Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Δεκεμβρίου 2013

Η ανατροπή του αιώνα! (video)


Τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή προέλαση του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1987-88 όταν μετά την πρόκριση του σε βάρος της Οσέρ και της Γιουβέντους, πετύχαινε τη μεγάλη ανατροπή με αντίπαλο την Χόνβεντ.

Οι "πράσινοι" είχαν γνωρίσει την ήττα στη Βουδαπέστη από τους Ούγγρους με σκορ 5-2 και η ρεβάνς της 9ης Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Η ελπίδα ωστόσο, μετά τις φανταστικές εμφανίσεις που είχαν προηγηθεί, παρέμενε ζωντανή. Οι αισιόδοξοι επιβεβαιώθηκαν, όταν μπροστά σ’ ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Βασίλη Δανιήλ επικράτησαν με σκορ 5-1 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Το σκορ άνοιξε στο 22’ ο Βλάχος, ενώ 15’ αργότερα ο ίδιος παίκτης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο "τριφύλλι". Στο 55’ ο Αντώνιου έβαλε για τα καλά τους "πράσινους" στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τον Φίτος να μειώνει στο 59’. Η τελική αντεπίθεση για την ανατροπή ήρθε στο 65’ με γκολ του Μαυρίδη και το 82’ του Μπατσινίλα. Οι ελληνικές και διεθνείς εφημερίδες της εποχής εκθείαζαν την επιτυχία του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας τη μικρό θαύμα.

Παναθηναϊκός: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Ρότσα, Αντωνίου, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (70’ Καλιντζάκης), Σαραβάκος, Χρ. Δημόπουλος.