον Ολυμπιακό όσον αφορά τον πρόεδρο: "Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στη διοίκηση από το να απέχουμε. Ο Χρόνος θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή λάθος".
Ερώτηση προς τον Τάκη Φύσσα και αν στοχεύει να κάνει και πάλι τον Παναθηναϊκό βασικό "αιμοδότη" της Εθνικής: "Αυτό είναι ένα από τα θέματα που έχω δώσει στον πρόεδρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δίνει παίκτες στην Ελλάδα. Η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και φεύγουν παίκτες. Στην επόμενη κλήση θεωρώ ότι πρέπει να βρίσκονται ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αρχίσει να συμβαίνει ξανά. Εγώ έχω δέκα μέρες στην ΠΑΕ και αυτό που έβλεπα, γιατί πάντα τον παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, ξεχνάμε σε ποιο σημεί οήταν και ξεχνάμε με τις προσπάθειες του προέδρου και όλων των συνεργατών, έχουμε φτάσει να έχουμε ψηλά τοην πήχη. Ψηλά τον θέλουμε και εμείς και ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάυθεια της ομάδας. Πέρυσι ήταν κάτι πρωτόγνωρο να χάνει η ομάδα και ο κόσμος να τη χειροκροτά. Κανείς δεν θέλει να χάνει αλλά υπάρχει μία ωραία επαφή με τον κόσμο και πρέπει να το συνεχίσουμε με τις επιτυχίες της ομάδας".
Παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου: "Αυτό είναι επίτευγμα και του κόσμου. Πόσο έχει ανέβει το επίπεδο του κόσμου μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους να μην στηρίζουν. Διότι αυτός είναι ο τρόπος στήριξης της ομάδας. Υπάρχει και η Συμμαχία, αλλά αυτή ακολουθεί όσους είναι στο γήπεδο. Αλλά όσοι μας ακολουθούν, το κάνουν ζεστά".

Ερώτηση στον Αλαφούζο για το πόσο ψηλά μπορεί να στοχεύει στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθεί να βγει πρώτος. Δεν εννοώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα έχουμε το ένα χέρι πίσω από την πλάτη μας, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μας νιώσουν οι αντίπαλοι μας για τα καλά".

Για το κινήσεις γίνονται ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της ΠΑΕ:

Νταμπίζας: "Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από την ανταπόκριση του κόσμου. Υπάρχουν επαφές, έχουμε προχωρημένες επαφές με τη φανέλα. Οι εποχές είναι δύσκολες και αυτό επηρεάζει τις συζητήσεις. Το ξέρετε από τις δουλειές σας".

Φύσσας: "Θα κάνω κάποιες κινήσεις, κάποιες ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί ο σύλλογος και να υπάρξουν κάποιες συνεργασίες και να βρούμε όφελος. Οπότε, καλύτερα πρώτα να κινηθούμε και μετά θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα".