Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Ιουνίου 2012

Ενοχή και για τους 3 κατηγορούμενους ζητάει η εισαγγελέας

Τα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου φαίνονται ότι αλλάζουν αφού η εισαγγελέας έκρινε ένοχο τον Ρουμπέτη και 2 συνεργούς του.



Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο κατηγορούμενος Βασίλης Ρουμπέτης, ο οποίος ωστόσο σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί αθώος, αλλά κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία από την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί.
Επίσης, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το ίδιο αδίκημα -ανθρωποκτονία από πρόθεση- ο κατηγορούμενος Χρήστος Σακάτης, ενώ για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία ζήτησε την ενοχή του Βασίλη Ψυκάκου. Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του τέταρτου κατηγορουμένου Νίκου Βαγιόπουλου για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το protothema.gr
Σε πρώτο βαθμό ο Χρήστος Σακάτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους Bασίλη Ψυκάκο και Nικόλαο Bαγιόπουλο είχε επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών.
Ο Μιχάλης Φιλόπουλος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάρτιο του 2007 μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στη λεωφόρο Λαυρίου και, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άτυχος νέος χτυπήθηκε με βία επανειλημμένα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Από τα χτυπήματα που δέχθηκε έπαθε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ έφερε τραύματα με μαχαίρι στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και τους μηρούς.
«Δεν είναι φίλαθλοι, είναι οπαδοί όσοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επεισόδια», ανέφερε στην αγόρευσή της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Εχουν τη νοοτροπία ότι ‘‘όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί’’».
Πάντως και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται περί τα τέλη του μήνα.
troktiko.eu



Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.