Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Νοεμβρίου 2011

Θα έκανε και περίπατο ο Εξάστερος αν…


Για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και ειδικά φέτος κάνει… μπαμ πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ελπίζει ούτε στην περσινή... παρηγοριά της «κούπας» του Κυπέλλου.
 
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όντας οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου ντέρμπι της σεζόν, ήταν σε θέση ισχύος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ενώ η αίσθηση που άφησαν σε όλους ήταν πως θα μπορούσαν να είχαν κάνει και περίπατο και η τελική διαφορά να ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν πέταγαν στα «σκουπίδια» από μόνοι τους, το ασφαλές προβάδισμα που είχαν χτίσει στα 37 λεπτά του αγώνα.
 
Δεν θα σταθώ πολύ στο ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε, για όσους ξέρουν μπάσκετ αυτό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι η τελική διαφορά των 4 πόντων είναι εντελώς πλασματική και ότι ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στην ήττα και γλίτωσε την συντριβή χάρη στην χαλάρωση των πράσινων στα τελευταία λεπτά.
 
Οι πρωταθλητές έκαναν ότι και στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ αλλά και σε αυτό με την Μπάμπεργκ. Και στις τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει δια… περιπάτου και κάνοντας πολλά «χαζά» λάθη επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να μπουν στο παιχνίδι και στις δύο πρώτες περιπτώσεις να τους κλέψουν και τη νίκη.
 
Για αυτό ακριβώς φωνάζει ο «Ζοτς» και αυτό είναι που τον πειράζει περισσότερο από κάθε τι άλλο. Για αυτό έλεγε τις προάλλες ότι κάποιοι χαλαρώνουν και δείχνουν σαν να μην θέλουν να παίξουν. Όντας ο ίδιος μεγάλος μαχητής δεν μπορεί να δεχθεί από τους παίκτες του να κάνουν τέτοια… δώρα στους αντιπάλους τους. Τουλάχιστον στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν το χάρισαν…
 
Είμαστε αισιόδοξοι όμως γιατί θα αρχίσουν να... στρώνουν. Άλλωστε, έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται ακόμα ούτε στο 70% των δυνατοτήτων του. Φανταστείτε λοιπόν, τι έχει να γίνει όταν θα είναι στο 90 ή και στο 100%.
 
Από κει και πέρα, πρέπει όλοι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ήταν… κύριοι και δεν επέτρεψαν στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βρουν ακόμη μια… δικαιολογία για την ήττα τους.
 
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στον κ. Ίβκοβιτς και θα τον παρακαλούσα να σταματήσει επιτέλους τις δικαιολογίες. Όλη την εβδομάδα επέμενε μέσω των δηλώσεων του, ότι τα παιχνίδια με την Νανσί και το Τριφύλλι θα ήταν εύκολα για την ομάδα του. Μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, το γύρισε… Και χρησιμοποίησε την γνωστή… καραμέλα, ότι η ομάδα του είναι νέα και για αυτό παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ας πάρει ένα καλό μάθημα από τον κουμπάρο του, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ας μάθει να λέει τα πράγματα με το… όνομά τους και όχι κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα να χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία αλλά όταν κερδίζει όπως με την Νανσί να μας λέει για… εύκολα παιχνίδια.
 
Μίρκα Μπούρα


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.