Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρίγκηψ «φτιάχνει» τον «Βγενό»

Φαίνεται ότι ήταν τόσο μεγάλη η γκάφα του Ανδρέα Βγενόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση της «αποχώρησης» (την οποία εξ αρχής ουδείς πίστεψε, γι΄ αυτό από το ίδιο απόγευμα οι «δικοί» του το «μάζεψαν», εκτός κι αν επρόκειτο για «σατανική» επικοινωνιακή στρατηγική), που από εκείνη την ημέρα όλα κυλούν ρόδινα για τον ίδιο στην υπόθεση του Παναθηναϊκού. 

Και μάλιστα, χωρίς ο ίδιος να κουνήσει το δαχτυλάκι του! Είναι τόσα πολλά τα επικοινωνιακά «αυτογκόλ» της πλευράς Βαρδινογιάννη, τα οποία σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Βλάση Τσάκα και του πρίγκιπα φέρνουν και πάλι τον Βγενόπουλο σε θέση ισχύος με το «μονά-ζυγά μονόζυγα δικά του». Αρκεί, βεβαίως, να έχει βρει το χρήμα για την Α.Μ.Κ., το οποίο σύμφωνα και πάλι με τους «δικούς» του, το έχει βρει προ πολλού…

Μονά: ο Τσάκας τα κάνει όλα σωστά, ο πρίγκιπας στέλνει τα πάντα (εξουσιοδότηση, χαρτιά, πιστοποιητικό γέννησης από τον Δήμο Ριάντ, γενεαλογικό δέντρο, εκκαθαριστικό, εγγυητική με τα 20 εκατ. ευρώ) και η Πανάθα με τα εκατομμύρια πετροδολάρια (να δω μετά ποιος θα «τρέξει» την ΠΑΕ, μόνο αυτό να δω τίποτα άλλο!) αλλάζει σελίδα. Ο πιεσμένος οικονομικά Βγενόπουλος που παραδέχθηκε ότι αδυνατεί στην τρέχουσα περίοδο να σηκώσει μόνος του το βάρος του Παναθηναϊκού, παραμένει μικρομέτοχος ή πουλάει τις μετοχές του, κρατάει και στην τσέπη όσα εκατ. ευρώ ήθελε να βάλει (ουδείς γνωρίζει πόσα μέχρι στιγμής) και πάει στο ΟΑΚΑ ως… φίλαθλος.

Ζυγά: η ιστορία του πρίγκιπα επιβεβαιώνει τους «άπιστους Θωμάδες» και ταυτόχρονα «αναβαθμίζεται» στα μάτια όλων η αξιοπιστία και η πρόταση του Βγενόπουλου ως η μοναδική χειροπιαστή. Αν η πλευρά Βαρδινογιάννη αποδεχθεί τους όρους «Βγενό», εκείνος υποχρεούται να προχωρήσει όπως έχει δεσμευτεί. Αν ο Τζίγκερ ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής ή αρχίσει τις αδέξιες ντρίμπλες, ο Mr. MIG θα είναι «από πάνω», υπερτονίζοντας την… απωθητική απέναντι στην πρότασή του στάση της μεγαλομετόχου οικογένειας.

Επισημαίνεται, όμως, ότι η γενική συνέλευση της 4ης Οκτωβρίου έχει ήδη οριστεί βάσει της πρότασης «Βγενό», ο οποίος επικοινωνιακά κατάφερε να το «γυρίσει», αλλά επί της ουσίας το μεγαλύτερο πειστήριο δεν το έχει καταθέσει προς τους φίλους του Παναθηναϊκού (όχι προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία δεν θα πάρει φράγκο ούτως ή άλλως). Ποιο είναι αυτό; Να βγει και να δηλώσει ότι ο ίδιος μαζί με τον «Φ», τον «Χ» και τον «Ψ» έχει συγκεντρώσει το «Ω» ποσό, το οποίο θα κατατεθεί στην Α.Μ.Κ.. Όσο δεν κάνει αυτή την κίνηση, τόσο θα διατηρούν τα επιχειρήματά τους όσοι εξακολουθούν να δυσπιστούν απέναντί του.

Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά εξακολουθεί να βάζει αυτογκόλ με μεγαλύτερη συχνότητα και από τις κόκκινες του Κολτσίδα. Μετά τα απανωτά πεντάλεπτα-επτάλεπτα (είπαμε της γριάς να χέσει και ξεκ…) «αφιερώματα» από MEGA και STAR στον Βγενόπουλο, τα οποία τον έκαναν να φαίνεται αδύναμος, «στόχος» και «θύμα» της ισχύος της τηλεοπτικής εικόνας, προέκυψε η χθεσινή ανακοίνωση του «Άκτορα», για την οποία κοντεύω να πιστέψω ότι γράφτηκε από «δάκτυλο» Βγενό μέσα στον κατασκευαστικό κολοσσό!

Τόσο βούτυρο στο ψωμί του, πού να το φανταζόταν; Όχι μόνο επειδή… θυμήθηκε ο «Άκτωρ» να τοποθετηθεί πολλές μέρες ύστερα απ΄ όσα είχε πει ο Βγενό για το γήπεδο, αλλά και επειδή η ανακοίνωση είναι παντελώς (100%, σπάνιο!) ανακριβής στον επίλογό της, δηλαδή στις εναντίον του αναφορές.

«Βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε, για αποκατάσταση της αλήθειας, ότι μας εντυπωσίασε αρνητικά το γεγονός ότι κατά την έναρξη των εργασιών η βούληση του Εργοδότη, για αυτό το Έργο ζωής για την Ομάδα του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε διασπασμένη με το μέτοχο της μειοψηφίας να έχει διαφορετική άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου». Πώς αποδεικνύεται αυτό, ειδικά «κατά την έναρξη των εργασιών», πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που ο Βγενόπουλος είχε πάρει την ονοματοδοσία του γηπέδου με 23 εκατ. ευρώ;

«Οι εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν από τη μειοψηφία ήταν ανεδαφικές. Ενδεικτική η πρόταση για το Ολυμπιακό Στάδιο, ‘αγνοώντας’ ότι το μοναδικό στάδιο της Ελλάδας με Ολυμπιακές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση αφενός δεν μπορεί να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου λόγω βασικού σχεδιασμού, και αφετέρου ότι θα αφαιρείτο από την ελληνική αθλητική κοινότητα, η πιο αξιόλογη εγκατάσταση για διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Άλλωστε το Ολυμπιακό Στάδιο που είναι το ‘Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο’ της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί την πολιτισμική κληρονομιά του σήμερα!!!». Δηλαδή… «Είπαμε της γριάς να χέσει και εκείνη ξεκ…» Νο 2! Διότι ασφαλώς το σχέδιο για την «Πράσινη Πολιτεία» δεν αγγίζει το ΟΑΚΑ, αλλά περιβάλλοντες χώρους του. Γκάφα ολκής!

Κι έτσι, τι κατάφερε επικοινωνιακά ο «Άκτωρ»; Να κάνει πάλι τον Βγενόπουλο να φαίνεται… ανίσχυρος μπροστά στη συμμαχία των ισχυρότατων οικογενειών Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένα πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας: ανεξάρτητα από επικοινωνιακά τρικ, στρατηγικές και πολιτικές, όλοι στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού είναι αυτή τη στιγμή υπό κρίση. Αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα, γιατί έχουν περάσει πολλά, έχουν «ατσαλωθεί», έχουν ενισχύσει την οξύτητα του κριτηρίου τους…

ΥΓ1. Επειδή οι περισσότεροι βιάζονται και τους παίρνει η μπάλα με τις καθημερινές εξελίξεις («τελεσίγραφα» εξουσιοδοτήσεις κ.ά.): Ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Στη γενική συνέλευση της 4ης Οκτωβρίου δεν τελειώνει κάτι, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αρχίζει! Η διαδικασία της Α.Μ.Κ. (στις προηγούμενες που έχουν γίνει, «έκλεινε» περίπου στις 40-45 ημέρες, τώρα μπορεί να οριστεί μικρότερο χρονικό διάστημα για την κατάθεση των ποσών από τους ενδιαφερόμενους). Μην τρελαίνεστε, είναι μαραθώνιος, τα έχουμε πει.

ΥΓ2. Προσπάθεια για να ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο: Προτίμηση στην απόκτηση των μετοχών έχουν οι παλαιοί μέτοχοι για ισόποσο ή (ασφαλώς) μεγαλύτερο ποσό από τους «καινούριους». Αυτό να δω… πλειστηριασμό, και μετά να τρελαθώ!

Γιάννης Σερέτης

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!