Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Οκτωβρίου 2013

Το... «πούλμαν» και η αμυντική τραγωδία


Πρώτη ήττα στη Λεωφόρο λοιπόν έπειτα από 65 ματς, έπειτα από 11 χρόνια. Ένας αγώνας τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «τον πιο δύσκολο της σεζόν» ο Γιάννης Αναστασίου και είχε δίκιο. Πάμε να πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Καπίνο κάτω απ' τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μαρινάκης, αριστερά ο Νανό και σέντερ μπακ οι Σίλντεφελντ-Τριανταφυλλόπουλος. Στα χαφ είδαμε τους Μέντες-Πράνιτς-Ζέκα και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπεργκ έχοντας δεξιά τον Ατζαγκούν και αριστερά τον Κλωναρίδη.

Ας τα πάρουμε όμως απ' την αρχή. Ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλά στον τομέα της ανάπτυξης έχοντας όμως τεράστιο πρόβλημα στην τελική πάσα που σπανίως κατέληγε σε «πράσινο». Ο Μαρινάκης όποτε πατούσε περιοχή και γύριζε την μπάλα έβρισε πορτοκαλί... τοίχος, οι σέντρες του Νάνο δεν είχαν καμία τύχη και το... «πούλμαν» από την Κομοτηνή δεν επέτρεψε να περάσουν ούτε κάθετες μπαλιές από τον Πράνιτς. Το πολύ καλό ξεκίνημα του Κλωναρίδη δεν συνεχίστηκε, ενώ ο Ατζαγκούν πιο πολύ βοήθησε αμυντικά, που έτρεχε να καλύψει τις κακές επιστροφές των συμπαικτών του, παρά επιθετικά. Στα θετικά της βραδιάς στον επιθετικό τομέα, η παρουσία του Λουτσιάνο Φιγκερόα που με μία προπόνηση σε 15 μέρες, μπήκε και έκανε την δουλειά του.

Αμυντικά τώρα, η ομάδα έδειξε αδούλευτη. Αργές επιστροφές, λάθος αντιδράσεις και πολύ άγχος. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον Καπίνο που φέρει τεράστια ευθύνη στο δεύτερο γκολ και τον Μέντεζ που για ακόμη μία φορά ήταν... απών, οδήγησαν τον Πανθρακικό στο να βρει χώρους, να δημιουργήσει ευκαιρίες, να βάλει δύο γκολ και να χάσει κι ένα... άχαστο. Κάπως έτσι λοιπόν, απλά και φυσιολογικά, το κάστρο μας έπεσε...

Όπως και να 'χει πάντως, οι παίκτες πρέπει να αφήσουν πίσω τους το χθεσινό παιχνίδι και να συγκεντρωθούν στα δύο παιχνίδια με τον Εργοτέλη για πρωτάθλημα και κύπελλο. Στόχος το 2/2 για να πάνε με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της 2ας Νοεμβρίου.

Υ.Γ.: Ίσως ο Καπίνο πρέπει να κάτσει λίγο στον πάγκο να ηρεμήσει. Οι αντιδράσεις του σε κρίσιμες φάσεις αποδεικνύεται ότι κοστίζουν βαθμούς στην ομάδα, ενώ και ο ίδιος δείχνει να μην μπορεί να κατευθύνει την άμυνά του. Το παιδί έχει πλούσιο ταλέντο, αλλά μόνο καλό δεν του κάνει το ότι έχει πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του.