Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιανουαρίου 2012

Προβλήματα βουνό, αλλά το έχει ξανακάνει!

Ξεκάθαρα πράγματα. Με το ρόστερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός και την εικόνα που έχει δείξει ο κάθε παίκτης μέχρι τώρα, οι απουσίες του Λέτο και του Κουίνσι μοιάζουν… βουνό.

Ειδικά από τη στιγμή που πας σε μια έδρα δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα διψασμένη, καλή, που δε θα σου χαρίσει το παραμικρό. Βάλτε και τον Ρούντολφ που θα αποτελούσε δεδομένα λύση στην επίθεση και… δένει το γλυκό. Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, οι περισσότεροι περιμένουν μια ισοπαλία και πάμε παρακάτω. Κι αυτό στην καλύτερη.

Δεν πάει έτσι όμως. Επειδή πολύ απλά ο Παναθηναϊκός φέτος έχει μάθει να μην βασίζεται στα πρόσωπα, αλλά στην ομάδα. Συγχρόνως, η όποια χαλαρότητα υπήρχε μετά την άδεια και τις γιορτές, πήγε για τα… καλά περίπατο. Όσοι πατήσουν χορτάρι στο ματς με τον Παναιτωλικό, θα είναι στην… τσίτα. Και θα φανεί αυτό. Ξεκάθαρα δεν είναι το ίδιο να παίζει ο Μαυρίας από το να παίζει ο Λέτο, δεν είναι το ίδιο να έχεις μπροστά τον Κουίνσι, αλλά να… βαφτίζεις δεύτερο επιθετικό τον Ζέκα.
Αλήθεια όμως, από πότε ο Λέτο ήταν καθαρόαιμο φορ; Από πότε ο Κουίνσι ήταν καθαρόαιμο φορ; Παναθηναϊκός είσαι δεν μπορείς να σταθείς στις απουσίες. Όσο μεγάλες, όσο σημαντικές κι αν είναι. Κι εδώ υπάρχει και η ατυχία, μια και ξαφνικά ήρθαν μαζεμένα όλα τα προβλήματα, στις ίδιες θέσεις ουσιαστικά. Αν σκεφτόμαστε έτσι όμως, ας το παρατήσουμε το ματσάκι και ας δούμε από τώρα την Κέρκυρα. Δεν πάει έτσι αδέρφια. Θα δώσουν την μάχη τους οι «πράσινοι». Σε ένα παιχνίδι που έχουν να κερδίσουν πολλά. Απλά τα πράγματα. Αν φύγεις από την συγκεκριμένη έδρα με τη νίκη, έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα, αυτόματα κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση, σε πίστη, σε όλα!

Και συν τοις άλλοις, δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη ομάδα.

Θυμηθείτε το ματς στην Ξάνθη. Τοτσέ και Ρούντολφ ήταν τότε που τραυματίστηκαν και τέθηκαν νοκ άουτ. Όλοι μας κλαιγόμασταν για το που πάει ο Παναθηναϊκός να παίξει, χωρίς επιθετικό.

Και… γελάγαμε στο άκουσμα της είδησης πως ο Φερέιρα θα παίξει 4-4-2 με Λέτο και Κλέιτον μπροστά. Τα αποτελέσματα τα είδατε. Νίκησε την Ξάνθη η ομάδα και με αυτό το σχήμα, με αυτά τα πρόσωπα, έτρεξε ένα εξαιρετικό σερί, προσέφερε θέαμα που είχαμε χρόνια να δούμε από τον Παναθηναϊκό και έκανε τους πάντες να πιστέψουν και πάλι στο «τριφύλλι». Μην προτρέχουμε λοιπόν με την… μιζέρια και τον μηδενισμό.

Υ.Γ. Οι Παναθηναϊκοί δεν μπορούν να πάνε στη Νέα Σμύρνη, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για το ματς με την Δόξα Δράμας. Αυτό θα πει ισονομία!

Λευτέρης Μπακολιάς-sportaction

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.