Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχει... Τι θα κάνει όμως;


Τις τελευταίες μέρες είπα να κρατήσω μια «πισινή» και να μη βιαστώ να γράψω για τις -όποιες- εξελίξεις στο θέμα που «έσκασε μύτη» για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, τον πρίγκιπα που εμφανίζεται πως θέλει να επενδύσει στο Τριφύλλι...

Δεν ήθελα να βιαστώ και να μιλήσω γιατί κάθε ώρα είχαμε και ένα διαφορετικό γεγονός που άλλαζε τα δεδομένα. Μακάρι να γίνει κάτι και να βγει η ομάδα από αυτό το διοικητικό αδιέξοδο και αν χρειαστεί θα πάμε και πράσινες κελεμπίες στο ΟΑΚΑ αρκεί να δει η ομάδα να βρει την υγεία της και πάλι.

Έχουμε ένα δεδομένο λοιπόν το οποίο μπορεί να λέει πολλά αλλά μπορεί να μη λέει και τίποτα. Πράγματι, Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπντούλ Ραμχάν αλ Σαούντ ή όπως τέλος πάντων τον λένε, υπάρχει. Η αποκάλυψη του διπλωματικού διαβατηρίου του πρίγκιπα Σουλτάν Σαούντ (αυτό είναι το ονοματεπώνυμό του σε δυτικοευρωπαϊκά μέτρα) επισημοποιεί την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου. Υπάρχει, λοιπόν, υφίσταται, είναι αληθινός και έχει στείλει επίσημη επιστολή (έστω και με κομιστή τον Τσάκα).

Η επιστολή γνωστοποίησης ενδιαφέροντος δεν αμφισβητείται ως προς τη γνησιότητά της ούτε το διαβατήριο του πρίγκιπα. Στο βιογραφικό του – αν θυμάμαι καλά - ανέφερε ότι ΜΑΖΙ με άλλα μέλη της οικογένειάς του, που ανήκει στον κύκλο της βασιλικής οικογένειας, κατέχουν εταιρείες κατασκευών, μεσιτικών και βιομηχανικής ανάπτυξης. Προφανώς κανείς δεν λέει όχι στα πετροδολάρια που υπόσχεται ο… πρίγκηψ. Λύση του οικονομικού προβλήματος, μεταγραφές, παιχταράδες, (επιτέλους) νέο γήπεδο, κελεμπίες στις εξέδρες, λιμουζίνες παρκαρισμένες απ’ έξω και ό,τι άλλο ονειρεύεται κάθε οπαδός για την ομάδα του... Το θέμα είναι ένα όμως, θα κάνει τελικός την κίνηση ο πρίγκιπας;

Κάτι που δεν γνωρίζουμε είναι αν πέραν της επιστολής, με τα υποσχόμενα μεγάλα ποσά, μπορεί και να τα διαθέσει άμεσα χωρίς άλλους όρους πέραν της εκχώρησης του 54,7% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο, μου μοιάζει δύσκολο ένα τέτοιο (υπαρκτό) πρόσωπο της σαουδαραβικής υψηλής κοινωνίας να συνωμοτεί ή να παίζει με αντικείμενο μια ξένη εταιρεία όπως είναι γι' αυτόν ο Παναθηναϊκός. Γιατί να το κάνει; Δε νομίζω να έχει ανάγκη της διαφήμισης καθώς το χρήμα και οι επιχειρήσεις που διαθέτει μόνο ανάγκη από διαφήμιση δεν έχει. Θα περιμένουμε ως τη Δευτέρα που ο δικηγόρος θα πρέπει να πάρει στα χέρια του πληρεξούσια του πρίγκιπα για να ξεκινήσει τις νομικές συζητήσεις με τους συναδέλφους του από την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Σε περίπτωση που συμβεί τελικά αυτό, τότε η συγκεκριμένη υπόθεση θα σοβαρέψει ακόμα περισσότερο. Το αν αυτή η ιστορία είναι απλά πολύ καλή για να είναι αληθινή ή είναι σοβαρή θα φανεί στην πορεία. Υπό νορμάλ συνθήκες πάντως, το θέμα θα έπρεπε να έχει κλείσει προτού καν αρχίσει με τα δεδομένα που έθεσε ο Τσάκας και με όλα αυτά τα τρελά λεφτά και τις επενδύσεις. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή της ιστορίας γέλασα πάρα πολύ, είχα καιρό να γελάσω σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό. Προσωπικά ακόμα κρατάω ΜΕΓΑΛΕΣ επιφυλάξεις γιατί δεν με πείθει ο Τσάκας ως μεσάζων για μια… μπίζνα, όπως λέει ο ίδιος, 220 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ιστορία θα πρέπει να τελειώσει το γρηγορότερο, πριν μας πάρουν στο ψιλό και οι τελευταίοι, τα πρόβατα από τον Πειραιά. Τόσο ο Βαρδινογιάννης, όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι της ομάδας, είναι μεγάλοι επιχειρηματίες, έχουν κάνει τρελές δουλειές στο εξωτερικό και μπορούν να μάθουν σε πέντε λεπτά αν πρόκειται για μούφα ή είναι πραγματικότητα.

Επιμέλεια: Νίκος Λιαχούδης
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!