Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Σεπτεμβρίου 2011

Σάρας, μία παράξενη, αλλά κατανοητή κίνηση

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι μία ανάσα, αν δεν έχει επιστρέψει ήδη, στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νίκος Ζέρβας.

Μία προσθήκη που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα στα ρεπορτάζ και πιθανότατα ούτε σαν σκέψη στο μυαλό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η οικονομική συγκυρία, το δεδομένο «κενό» που υπάρχει στον «άσο», πίσω από τους Διαμαντίδη και Καλάθη και οι καλές εμφανίσεις του Λιθουανού γκαρντ στο Ευρωμπάσκετ, όμως, «ζέσταναν» σε σημείο επανασύνδεσης, μία σχέση που πέρυσι είχε «τσακίσει» για τα καλά.

Τότε, ο Σάρας στην κυριολεξία παρακαλούσε να μείνει στον Παναθηναϊκό με «ψίχουλα», καθώς οικογενειακοί λόγοι έκαναν επιτακτική την παραμονή του στην Ελλάδα, όμως οι «πράσινοι» δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο. Οι φήμες που δεν απείχαν και πολύ από την πραγματικότητα, έκαναν λόγο για διαφωνία διοίκησης-προπονητή για το θέμα, ενώ στον Λιθουανό, καταλογίζονταν κακή εξωγηπεδική ζωή και αδυναμία στην εφαρμογή του αμυντικού πλάνου του προπονητή. Βάλτε και το προχωρημένο της ηλικίας του και θα έχετε το «μπουκέτο» των αιτιών του διαζυγίου. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Γιασικεβίτσιους βρήκε γλυκό ψωμί σε Λιέτουβος Ρίτας και Φενέρμπαχτσε και ο Παναθηναϊκός παρά το κενό που υπήρχε στην οργάνωση και τη δημιουργία, τα κατάφερε μία χαρά, κατακτώντας και πάλι την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Τι άλλαξε φέτος και ο Παναθηναϊκός πήγε δια του τιμ μάνατζέρ του Μάνου Παπαδόπουλου στο Βίλνιους εν μέσω Ευρωμπάσκετ για να πείσει τον παίκτη να επιστρέψει; Οι προφανείς λόγοι, γράφτηκαν στον πρόλογο, αλλά υπάρχει και αγωνιστική εξήγηση, που μετατρέπει σε κατανοητή, αυτή την παράξενη κίνηση. Με την αποχώρηση του Νίκολας ο Ομπράντοβιτς, έχασε τον εφεδρικό παίκτη που αναλάμβανε το κατέβασμα της μπάλας. Ο αντικαταστάτης του, Ντέιβιντ Λόγκαν, είναι καλός σκόρερ, όμως επ’ ουδενί δεν μπορεί να οργανώσει και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει. Ο Τέπιτς οδεύει προς Σεβίλλη αφού κοστίζει πολλά για να γίνει και τρίτος ο χρόνος που θα περιμένει η ομάδα να βγάλει στο παρκέ το ταλέντο του, οπότε…

Ήταν επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη γκαρντ. Χωρίς κανείς να ξέρει το παρασκήνιο της αλλαγής κλίματος στο εσωτερικό της ομάδας για τον παίκτη και αν οι σχέσεις έχουν αποκατασταθεί απόλυτα, ένα είναι το σίγουρο. Ακόμα και στα 35, μπορεί να προσφέρει οκτώ-δέκα ποιοτικά λεπτά, να εφαρμόσει καλά το πικ εν ρολ και κυρίως, να ωθήσει αρκετούς οπαδούς της ομάδας, από τον καναπέ στο ΟΑΚΑ. Είναι δεδομένο πως αποτελεί το αγαπημένο παιδί των οπαδών του Παναθηναϊκού, όσο και το ότι δεν γίνεται σε αυτή την ηλικία να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην άμυνα, την ώρα που θα αγωνίζεται. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Ομπράντοβιτς, που προχώρησε όμως σε μία σχεδόν ανέξοδη κίνηση, που «μπαλώνει» τρύπες και θα δώσει ανάσες στο μεγάλο «όπλο» του, Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτό από μόνο του, δεν αρκεί για να γίνει κατανοητή η κίνηση;

Υ.Γ. Είναι ακατανόητη η εμμονή της FIBA στην διεξαγωγή Ευρωμπάσκετ κάθε δύο χρόνια. Η αίγλη του τουρνουά μειώνεται χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότεροι παίκτες μένουν εκτός λόγω κούρασης, ενώ και το θέαμα φθίνει. Είναι μονόδρομος η καθιέρωσή του κάθε τετραετία, αλλά όσο και αν η λογική υποδεικνύει κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες να επικρατήσει, είναι μηδαμινές. Αντ’ αυτού, η ομοσπονδία καθιέρωσε προκριματικά-Γολγοθά για τις ομάδες που δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, τα τουρνουά αυτά θα χάσουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον.

Πηγή: sport-fm.gr



Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!