Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Μαΐου 2014

Με συνταγή... Μπεργκ


Το μεγάλο… κόλπο προετοιμάζει στην υπόθεση του Μεχντί Αμπεΐντ ο Νίκος Νταμπίζας, επιδιώκοντας την «απελευθέρωση» του Αλγερινού μέσου από τη Νιούκαστλ προκειμένου να υπογράψει στη συνέχεια, χωρίς δεσμεύσεις, συμβόλαιο 2 ή 3 ετών με το «τριφύλλι».




Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» δουλεύει εδώ κι αρκετές εβδομάδες ένα συγκεκριμένο πλάνο για να αποσπάσει την «ελευθέρας» του Αμπεΐντ, το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει ήδη μεταφέρει σε καταρχήν επικοινωνία του με την πλευρά της Νιούκαστλ. Επί της ουσίας η φόρμουλα που επεξεργάζεται ο Νταμπίζας είναι παρεμφερής με αυτήν που χρησιμοποίησε το περασμένο καλοκαίρι στην υπόθεση Μάρκους Μπεργκ-Αμβούργο: δηλαδή θα προτείνει στην αγγλική ομάδα να κρατήσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό μεταπώλησης 35-40%, δίνοντας παράλληλα στον παίκτη άλλο ένα 5%, για να του προσφέρει ένα επιπλέον δέλεαρ.

Ο Νταμπίζας εκτιμά πως ο Αμπεΐντ πολύ δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ των «ανθρακωρύχων» (και) τη νέα περίοδο και γι” αυτό αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να να πάρει το «ΟΚ» των Αγγλων, αφού σε βάθος χρόνου μπορεί να βγουν κι αυτοί κερδισμένοι από έναν παίκτη που δεν υπολογίζουν (κι απέκτησαν προ τριετίας πληρώνοντας μόλις 200.000 ευρώ σε τροφεία στη Λανς) εφόσον έρθει μία πρόταση απ” το εξωτερικό. Πόσω μάλλον απ” τη στιγμή που του χρόνου θα έχει την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη και να να «λάμψει» ακόμη περισσότερο.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής από την Αγγλία είναι ενθαρρυντικές, αφού η Νιούκαστλ δεν φαίνεται να είναι τόσο αρνητική στη συγκεκριμένη προοπτική. Μάλιστα, το θέμα θα είχε «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα στο ταξίδι που είχε προγραμματίσει ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» το περασμένο Σάββατο για την Αγγλία, όμως η προσωπική περιπέτεια που περνάει από τα ξημερώματα της Παρασκευής πήγε πίσω τις εξελίξεις.

Σύντομα πάντως αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» εκ νέου η υπόθεση, αφού θα ξεκινήσει ο επίσημος κύκλος των επαφών με τη Νιούκαστλ, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή. Εάν τώρα οι Αγγλοι -που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη 100% ούτε το θέμα παραμονής του Αλαν Παρντιού- δεν αποδεχθούν τη συγκεκριμένη πρόταση (λόγω του ότι ο Αμπεΐντ έχει ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο, άρα έχουν περιθώρια), το plan B θα αφορά πρόταση για επέκταση του δανεισμού του Αλγερινού για ακόμη ένα έτος. Με το «τριφύλλι» να έχει πάντοτε «σύμμαχό» του στις διαπραγματεύσεις τον ίδιο τον παίκτη που δεν «ψήνεται» καθόλου στην ιδέα να επιστρέψει στο Νιούκαστλ…