Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Απριλίου 2014

Το στοίχημα στο Internet


Γνωρίζετε ότι το στοίχημα έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα και ειδικότερα αυτό που παίζεται μέσα από το Internet; Για το 2013 μόνο, και παρόλο την οικονομική κρίση, ο τζίρος στην χώρα μας αναφορικά με το διαδικτυακό στοίχημα έχει αυξηθεί κατά 15% συνολικά σε όλους τους bookmakers. Για αυτό το λόγο μέσα από το παρόν άρθρο θα το γνωρίσουμε εκτενέστερα, θα δούμε τους νόμους που διέπουν τον τζόγο αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα online πρακτορεία σε σχέση με τα χερσαία, όπως αυτά του ΟΠΑΠ.


Η νέα νομοθεσία για το Στοίχημα 



Πριν ξεκινήσουμε με την ενημέρωση γύρω από το στοίχημα θα πρέπει αρχικά να αναφερθούμε τόσο στην νέα νομοθεσία για τις άδειες των bookmakers όσο και για την φορολόγηση των καθαρών κερδών, ανά συνεδρία, που κερδίζει ο παίχτης.
Ο νόμιμος Bookmaker και η Φορολόγηση
Για να μπορέσει ένας bookmaker να θεωρηθεί από το Ελληνικό κράτος νόμιμος θα πρέπει να έχει υπόψη του τον νέο νόμο 4002/2011. Παρόλο που ο νόμος αυτός εκδόθηκε το 2011 η νομική του ισχύ ξεκίνησε τον Αύγουστο 2013. Τότε είχαμε την έκδοση 24 προσωρινών αδειών και την ‘’αποβολή’’ 400 ιστοσελίδων που δεν είχαν άδεια. Κύρια σημεία του νόμου είναι:
1.       Πρόστιμο για εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν άδεια και ξεκινούν από 1000€ και φθάνουν στις 200,000€.
2.       Απαγόρευση και πρόστιμο σε τράπεζες ή εταιρίες παροχής Internet που συνεργάζονται με παράνομους bookmakers
3.       Η αρχή έκδοσης αδειών ή τοποθέτηση ιστοσελίδων στην μαύρη λίστα είναι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)
Βέβαια εκτός από τον νόμο αυτό έχουμε και τον νόμο 4141/2013 όπου πλέον το κράτος μπορεί και φορολογεί τα καθαρά κέρδη των παιχτών ανά συνεδρία. Συνεδρία λογίζεται το χρονικό περιθώριο που θα είναι ο παίχτης συνδεδεμένος με έναν Bookmaker. Οι τρείς κατηγορίες για την φορολογία χωρίζονται:
1.       Αφορολόγητο σε καθαρά κέρδη από 0€ ως 100€
2.       Φορολόγηση 15% σε καθαρά κέρδη από 100,01€ ως 500€
3.       Φορολόγηση 20% σε καθαρά κέρδη από 500,01€ και πάνω



Οι δημοφιλέστεροι Bookmakers στην Ελλάδα
Μέσα από την εφαρμογή του νόμου, όπως αναφέραμε και παραπάνω, μόνο 24 ήταν οι εταιρίες που τελικά έλαβαν την προσωρινή άδεια λειτουργίας. Οι πιο δημοφιλείς αλλά και αυτές που παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες αναφορικά με το στοίχημα είναι:
• Το ΝetBet. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους bookmakers και με την εγγραφή σας σε αυτόν έχετε την ευκαιρία να λάβετε ένα μπόνους Εγγραφής που φθάνει στο 50%, με μέγιστο ποσό κατάθεσης τα 100€. Εξαιρετικές αποδόσεις και μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, ενώ η ασφάλεια στις συναλλαγές είναι στο υψηλότερο επίπεδο.
• Ο Stoiximan. Οι περισσότερες εταιρίες επιλέγουν την αγγλική λέξη για το στοίχημα Bet. Η εταιρία όμως που έχει τον Stoiximan επέλεξε την Ελληνική λέξη στοίχημα δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιτυχία μιας και έτσι πολλοί Έλληνες αναγνωρίζουν την ιστοσελίδα καλύτερα. Πολλές υπηρεσίες, μπόνους Εγγραφής 100% στα 30€ αλλά και mobile gaming.

• Το Novibet. Ένας bookmaker όπου ξεκίνησε τις εργασίες στην Ελλάδα το 2010, έχει πλουραλισμό από αθλητικά γεγονότα, τόσο από τις Ελληνικές λίγκες ποδοσφαίρου και μπάσκετ όσο και από τις διεθνείς. Μπόνους Εγγραφής στο 50%, με ελάχιστη κατάθεση τα 10€ και μέγιστη τα 50€.



Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για τους bookmakers που έχουν δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα στο Luckybet.gr θα βρείτε ανασκοπήσεις, οδηγίες για το πως θα στοιχηματίσετε αλλά και προτάσεις για αθλητικά γεγονότα όπως το επερχόμενο Mundial ή το Champions League.  
Τι είναι οι αποδόσεις και τι τα προγνωστικά στο Στοίχημα



Για κάποιον παίχτη που θα ξεκινήσει σήμερα το στοίχημα από το διαδίκτυο σίγουρα οι πρώτες λέξεις-όροι που θα ακούσει είναι αποδόσεις και προγνωστικά αγώνων. Αρχικά οι αποδόσεις είναι αυτές που καθορίζουν ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα οι αποδόσεις στο παιχνίδι Ατρόμητος-Παναθηναϊκός ήταν από τον Stoiximan  1(Νίκη Ατρομήτου) (2.98) – Χ(Ισοπαλία) (3.35) – 2(Νίκη Παναθηναϊκού) (2.70). Αυτό σημαίνει ότι αν στοιχηματίσουμε 10€ σε νίκη θα πάρουμε πίσω 12,98€, σε ενδεχόμενη ισοπαλία 13,35€ και σε διπλό θα λάβουμε 12,70€.
Τα προγνωστικά είναι προτάσεις που έρχονται από έμπειρους tipstrers, όπως και αναφέρονται, και μπορούμε να τις βρούμε στις εφημερίδες αλλά και στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα στον bookmaker του Novibet υπάρχουν έμπειροι tipsters που σας δίνουν τις προτάσεις τους καθημερινά για όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. 


Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα 

Οι πληροφορίες για το διαδικτυακό στοίχημα που είδαμε παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλεονεκτεί αρκετά σε σχέση με το χερσαίο. Συγκεκριμένα:
  • Στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχουν τα μπόνους και πολλές καθημερινές προσφορές όπου οι παίχτες μπορούν να κερδίσουν χρήματα δωρεάν
  • Υπάρχει το live betting όπου επιτρέπει στον παίχτη να στοιχηματίσει κατά την διάρκεια των αγώνων. Για παράδειγμα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ στο μπάσκετ όπου υπήρχαν πολλές διακυμάνσεις στο σκορ ο παίχτης μπορούσε μέχρι το τέλος να αλλάζει προς όφελός του το αρχικό στοίχημα.
  • Στοίχημα από το κινητό τηλέφωνο. Οι παίχτες πλέον μπορούν μέσω του iphone ή του Android κινητού τους να στοιχηματίσουν ή ακόμα να πάρουν μέρος και στο live betting.
  • Η άνεση της πολυθρόνας με ένα ποτήρι κρασί σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το ότι πρέπει να φθάσουμε σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ για να καταθέσουμε το δελτίο μας.
Τέλος εκεί που πλεονεκτεί το στοίχημα στα πρακτορεία είναι στην άμεση εξυπηρέτηση αλλά και στην επίσης άμεση καταβολή των κερδών μας κάτι που στο διαδίκτυο μπορεί να πάρει μέχρι και 3 εργάσιμες ημέρες.

Συντάκτης Κειμένου Alex Tokalidis
Όλες τις παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά στο www.luckybet.gr Stoixima Online