Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρίγκηπα σ' ευχαριστώ!


Ευχής έργον θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να έρθει ο Πρίγκιπας και να αναλάβει. Και αφήστε στην άκρη αυτούς τους ανόητους που σκέφτονται ότι ακόμη και σ’ αυτό το φανταστικό (με την κυριολεκτική και τη μεταφορική έννοια του όρου) σενάριο ποιος θα τρέχει την ΠΑΕ, ποιοι θα αναλάβουν, ποιος θα προστατέψει τον Παναθηναϊκό από τα τρωκτικά-λαμόγια που θα μαζευτούν γύρω-τριγύρω, ποιοι θα ασχοληθούν με το θέμα του γηπέδου και άλλα πολλά…

Αυτά θα βρεθούν μετά. Το ζήτημα είναι να έρθει ο Πρίγκηψ, του οποίου ο λόγος είναι συμβόλαιο. Να έρθει, να συζητήσει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και να ακουμπήσει τα ωραία του πετροδολάρια στην Πανάθα, να την κάνει μια άλλη Πόρτο, όπως ονειρεύεται. Να πάρει παικταράδες για το Τριφύλλι με το οποίο απέκτησε αρρώστια κι ας κρατήσει και τον Κουίνσι που τον γουστάρει περισσότερο και από τον Φερέιρα, γιατί τον ξέρει απέξω και ανακατωτά από την περυσινή θητεία του στην Αλ Σάαντ.

Και δεν θέλω να ακούω υπερβολές για τον Βλάση Τσάκα. Αυτά μας πείραξαν τώρα; Η πουκαμίσα, ο φραπές και το ταξί Skoda Octavia; Ότι έλεγε σε όποιον του τηλεφωνούσε «πάρτε με σε λίγο, μιλάω με τον πρίγκιπα»; Ότι πρόλαβε μέσα σε δέκα ώρες να μιλήσει σε όλα τα κανάλια και στους τρεις σημαντικότερους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Η cult φυσιογνωμία του; H πρώτη ή η τελευταία που έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι;

Ή μήπως γίναμε τώρα ξαφνικά τόσο «ευαίσθητοι» και… ερευνητικοί ως δημοσιογράφοι και μας… πείραξε το Naser και το Νasser του ονόματός του πάνω-κάτω στην ίδια επιστολή του πρίγκιπα και το «my word remains a contract», το οποίο παραπέμπει στην ελληνική γλώσσα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένδειξη ότι ο πρίγκιπας αφουγκράστηκε μέσω του κ. Τσάκα την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και χρησιμοποιεί το ρήμα «remains» για να υπερτονίσει ότι ο λόγος του ΗΤΑΝ και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ συμβόλαιο;

Σπουδαγμένος είναι, φιλέλλην είναι, ποδοσφαιρόφιλος είναι, Πανάθα (και Μπαρτσελόνα ως λάτρης του αθλήματος για να μην ξεχνιόμαστε) είναι, δισεκατομμύρια έχει, τι άλλο θέλουν επιτέλους στον Παναθηναϊκό για την επόμενη ημέρα; Πρωτοδικείο ή 15 ψωροεκατομμύρια που ακόμη δεν τα έχουν δει από τον Βγενόπουλο; Όλα στο μιλητό δεν είναι ως τώρα; Δεκαπέντε ο «Βγενό», 220 ο πρίγκιπας: διαλέξτε και πάρτε!

Προτού να πάρετε όμως, απολαύστε το! Πάντα μέσα στην τραγωδία υπάρχουν κωμικά στοιχεία και αντιστρόφως. Δεν γίνεται κηδεία χωρίς γέλιο και γάμος χωρίς κλάμα, έτσι δεν λέμε; Γλεντήστε το! Όχι μόνο οι φίλοι των άλλων ομάδων με περιπαικτικό, πικρόχολο, ειρωνικό προς τον Παναθηναϊκό τρόπο, αλλά και οι φίλοι του Τριφυλλιού. Το γέλιο χαρίζει ζωή και σπανίζει στις ημέρες μας, στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας.

Το ποδόσφαιρο είναι για να μας ομορφαίνει τη ζωή, όχι για να μας μιζεριάζει. Και ο πρίγκιπας με τον Βλάση Τσάκα κατάφεραν να ενισχύσουν την ευρηματικότητά μας, να ερεθίσουν τη μνήμη μας (Χάρυ Κλυνν, Κώστας Βουτσάς, ωραίες, ανέμελες εποχές), να μας γυρίσει στα λατρεμένα 80’s, να προσθέσει μια ευχάριστη νότα στην επικαιρότητα, να μας κάνει να «παίξουμε» και να πειραχτούμε στο Facebook , στον καφέ, στα τηλεφωνήματα. Προσωπικά, ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης ευχαριστώ τον Πρίγκιπα, τον Βλάση Τσάκα και όποιους αποφάσισαν εντός και εκτός του Παναθηναϊκού και της διοίκησής του αποφάσισαν να επιτρέψουν την παρουσίαση της πρότασης με όλα τα παρελκόμενα.
Υ.Γ. Όποιος γνωρίζει ποιος θα γελάσει τελευταίος, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να βγει στην αναφορά!

Γιάννης Σερέτης



Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!