Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουλίου 2013

Αναγνωρίζουν τη δυσκολία

Σε δηλώσεις τους μετά την κλήρωση, οι εκπρόσωποι των ομάδων με τις οποίες κληρώθηκε ο εξάστερος, τόνισαν ότι πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο.

Αναλυτικά...

Μακάμπι:

Για τη Μακάμπι μίλησε ο προπονητής της Ντέιβιντ Μπλαντ:

"Ακόμα είναι πολύ νωρίς κι ακόμα οι ομάδες χτίζονται για τη νέα σεζόν. Είναι δύσκολο να ξέρουμε από τώρα πόσο δυνατή θα είναι κάθε ομάδα, αλλά στα χαρτιά τουλάχιστον ξέρουμε πως θα έρθουν ισχυροί αντίπαλοι στο γήπεδό μας, όπως και ότι θα παίξουμε σε δυνατές έδρες. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να χτίσουμε μία ισχυρή ομάδα κι ακόμα είμαστε στο μέσο της διαδικασίας".

Λαμποράλ Κούτσα:

Για τη Λαμποράλ Κούτσα μίλησε τόσο ο πρόεδρος, Χοσεών Κερεχέτα, όσο και ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο ισχυρός άνδρας των Ισπανών τόνισε: "Θα δούμε πόσο δύσκολα θα είναι, ειδικά όταν υπάρχουν ταξίδια σε μέρη όπως το Τελ Αβίβ και η Αθήνα. Πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να περάσουμε στο Top 16. Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, ίσως το πιο δύσκολο της πρώτης φάσης και περιμένουμε ακόμα να μάθουμε τον νικητή των προκριματικών. Ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι, η Λοκομοτίβ Κούμπαν και ο Ερυθρός Αστέρας είναι πραγματικά πολύ καλές ομάδες και θα προστεθεί ακόμα μια όπως η Κίμκι. Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο δύσκολο γκρουπ της πρώτης φάσης"

"Η δυσκολία είναι εμφανής, αλλά αυτό δυναμώνει το κίνητρό μας ώστε να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί. Όλες οι ομάδες του ομίλου είναι έμπειρες, με παράδοση στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την αρχή" είπε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Λοκομοτίβ Κούμπαν:

Για τη Ρώσικη ομάδα μίλησε ο  Γκίνας Ρουτκάουσκας...

"Πρώτα απ' όλα, είναι μεγάλη τιμή για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν να συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι της ομάδος στο Κρασνοντάρ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Λαμποράλ Κούτσα κι ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε τον τελευταίο αντίπαλό μας (σ.σ. η νικήτρια ομάδα των Προκριματικών).

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16. Προερχόμαστε από μία πολύ καλή χρονιά: Κατακτήσαμε το EuroCup και φτάσαμε στους Τελικούς της VTB League. Και τώρα υπάρχει μπροστά μας η επόμενη πρόκληση: Η Ευρωλίγκα!".

Ερυθρός Αστέρας:

Τέλος, από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα μίλησε ο Νταβόρ Ρίστοβιτς.

"Για εμάς είναι η πρώτη εμπειρία στην Ευρωλίγκα σε 15 χρόνια, οπότε μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι ήδη επιτυχία. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ και κάθε παιχνίδι θα είναι γιορτή στο Βελιγράδι. Έχουμε δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα από το Βελιγράδι, κάτι που μόνο στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα γίνεται.

Θα είναι μεγάλη εμπειρία για εμάς και κάθε παιχνίδι θα είναι σημαντικό. Δεν περιμένουμε πολλά, αλλά ελπίζω να κάνουμε καλά παιχνίδια , να απολαύσουμε την φετινή σεζόν και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να επιστρέψουμε εδώ του χρόνου".