Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Σεπτεμβρίου 2011

"Όλα είναι εξαιρετικά"


Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος είαναι ο Πατ Καλάθης που πραγματοποιήθηκε το όνειρό του να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό, σε ένα νέο περιβάλλον για σένα…
 
«Τι μπορώ να πω... Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός! Όλα λειτουργούν με απόλυτο επαγγελματισμό. Υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής και τεχνικό τιμ, αλλά και εξαιρετική οργάνωση. Είναι σπουδαία ομάδα. Ήξερα του περισσότερους παίκτες και ανθρώπους της ομάδας, αφού είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και είχαμε πολύ καλή επικοινωνία. Εδώ βρίσκεται, άλλωστε και ο μικρός μου αδερφός (ο Νικ)…  Όλα είναι εξαιρετικά».

Τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησες πολύ καλές εμφανίσεις στην Α1 με Μαρούσι και Κολοσσό. Φέτος πήρες μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και κλήθηκες για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών. Νιώθεις να πνέει «άνεμος» αλλαγής στην καριέρα σου;
 
«Είναι μεγάλη ευκαιρία και σπουδαία εξέλιξη στην καριέρα μου. Είμαι ένας από τους καινούργιους στους πρωταθλητές Ευρώπης. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είτε αυτό λέγεται να βοηθώ στην προπόνηση, να παίζω πέντε λεπτά στα παιχνίδια ή οτιδήποτε. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βοηθήσω την ομάδα, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου καλύτερα, να δουλέψω και να βελτιώσω το παιχνίδι μου πάντα υπό τις οδηγίες του κόουτς (Ζέλικο) Ομπράντοβιτς».
 
Το γεγονός ότι θα είσαι στην ίδια ομάδα με τον αδερφό σου τον Νικ, είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για σένα; Είναι αυτό ένας παραπάνω λόγος για να προσαρμοστείς πιο εύκολα στο νέο σου εγχείρημα;
 
«Σαφέστατα! Όλη μας τη ζωή παίζαμε μαζί, ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και πως παίζει ο καθένας. Είναι σίγουρα πολύ καλό για μένα, αλλά και για τον Νικ που θα είμαστε στην ίδια ομάδα και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
 
Σίγουρα θα προσαρμοστώ πιο γρήγορα, αφού ο Νικ είναι εδώ δύο χρόνια τώρα. Ξέρει τη φιλοσοφία του προπονητή, τα συστήματα της ομάδας, την επίθεση, την άμυνα. Μπορεί να με βοηθήσει πολύ να μάθω τους τρόπους που λειτουργεί η ομάδα, αλλά από τη μεριά μου πρέπει να δουλέψω και να εξασκηθώ».
 
Ο Νικ ξεκίνησε πολύ καλά με την Εθνική ομάδα. Δείχνει ότι μπορεί να ηγηθεί από τη θέση του γκαρντ. Είσαι περήφανος γι’ αυτόν;
 
«Φυσικά και είμαι περήφανος! Η Εθνική κέρδισε τα πρώτα παιχνίδια. Ο Νικ παίζει πολύ καλά. Μιλήσαμε, με ρώτησε τη γνώμη μου για το τι έκανε καλά, τι μπορούσε να κάνει καλύτερα. Σε αυτό το κομμάτι, όταν αγωνιζόμαστε, πάντα βοηθάμε ο ένας τον άλλον».
 
Εσύ και ο Νικ ήσασταν οι πιο βελτιωμένοι παίκτες στην περσινή Α1 (Ο Νικ πρώτος, ο Πατ δεύτερος)… Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό στην οικογένεια;
 
«Ο Νικ είχε σπουδαία ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στον κόουτς Ομπράντοβιτς και έκανε ό, τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Σέρβος προπονητής τον πίστεψε, του έδωσε χρόνο συμμετοχής και είναι πολύ σημαντικό το ότι βρέθηκε κάτω από την επιτήρηση ενός τόσο μεγάλου τεχνικού για δύο χρόνια».

Το δικό σου μυστικό για τη βελτίωσή σου σε βάθος χρόνου, όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα;
 
«Πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, έπαιξα, έμαθα πολλά από τον κόουτς (Γιάννη) Σφαιρόπουλο. Την περσινή χρονιά που πέρασα στον Κολοσσό (Ρόδου), ο προπονητής, αλλά και το τεχνικό τιμ με βοήθησαν πολύ. Δούλεψα σκληρά και πολλές ώρες και αυτοί ήταν οι λόγοι που κατάφερα να βελτιωθώ».
 
Έχεις ένα παραπάνω κίνητρο να δουλέψεις, να παίξεις στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα των Ανδρών;
 
«Είναι ένα όνειρό μου, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Εθνική ομάδα. Ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό από τότε που ήρθα στην Ελλάδα και αυτό πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά. Αυτό με κάνει να είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος.
 
Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ, θα δουλέψω και μετά θα δω τι θα γίνει, αν θα επιστρέψω ή όχι στην Εθνική».
 
Έζησες την ατμόσφαιρα της Εθνικής ομάδας. Παρατήρησες κάτι ιδιαίτερο που δείχνει ότι αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να είναι όσο επιτυχημένη ήταν τα προηγούμενα χρόνια;
 
«Νομίζω ότι θα πάνε πολύ καλά. Είναι μια ομάδα με νεαρούς παίκτες. Θα έχουν ένα διαφορετικό στυλ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να αποτελείται από νεαρούς και ίσως πιο άπειρους από τους προηγούμενους, παίκτες και να έχει ένα καινούργιο προπονητή, αλλά έχουν μεγάλο κίνητρο. Υπάρχουν και οι παλιοί, που είναι πιο έμπειροι και μπορούν να εμφυσήσουν όσα έχουν ζήσει με την Εθνική, όπως ο (Νίκος) Ζήσης και σίγουρα θα έχουν μια καλή πορεία».

Τι περιμένεις από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ίσως τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης;
 
«Χωρίς αμφιβολία, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Θέλω να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ από αυτόν, για όσο θα βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό».
 
Οι εκτιμήσεις σου για το πού μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας;
 
«Η Ελλάδα έχει μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην τετράδα, αν παίξει όπως μπορεί και αν το κάνει αυτό, θα πάει μακριά».
 
Μια υπόσχεση για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού…
 
«Θα δουλέψω και θα κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!