Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Αυγούστου 2014

Η προετοιμασία κρίνει τις μεταγραφές


Το είπε, όχι μάλιστα πολύ συγκεκαλυμμένα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο 7.tv. Οι μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό έχουν κατά βάση ολοκληρωθεί προς το παρόν.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε απόλυτη συνεννόηση με τους συνεργάτες του έχει αποφασίσει να μην προσθέσει κάποιον παίκτη στο υπάρχον ρόστερ που έχει διαμορφωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν διαφοροποιήσεις στο δυναμικό, αλλά αυτές θα συμβούν μετά την έναρξη της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά που θα δώσουν οι πράσινοι.

Ο Ιβάνοβιτς έχει το δικό του σκεπτικό και σίγουρα, γνωρίζοντας και τις απαιτήσεις της διοίκησης όσο και τις οικονομικές δυνατότητες, θέλει να δοκιμάσει αρκετά πράγματα στην προετοιμασία κι αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν κενά ή ελλείψεις να τις καλύψει όταν το κρίνει σκόπιμο.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι τότε, αν αποφασιστεί ότι χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός, οι επιλογές δεν θα είναι ίδιες, αλλά αυτή είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες του κόουτς του τριφυλλιού εδώ και χρόνια.

Ο Ιβάνοβιτς καλείται να υπηρετήσει το πλάνο της ελληνοποίησης (είναι ιδανικός γι' αυτό), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συνεργαστεί με τους παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί αυτό το πλάνο και είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρόνο για να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για τους Ελληνες παίκτες (μικρούς και μεγαλύτερους) που θα έχει στη διάθεσή του.

Η προετοιμασία των "πράσινων" θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου με τον Μανωλόπουλο και τον Μπεροκάλ, ενώ στο τέλος του μήνα θα επιστρέψει ο Ιβάνοβιτς από τους προκριματικούς αγώνες της Βοσνίας για το Ευρωμπάσκετ και θα πιάσει δουλειά, έχοντας στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να βγάλει τα συμπεράσματά του.