Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Οκτωβρίου 2013

Εβδομάδα πίεσης και αποδείξεων

Μια δύσκολη, η δυσκολότερη έως ώρας, εβδομάδα ξεκινά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» καλείται σε επτά μέρες να παίξει τρία παιχνίδια, το καθένα με τη δική του βαρύτητα. 

Η αρχή γίνεται το Σάββατο στο Παγκρήτιο. Μετά την ήττα στη Λεωφόρο από τον Πανθρακικό οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δε θέλουν σε καμία περίπτωση να «αφήσουν» βαθμούς στην Κρήτη κόντρα στον αήττητο στο πρωτάθλημα Εργοτέλη. Μοναδική απουσία ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος έπαθε διάταση στο δικέφαλο και όλοι ελπίζουν οι εξετάσεις να μη δείξουν κάτι σοβαρό, καθώς ακολουθούν δύο εξίσου σημαντικές αναμετρήσεις. Το ότι ο Εργοτέλης δεν έχει ηττηθεί ακόμα δηλώνει τη δυσκολία του ματς...

Τέσσερις μέρες μετά, το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει και πάλι τον Εργοτέλη για το κύπελλο στη ρεβάνς του 2-1 στη Λεωφόρο. Ματς επίσης δύσκολο, καθώς εκτός των άλλων, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γυρίσουν στην Αθήνα και θα ξαναταξιδέψουν για Κρήτη. Επίσης, ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες με τους Κοτσόλη-Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλο-Ρισβάνη, Μέντεζ-Λαγό και Μπεργκ-Φιγκερόα να αγωνίζονται εναλλάξ, ένας στο ένα ματς, ένας στο άλλο. Τέλος, το σκορ από μόνο του είναι... «πονηρό», ενώ στο μυαλό όλων μας είναι το περσινό «κάζο» από τον Πλατανιά (2-1 στο ΟΑΚΑ, 1-0 στα Χανιά και... αποκλεισμός). Στόχος, βέβαια, το 2/2 που, όμως, μόνο εύκολο δεν είναι.

Μετά τις αναμετρήσεις με τον Εργοτέλη έρχεται ο τελευταίος αγώνας σε αυτή την εβδομάδα «βουνό», απέναντι στον Ολυμπιακό. Από όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και με δεδομένο το ότι ο αγώνας θα γίνει στη Λεωφόρο, ο κόσμος ζει και αναπνέει για αυτό το ματς. Ήδη τα πρώτα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, που θα μπορούν να προμηθευτούν και όσοι δεν είναι μέλη της Συμμαχίας, αναμένεται να εξαντληθούν. Ο αγώνας ήταν εξ' αρχής δύσκολος, όπως κάθε αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως τα συνεχόμενα παιχνίδια και η κόπωση έρχονται να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων».

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, λοιπόν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού καλούνται να αντέξουν στην πίεση και θέλουν όσο τίποτα άλλο να αποδείξουν πράγματα σε όσους πανηγυρίζουν στις χάρες, αλλά μετά από μία γκέλα τους κρίνουν αυστηρότερα ίσως απ' όσο θα 'πρεπε. Κακά τα ψέματα, εκτός του 2/2 με τον Εργοτέλη, στόχος του Γιάννη Αναστασίου είναι και πρέπει να είναι η νίκη στο ντέρμπι που θα... «απογειώσει» ψυχολογικά ομάδα και κόσμο. Το κατά πόσο θα επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθοριστικό ρόλο θα παίξουν η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών.

Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη ανυπομονησία τα τρία αυτά παιχνίδια που παρ' όλες τις δυσκολίες τους και παρόλο που η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη δυνατή μετά την «γκέλα» στη Λεωφόρο, μπορούν να βγάλουν δυνατότερο τον Παναθηναϊκό...

Νικόλας Φλωράτος