Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Ιανουαρίου 2012

Ο «μάγος» με το ψαλίδι

Στις 15/11/09 ο Σίλβα Κλέιτον είχε περάσει αλλαγή στο 60' στο εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα με τους Θεσσαλούς να κερδίζουν 1-0. Στο 67' από σέντρα του Νίλσον και «τσαφ» του Ρουκάβινα, η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο. Από το ύψος της μικρής περιοχής, όπως και στα Γιάννινα, δεν το σκέφτηκε και πολύ. Με πλάτη στο τέρμα έκανε το ψαλίδι, η μπάλα και πάλι στη δεξιά γωνία και 1-1. Ηταν όμως το τελικό αποτέλεσμα και το πρωτάθλημα ουσιαστικά με τη νέα γκέλα χανόταν.

Στους «Ζωσιμάδες», όμως, στις 15 του μήνα και πάλι, με βραζιλιάνικο ψαλίδι, έδωσε μία νίκη στον Παναθηναϊκό, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσή. Ο Κλέιτον κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί «παιδί του Φερέιρα». Εχει αναγεννηθεί και το προχθεσινό είναι το τρίτο γκολ του φέτος. Ολα συνοδεύτηκαν με νίκη. Η αρχή έγινε στην Τούμπα. Με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 0-1 κι άνοιξε ο δρόμος για τον θρίαμβο. Στις 27/11 με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ σημείωσε το 2-0 (τελικό 3-1). Και στα Γιάννινα στο 85' έριξε την «ψαλιδιά» τίτλου. Εκτός από τα γκολ όμως εξίσου πολύτιμες είναι οι τρεις ασίστ. Με τα Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, κάθετη στον Τοτσέ για το 2-0. Εκεί κλείδωσε η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Στο Αγρίνιο φοβερή πάσα στον Τοτσέ και 1-1 στο 94'. Τέσσερις βαθμοί. Και με την Κέρκυρα στις 8 του μήνα, κίνηση στο όριο του οφσάιντ, πάσα στον Λέτο και 1-0 που ήταν και το τελικό. Επτά βαθμοί.

Στην πρώτη σεζόν ο Κλέιτον (2008-09) πέτυχε έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Σεφτέ στο «Βικελίδης» στις 20/9/08. Εκανε το 1-1 (τελικό 1-2). Ακολούθησαν γκολ με Λάρισα (εκτός 1-1), Πανσερραϊκό (εντός 3-0), Αρης (εντός 4-0), Λεβαδειακός (εκτός 1-2), ΟΦΗ (3-1 εντός). Πέτυχε επίσης γκολ στις 14/1/09 για το Κύπελλο με τον Πανθρακικό (0-4) στην Κομοτηνή. Η σεζόν 2009-10 «έστρωσε» όταν ήρθε ο Νιόπλιας. Σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Πιερικό στις 13/1/10 πέτυχε δύο γκολ στο τελικό 2-1. Οπως γίνεται αντιληπτό, άλλα γκολ στο πρωτάθλημα, πλην της 1ης σεζόν και της φετινής δεν έχει σημειώσει. Ισως να είναι η τελευταία η φετινή, αλλά είναι στο χέρι του να αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το μέλλον

Ο Βραζιλιάνος πριν καιρό διέδιδε ότι το καλοκαίρι που θα λήξει το συμβόλαιό του θα επιστρέψει στη Βραζιλία. Το τελευταίο διάστημα δεν παρουσιάζεται απόλυτος. Αν ο ΠΑΟ πάρει τον τίτλο και μείνει ο Φερέιρα όλα είναι πιθανά.

Τάσος Νικολογιάννης-sday

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.