Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Μαΐου 2014

Πολύ δύσκολα στους ισχυρούς


Η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό συνέβη με την ολοκλήρωση του ρωσικού πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Ζενίτ στη δεύτερη θέση και τη Λοκομοτίβ Μόσχας εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ!




Ο Παναθηναϊκός, που ήθελε στα προκριματικά μόνο τη Λοκομοτίβ Μόσχας, που ήταν η μοναδική με μικρότερο συντελεστή από εκείνον, παρέμεινε έτσι με τον έβδομο καλύτερο συντελεστή των δέκα ομάδων του πρώτου προκριματικού και περιορίστηκαν κατά πολύ οι ελπίδες του να ανέβει τουλάχιστον στην πέμπτη και να προλάβει το γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση της 18ης Ιουλίου στη Νιόν.

Στην ουσία αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να τερματίσει πρώτος ή τρίτος στην Κύπρο ο δεύτερος σήμερα ΑΠΟΕΛ, αλλά και η Σεντ Ετιέν να προσπεράσει στο φινάλε του σαμπιονά τη Λίλ και να βγει εκείνη στον προκριματικό των μη πρωταθλητών. Και τα δύο πρωταθλήματα ολοκληρώνονται το Σάββατο.

Μία ακόμα εξέλιξη για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ζενίτ δεύτερη στη Ρωσία είναι ότι η πεντάδα των ισχυρών στα πλέι οφ (αν περάσουν οι Ρώσοι από τον πρώτο προκριματικό) θα περιλαμβάνει Αρσεναλ, Πόρτο, Λεβερκούζεν, Νάπολι και την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης αντί της Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που θα είναι σε αυτή την περίπτωση στους ανίσχυρους.

Πηγή: Goal