Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Ιανουαρίου 2012

Full Metal Jacket...


Το διπλό μέσα στους Γιάννενα με την μαχητική τοπική ομάδα είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να αγαπήσεις το άθλημα του λέγεται ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο να αγαπήσεις την ομάδα σου τον Παναθηναϊκό. 


Το όλο σκηνικό που στήθηκε στους Ζωσιμάδες ήταν βγαλμένο από σενάριο του αμερικάνικου κινηματογράφου, όπου ο πρωταγωνιστής μέσα από κακουχίες και αντίξοες συνθήκες , μέσα από σκληρή προσπάθεια στο τέλος πάντα καταφέρνει και βγαίνει νικητής...Μόνο που ακόμη και σε αυτές τις αμερικάνικες ταινίες τουλάχιστον ο “ήρωας” έχει στο “πλευρό του” και τον σκηνοθέτη κάτι που ο Παναθηναικός δεν είχε...Μόνος εναντίον όλων.

Το σκηνικό της ταινίας ήταν το χειρότερο δυνατόν για τον πρωταγωνιστή...Ο Παναθηναικός έπρεπε να αγωνιστεί σε μία σκληρή έδρα, μέσα σε ένα εχθρικό κλίμα, χωρίς τούς οπαδούς του, σε ένα γήπεδο που θύμιζε παγοδρόμιο και με μία ομάδα, εκείνης των Ιωαννίνων, να μάχεται να αποφύγει τον υποβιβασμό και να ψάχνει μία νίκη ενός μεγάλου αντιπάλου για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναικός απειλήθηκε πολλές φορές από την αντίπαλη ομάδα καθώς βρέθηκε , πάλι, αρκετές φορές εκτεθειμένος από την άμυνά του. Μέχρι εκεί όμως...Γιατί πιο κάτω είχε Καρνέζη...Ο έτερος “μικρός” τερματοφύλακας του Παναθηναικού έκανε καταπληκτική εμφάνιση και κράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το μηδέν στην άμυνα...Καταπληκτικός, έδωσε απαντήσεις σε εχθρούς αλλά και ...”Φίλους”....Εκείνους, τους λίγους που πάνε ΟΑΚΑ για να γκρινιάξουν και να κρίνουν κάθε επιλογή του προπονητή....Ο Καρνέζης επέδειξε ότι ο Παναθηναικός διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Το ποιος θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο ένα στη πλάτη είναι θέμα του προπονητή και μόνον εκείνου...

Το σκηνικό άθλιο λοιπόν...Ο σκηνοθέτης?....Ο Σπάθας έκανε ότι, πραγματικά, περνούσε από το χέρι του για να αφήσει ο Παναθηναικός βαθμούς στα Γιάννενα. Στημένος 100% . Αφού έκανε το κομμάτι του και καθυστέρησε να ξεκινήσει το παιχνίδι για 40 λεπτά λόγω πάγου...Το ξεκίνησε λόγω...Πολύ πάγου..!!!!...Οι παίχτες και των δύο ομάδων πραγματικά και χωρίς καμία δόση υπερβολής έκαναν πατινάζ στο γήπεδο...Και όταν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν οι παίχτες του Παναθηναικού κιτρίνησε τους .... “Παγκίτες “....Λέτο και Σπυρόπουλο έτσι για να τον θυμούνται...Αφού είχε κιτρινίσει και τον Κλέιτον για “θέατρο”...Στο κέντρο του γηπέδου....!!...Το όλο ρεσιτάλ διαιτησίας του, ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια του να βάλει τα Γιάννενα στην περιοχή μας μετά την επίτευξη του τέρματος στο 85' λεπτό...Φάουλ φάουλ φάουλ....Αλλά είπαμε, η ταινία είχε αμερικάνικες προδιαγραφές και σήμα κατατεθέν σε αυτές τις ταινίες δεν είναι τίποτα άλλο από το...happy end...!!!.....Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε....Ανάξιος λοιπόν ο μισθός του....

Λίγα λόγια για τον “πρωταγωνιστή” Παναθηναικό που πραγματικά αφού βγήκε νικητής, μέσα από τόσες αντίξοες συνθήκες πολύ δύσκολα θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Βλέποντας την εντεκάδα αλλά και τις επιλογές στο πάγκο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, πραγματικά προβληματίστηκα. Κάνει “μπαμ” με μια ματιά, ότι ο Παναθηναικός θέλει μεταγραφές για να κλειδώσει το τίτλο. Παρόλο όμως τους τραυματισμούς, την πτώση της απόδοσης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, την ανυπαρξία της διοίκησης, ο Παναθηναικός κατάφερε να αποδράσει από τα Γιάννενα και να φύγει νικητής και από άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι...Πάντα κάποιος θα βρεθεί να σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος. Αυτή τη φόρα ήταν ο Κλέιτον, που αφού βαρέθηκε να δίνει ασίστ στον Τότσε, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του το παιχνίδι και με ένα βραζιλιάνικο ψαλίδι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναικό.

Ένα πράγμα εύκολα διακρίνει κανείς στην ομάδα του Φερέιρα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την πίστη για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. ”Δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει θεός”, όπως έλεγε ο Μπράιν Κλαφ. Ο Παναθηναικός δουλεύει σαν οικογένεια, αγωνίζεται, παλεύει, πιστεύει, πικραίνεται όταν χάνει, και προχωράει χωρίς διοίκηση , χωρίς μεταγραφές, χωρίς “φιλικά-εύκολα” παιχνίδια, χωρίς συμπαράσταση από κανέναν εκτός από τους χιλιάδες οπαδούς του. Το αν θα αντέξει μέχρι τέλους είναι ένα ζήτημα για τους αθλητικογράφους, τους αναλυτές, και τους “προπονητές” της εξέδρας.

Για τους 600 μάγκες που βρέθηκαν με το έτσι θέλω στο γήπεδο, παρά την απαγόρευση Μπιτσαξή, το ζήτημα έχει ήδη λυθεί....

Το πρωτάθλημα Ελλάδος θα καταλήξει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας......!!!

Με Παναθηναικούς χαιρετισμούς,
ο, πάντα, μάχιμος
paragkas gr


Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.