Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Μαΐου 2014

Το απίστευτο συμβόλαιο του Μπούρμπου!


Με κλειστά τα μάτια θα ερχόταν ο Χρήστος Μπούρμπος στον Παναθηναϊκό. Τι να λέμε τώρα... Παίκτης του ΟΦΗ είναι και στα 31. Η τελευταία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του είναι ο Παναθηναϊκός για τον Μπούρμπο που δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα περίμενε ο Ντέμης Νικολαϊδης όταν τον πήρε από τον ΠΑΣ Γιάννινα ως έναν ικανό επιθετικό (!) το μακρινό 2004.
Δεν υπήρχε περίπτωση, δηλαδή, ο παίκτης να πει "όχι δεν έρχομαι" στον Παναθηναϊκό όταν ο Νίκος Νταμπίζας τον πήρε τηλέφωνο για να του εκφράσει το ενδιαφέρον. Ακόμα και τζάμπα, που λέει ο λόγος, θα έβαζε την πράσινη φανέλα ο αρχηγός του ΟΦΗ για να παίξει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Γι΄ αυτό κατέθεσε σε χρόνο ρεκόρ προσφυγή κατά της ομάδας του. Για να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει στους Πράσινους.

Το γεγονός ότι το οικονομικό δεν μέτρησε για τον Μπούρμπο φαίνεται και από τηνπροφορική συμφωνία που έχει με τον τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού. Ο έμπειρος δεξιός μπακ-χαφ έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο που θα προβλέπει αποδοχές κάτω από τις 100.000 ευρώ! Οι πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια για ένα ποσό που θα αγγίζει τις 90.000 ευρώ! Μιλάμε για ελάχιστα χρήματα ακόμα και στον νέο Παναθηναϊκό της σφιχτής οικονομικής πολιτικής.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Μπούρμπος προτιμήθηκε από τους ανθρώπους τουΠαναθηναϊκού και για το χαμηλό κασέ του. Ένα συμβόλαιο της τάξης των 90.000 ευρώδεν μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά τους Πράσινους, ούτε να ρίξει έξω το -περιορισμένο έτσι κι αλλιώς- μπάτζετ. Απεναντίας, μπορεί εύκολα να καλυφθεί από τον Παναθηναϊκόπου και τη νέα σεζόν δεν θα κάνει υπερβολές και θα συνεχίσει να παίζει συντηρητικάστις μεταγραφές.

Πάντως, το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέλεξαν μια τόσο φθηνή λύση για τη θέση του δεξιού μπακ, μαρτυράει την πρόθεση που υπάρχει στο πράσινο στρατόπεδο να δοθούν περισσότερα χρήματα για την απόκτηση των άλλων στόχων που αφορούν την ενίσχυση στο χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.