Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Ιουλίου 2013

"Θα φανούν τα οφέλη"

Ο Tom Hoad, που είναι προπονητής της εφηβικής ομάδας Μελβίλ, μετά από την ολοκλήρωση της κοινής προετοιμασίας με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα αποχωρήσει από τη χώρα μας, όμως πρώτα παραχώρησε συνέντευξη στο panathinaikos1908.gr.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πώς αποφασίσατε να έρθετε στη χώρα μας για προετοιμασία;
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προετοιμασία μας ως τώρα και από τις προπονήσεις που κάνουμε. Πριν από μήνες σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε ένα τουρ προετοιμασίας στην Ευρώπη (Ουγγαρία-Κροατία) και μετά από συνομιλία με τον κόουτς Μιχάλη Λαζαρίδη αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη χώρα σας και να κάνουμε κοινή προετοιμασία με την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού».

-Είστε ευχαριστημένος από τις συνθήκες που βρήκατε και αναφερόμαστε κυρίως στις εγκαταστάσεις;
«Οι εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ είναι πολύ καλές και οι συνθήκες προπόνησης επίσης, αν και αρκετά διαφορετικά απ’ ότι στο Περθ.  Είναι όμως ακριβώς ότι ζητούσαμε από την προετοιμασία αυτή. Στην Αυστραλία το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Οκτώβριο και αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να ετοιμαστούμε, σωματικά και ψυχολογικά, για την επόμενη σεζόν. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τώρα στην Αυστραλία είναι χειμώνας και οι συνθήκες τελείως διαφορετικές απ’ ότι τον Ιούλιο στην Αθήνα. Σίγουρα απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τον ήλιο αν και δεν έχουμε χρόνο για βόλτες ούτε για να πάμε στην παραλία, έτσι είναι συνήθως τα ταξίδια αυτά. Οι διαδρομές μας ήταν μόνο από και προς το κολυμβητήριο αλλά επισκεφτήκαμε και μερικά αξιοθέατα».

-Τι συμπεράσματα βγάλατε για την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού;
«Σκοπός του ταξιδιού μας είναι να εξοικειωθούν οι παίκτες μας σε νέες συνθήκες, να παίξουν με διαφορετικούς αντιπάλους, να μάθουν ένα νέο τρόπο σκέψης μέσα στο παιχνίδι. Έμαθα ότι και η δική σας ομάδα έκανε μια αντίστοιχη προετοιμασία στο Μαυροβούνιο και αυτό δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται στο τμήμα είναι σοβαρή και μελετημένη, τα οφέλη θα φανούν όσο περνάει ο καιρός με τους πολίστες να κερδίζουν συνεχώς εμπειρίες. Στην Αθήνα έχουμε ήδη παίξει 2 φιλικούς αγώνες με την εφηβική σας ομάδα και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, έχω ξεχωρίσει και μερικούς παίχτες από τον Παναθηναϊκό που θα τους ήθελα πολύ στη δική μου ομάδα! Παρατηρώ όμως ότι όλοι, εκτός από αθλητικοί  είναι και έξυπνοι, αντιλαμβάνονται σωστά το παιχνίδι και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Σε τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, παίρνουμε στοιχεία από τους αντιπάλους και αυτός είναι ο σκοπός μας».

-Μείνατε ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία;
«Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τη φιλοξενία, ήταν για εμάς μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε τη χώρα σας.  Εύχομαι στην ομάδα του Παναθηναϊκού καλές επιτυχίες».

***Ως αθλητής ο Tom Hoad εκπροσώπησε τη χώρα του με τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (1960, 1964, 1968, 1972) και ήταν αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το 1964 ως 1972 ενώ ως προπονητής πήγε σε ακόμα τέσσερις Ολυμπιάδες (1976, 1980, 1984, 1988). Μάλιστα, στην Αυστραλία υπάρχει προς τιμήν του διεθνής διοργάνωση το «Κύπελλο Tom Hoad» από το 2003.

-Στη φωτό οι δυο προπονητές Hoad-Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.