Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουλίου 2012

Αγκουά "Μπορούσε άνετα να σταθεί στην Πορτογαλία που είναι καλύτερο το πρωτάθλημα!"

Ο σκάουντερ της Μπενφίκα Ρουί Αγκουά ανέλυσε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Πάπε Σο που θα αποτελέσει εκτός απροόπτου την 4η μεταγραφή του ΠΑΟ.


Αναλυτικά :"Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του τα φυσικά του προσόντα. Είναι δυνατός και αποτελεσματικός στις μονομαχίες, καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλτικός και τρέχει πάρα πολύ. Θα τον περιέγραφα ως έναν αμυντικό μέσο που λύνει τα χέρια του προπονητή του και επιτρέπει στους πιο δημιουργικούς συμπαίκτες του να ασχοληθούν με το play making".


Κατόπιν, αναφέρθηκε στην τεχνική κατάρτιση του Σο: "Η τεχνική του είναι καλή και του επιτρέπει να προωθήσει σωστά τη μπάλα ή να κάνει μία ντρίπλα. Δεν μιλάμε, βέβαια, για ποδοσφαιριστή ο οποίος βασίζει το παιχνίδι του στην τεχνική. Δύσκολα θα κάνει μεταβίβαση 50 μέτρων ή γρήγορη αλλαγή. Προτιμά τη σιγουριά".
Ακολούθως, στάθηκε στο τι δεν έχει ως χαφ: "Συνήθως, δεν έχει την καλύτερη τελική πάσα. Ούτε πρέπει να περιμένεις από τον Πάπε να δημιουργήσει. Δεν είναι καλός σε αυτό. Επίσης, δύσκολα πατάει περιοχή και ακόμα πιο σπάνια θα σκοράρει".
Για το αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό : "Έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, που είναι ποιοτικότερο και πιο γρήγορο από το ελληνικό. Επομένως, πάντα με βάση τη λογική, θα βοηθήσει. Δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου, δηλαδή για την Πόρτο ή τη Μπενφίκα. Είναι όμως χρήσιμος και τον θεωρώ πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό".
Για άλλη μία φορά, επεσήμανε την παρουσία του Φερέιρα: "Ο Παναθηναϊκός παίρνει έναν ποδοσφαιριστή με συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυναμίες. Μέσω του Παναθηναϊκού, μπορεί να ανέβει επίπεδο και να κερδίσει την προσοχή μεγαλύτερων ομάδων. Ο Φερέιρα τον ξέρει και θα τον βελτιώσει".
Τέλος τον σύγκρινε με τον Σιμάο : "Έχω εικόνα για τον Σιμάο και μπορώ να πω ότι ο Σο έχει καλύτερη τεχνική και προωθεί τη μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Σιμάο δεν δοκιμάστηκε σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό, ώστε να διαπιστώσουμε εάν θα αντεπεξέλθει. Ο Πάπε το έκανε στην Πορτογαλία. Παρότι δεν ήταν ο κορυφαίος, ήταν καλός".


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.