Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Νοεμβρίου 2011

Προβάδισμα μεγαλύτερο των δύο βαθμών

Μέχρι το ματς στην Τούμπα δεν είχαμε ακόμα δει ακόμα το σύνολο του Φερέιρα απέναντι σε αντίπαλο της... προκοπής. Το «αντάμωμα» με τον Ατρόμητο έτσι όπως εξελίχθηκε με την αποβολή του Καρνέζη στο 2' μόνο ως τεστ κανονικό δεν μπορεί να λογιστεί. Μέχρι το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις - οι οποίες εν μέρει δικαιώθηκαν - για την αμυντική λειτουργία των «πρασίνων». Μέχρι το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» εξέφραζαν αρκετοί τις αμφιβολίες τους σχετικά με το «μέταλλο» των πρωτοπόρων της βαθμολογίας.

Ο μίνι αυτός «γολγοθάς» αντί να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό ή να τον απειλήσει με πτώση τον έβγαλε στον αφρό. Η τριάρα στην Τούμπα έστειλε το πρώτο μήνυμα, η ευκολία με την οποία ήρθε η νίκη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ το δεύτερο. Η ισοπαλία στο Φάληρο χτύπησε το τρίτο «καμπανάκι». Οχι στον Παναθηναϊκό αλλά στον διώκτη του Ολυμπιακό... Η ομάδα του Φερέιρα έχει πλάνο, βγάζει σπουδαίους αυτοματισμούς, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίθεση και έχει και τ' άντερα να πάρει ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Το είπε και ο Κατσουράνης πριν βάλει... φρένο στον εαυτό του. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει μόνο να βγει αλώβητος σε τρία σπουδαία ματς - τα δύο μάλιστα στις πλέον εχθρικές έδρες - αλλά έχει πετάξει από πάνω του και την υποχρέωση να επισκεφτεί δύο έδρες ιδιαίτερα δύσκολες γι' αυτόν. Απέδρασε αν και με παίκτη λιγότερο από το Περιστέρι, το ίδιο έκανε και στην Ξάνθη. Αρα...

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα των πρασίνων ως το φινάλε του πρώτου γύρου για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η ευκαρία των παικτών του Φερέιρα να τερματίσουν πρώτοι στο φινάλε του πρώτου γύρου. Στα 7 ματς που μένουν ο ΠΑΟ παίζει εντός έδρας με μια σειρά φαινομενικά τουλάχιστον ευκολοκατάβλητους αντιπάλους (Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης), έχει μία επίσκεψη στην Νέα Σμύρνη του αποψιλωμένου Πανιωνίου και δύο επικίνδυνες εξόδους: μία στο Βικελίδης και μία στο Αγρίνιο.

Γιατί μετράω από τώρα; Γιατί μετά αρχίζει η κατηφόρα... Και αν ο Παναθηναϊκός με την μπάλα που παίζει τώρα μπει στην κατηφόρα με προβάδισμα τα φρένα του δεν θα... πιάνουν.

Κάτι το οποίο ενισχύει την πράσινη υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου είναι το ρόστερ που όσο περνά ο καιρός θα γεμίζει: ο Χριστοδουλόπουλος μετρά μέρες, ο Ρούντολφ θα ντυθεί για να παίξει - επιτέλους - κόντρα στον ΟΦΗ, ο Νίνης άρχισε ατομικό πρόγραμμα. Δεν μπορεί, έστω και χωρίς πετροδόλαρα κάποιο πουλέν στις θέσεις που έχει εντοπίσει αδυναμίες θα φέρει τον Γενάρη ο Φερέιρα. Το πράγμα αρχίζει να νοστιμίζει ιδιαίτερα για μια ομάδα που έμοιαζε πεθαμένη στο ξεκίνημα της σεζόν... Και όσο περνούν οι αγωνιστικές το πράγμα σκουραίνει για τους αντιπάλους.

Και μια κουβέντα για τη μεταγραφή της χρονιάς: καλός ο Κουίνσι, καλός ο Ζέκα, αλλά καλύτερος όλων ο Καπίνο. Οταν στα 17 σου κατεβάζεις τα ρολά στο «Καραϊσκάκης» υπόσχεσαι ότι μπορείς να γίνεις ό,τι καλύτερο έχει φορέσει τη φανέλα με το «1» στον Παναθηναϊκό. Και όχι μόνο...

Βάιος Τσούτσικας-sday



Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.