Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης και μετά αλλαγή κυβέρνησης

Μας εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες την διακυβέρνηση της χώρας και εμείς ανταποκριθήκαμε σ ΄αυτή την ευθύνη, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, κάνοντας αναδρομή στην διετή πορεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, καταλογίζοντας και πάλι ευθύνες στην ΝΔ για την κατάσταση που βρισκόταν η χώρα όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, λέγοντας μάλιστα ότι “μια χρεοκοπία θα ήταν κίνδυνος ακόμη και για την ασφάλεια της χώρας. Βλέπετε τι έχουμε στη γειτονία μας”, είπε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός , τόνισε ότι με τις μάχες που έδωσε μέσα και έξω από τη χώρα , κατάφερε να συσταθεί ο Μηχανισμός Στήριξης και Ελλάδα να πάρει το μεγαλύτερο “πακέτο” δανείου ύψους 240 δις ευρώ και παράλληλα δυνητικά, αν όλα πάνε καλά, να μπορέσει να διαγράψει ένα χρέος ύψους 100 δις ευρώ.

Ο Γ. Παπανδρέου, εμμέσως πλην σαφώς, συνέχισε να υπεραμύνεται την απόφαση του για δημοψήφισμα, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι αυτό τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πολλάκις, αναφέρθηκε στις πατριωτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και απέδωσε όλες τις πολιτικές ενέργειες που έχουν γίνει ότι έγιναν για το καλό της πατρίδας.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έκανε άνοιγμα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, καλώντας τον να επιστρέψει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και να συζητήσουν για για τη συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, χαιρετίζοντας την απόφαση του να υπερψηφίσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, επέμεινε στην θέση του να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να προχωρήσει κάθε διαδικασία, θέση, πάντως, την οποία έχει απορρίψει ο Αντώνης Σαμαράς, που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Επιμέλεια: Newspao.gr team