Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Απριλίου 2012

Αλαφούζος "Αρχές Μαϊού ξεκινάμε"

Ο Γίαννης Αλαφούζος σε δηλώσεις που έκανε σε αθλητική εφημερίδα τόνισε ότι το πρότζεκτ που ετοιμάζει για την σωτηρία του Παναθηναϊκού θα είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου μήνα!  


Αναλυτικά τι ειπώθηκε



«Ναι, στις αρχές Μαΐου πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξη του "ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ", το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη μέρα. Σ' αυτό το πρότζεκτ δουλεύουμε αρκετό καιρό και συμμετέχουν Παναθηναϊκοί από πολλούς χώρους. Επιχειρηματίες, δικηγόροι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι. Θα μιλήσουμε για όλα σε λίγες μέρες...»ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.



Παράλληλα, το δημοσίευμα έχει πληροφορίες σχετικά με το τι ετοιμάζει ο Γιάννης Αλαφούζος.



"1) Ηδη ετοιμάζεται η διακήρυξη αρχών («Βίας», «Ηθους», «Ανάδειξης και Συμμετοχής Ελλήνων παικτών») του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», στο οποίο θα παραχωρηθεί η (σημερινή) πλειοψηφία των μετοχών και θα ανοίξει τον δρόμο για τη συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στα πλαίσια της «λαϊκής βάσης» που εδώ και καιρό έχει δημόσια αναφερθεί ο εμπνευστής της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας.
2) Ο κ. Αλαφούζος έχει ξεκινήσει μία συλλογική προσπάθεια, βρίσκεται σε επικοινωνία με επιχειρηματίες αλλά και φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν φαίνεται αρνητικός στην παραχώρηση του συνόλου των μετοχών του (54,7%) στο υπό ίδρυση «ΣΩΜΑΤΕΙΟ».
3) Στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ» θα μπορούν να εγγραφούν -αποκτώντας μετοχές- φίλοι του Παναθηναϊκού ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που θα έχει καθένας εξ αυτών. Στο υπό διαμόρφωση σχέδιο φαίνεται να καταλήγουν σε ένα μίνιμουμ ποσό συμμετοχής που θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 ευρώ για κάθε φίλαθλο (θα τους παρέχεται εισιτήριο διαρκείας, ενώ θα έχουν κι άλλα προνόμια), ταυτόχρονα όμως θα υπάρχει πρόβλεψη και για ηλεκτρονικές εγγραφές ανθρώπων κάθε ηλικίας με συμβολική καταβολή ποσού 20 ευρώ.
4) Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα εκλέγεται από ΟΛΑ τα μέλη του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο θα έχει μία ψήφο.
5) Ρεαλιστικός στόχος είναι η σε πρώτη φάση (εκτιμάται μέχρι τον Νοέμβριο) συγκέντρωση ποσού που θα φτάνει ή θα ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ από τις εγγραφές των μελών στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ».
6) Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί είναι η διοικητική οργάνωση του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» να κινείται σε υψηλά στάνταρ, κυρίως όμως όλα τα μέλη-φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα και να μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή.
7) Ο κ. Αλαφούζος έχει συχνή τηλεφωνική επαφή με τους κ. Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο (οι θέσεις των οποίων για το συγκεκριμένο πλάνο λογικά θα δημοσιοποιηθούν εντός των ημερών), ενώ σκοπεύει πολύ σύντομα να ενημερώσει αναλυτικά τους κ. Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο.
8) Μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» θα ακολουθήσει (από τον Ιούνιο) μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την ενημέρωση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.
9) Τέλος, όπως έχει ξακαθαρίσει στο περιβάλλον του ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν στοχεύει σε καμία ηγετική θέση στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, αλλά ο ρόλος του αφορά τη συμβολή στη διαμόρφωση και τη δημιουργία του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ»."




Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.