Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Απριλίου 2012

Τι αναφέρουν τα εξώδικα

Το Newspao.gr σας παρουσιάζει το περιεχόμενο των εξωδίκων που αντάλλαξαν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Εξώδικο Βγενόπουλου στον Τζίγγερ:«Τα συμβαλλόμενα μέρη (μέτοχοι) υποχρεούνται να ψηφίζουν στις Τακτικές και Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της εταιρίας, με ψήφους που ανήκουν σε αυτά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η εκλογή και η αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. Η εκλογή 10 μελών από εσάς δεν συνιστά μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή σας. Όμως απέχετε από τις Γενικές Συνελεύσεις παρά της κατ’ εξακολούθησην επανειλημμένες παραινέσεις μας προς εσάς, πράξεις που βλάπτουν τα εταιρικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των συνέταιρων σας. Στις 23 Μαρτίου 2012, από το Διοικητικό Συμβούλιο παραιτήθηκαν τρία μέλη δικής σας επιρροής, με συνέπεια να μην υπάρχει Δ.Σ. στην ΠΑΕ, κάτι που έχει προκαλέσει αδυναμία στην εταιρία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, σας καλούμε να συμμετέχετε στη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου και να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου ως οφείλετε όπως απορρέουν από την 5.12.2008 Συμφωνία Μετόχων».

Με τον Τζίγγερ, να απαντά άμεσα με το δικό του εξώδικο: «Οι ισχυρισμοί που περιέχονται στην εξώδικη δήλωση πως η αποχώρησή μας είναι δήθεν παράνομη και αντιβαίνει τους όρους, είναι παντελώς αστήρικτη, αβάσιμη και προσβλητική. Όπως γνωρίζετε, η οικογένεια μου κι εγώ έχουμε αποχωρήσει από την ΠΑΕ και το δικαίωμα αυτό είναι κατοχυρωμένο από την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Συντάγματος, τον Ν. 2190/1920. Σας προτείνουμε λοιπόν το εξής. Με αυτήν την εξώδικη δήλωση, σας εξουσιοδοτούμε εάν θέλετε να παραστείτε και να ψηφίσετε για λογαριασμό μας, όποια μέλη επιθυμείτε…».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν άφησε αναπάντητο το εξώδικο: «Η γενικόλογη και αόριστη αναφορά σας στο Σύνταγμα, δεν αρκεί να αντικρούσει την παραβίαση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που επικαλεσθήκαμε. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε τις υποχρεώσεις μας από την Συμφωνία Μετόχων αλλά και ούτε να αναλάβουμε δικές σας ευθύνες και υποχρεώσεις για τις οποίες θα επιληθφεί συντόμως η δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου.

Ο Τζίγκερ, έδωσε την δική του απάντηση, με το τελευταίο εξώδικο να αναφέρει: «Προβάλετε πλήρως αστήρικτους κατά τον νόμο ισχυρισμούς οι οποίοι προσβάλλουν μέλη της οικογένειας μου. Προσπαθείτε να αποκρύψετε την αδυναμία σας να πραγματοποιήσετε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ, σας καλώ να σταματήσετε την κωλυσιεργία και τις προειδοποιήσεις, και να προβείτε σε αναλυτικό και οικονομικό έλεγχο της εταιρείας αλλά και να ζητήσετε λογοδοσία για όλες τις πράξεις της διοίκησης».

Με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, να λέει πως «από την στιγμή που μου το ζητάει ο ίδιος να αναζητήσω λογοδοσία, τον καλώ να λογοδοτήσει στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού στις 8 Μαΐου, εδώ, μπροστά σε όλους τους μετόχους παρόντες. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.