Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Αυγούστου 2011

O Λόγκαν "έμπλεξε" στην... πλατεία της Παρθένου Μαρίας


Από τις έξι το απόγευμα της 4ης Αυγούστου έως τις 9 Αυγούστου κάθε χρόνο η Βιτόρια ζει στους ρυθμούς της περίφημης "Fiestas de la Virgen Blanca", της γιορτής της Παρθένου Μαρίας επί το ελληνικότερο.                                                    Η πόλη παραλύει και ο κόσμος ξεχύνεται κατά χιλιάδες στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια "Cava" (είδος ισπανικής σαμπάνιας) και πούρα, τα οποία βάσει του τελετουργικού πρέπει όλοι να ανάψουν ταυτόχρονα μόλις δουν να κατεβαίνει με ειδικό σχοινί από το πανύψηλο καμπαναριό της ομώνυμης Πλατείας ο "Celedon", το ομοίωμα ενός θρυλικού χωρικού που έζησε στο κατώφλι του 17ου αιώνα και έμεινε στην ιστορία γιατί παρότρυνε τον κόσμο να ξεσαλώνει μέρα – νύχτα χωρίς διακοπή.

Οι Βάσκοι έχουν να διηγούνται αμέτρητες ιστορίες για αυτές τις εορταστικές ημέρες, αλλά ας γυρίσουμε στη... σύγχρονη Βιτόρια και στον Ντέιβιντ Λόγκαν.

Ο 29χρονος (ύψους 1,84 μ.) Αμερικανός με πολωνικό διαβατήριο, ο οποίος όχι μόνο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά –όπως αποκάλυψε το Sport24.gr- έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει όλα τα ήθη και τα έθιμα της Βιτόριας, στην οποία έζησε μόλις έναν χρόνο φορώντας τη φανέλα της Κάχα Λαμποράλ.

Ξύπνησε, λοιπόν, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (5/8) από το κλάμα της νεογέννητης κόρης του και αμέσως ανέλαβε δράση, προκειμένου να πείσει τον ισπανικό σύλλογο να τον αποδεσμεύσουν για να ενημερώσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Τηλεφώνησε στα γραφεία της Κάχα Λαμποράλ, αλλά η απάντηση που πήρε παραπέμπει στο ελληνικό... "θα τα πούμε από Δευτέρα" με την αιτιολογία ότι τίποτε δεν λειτουργεί στη Βιτόρια το διάστημα 4-9 Αυγούστου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, φυσιολογικά, δεν αναμένεται να προκύψει κάποιο συνταρακτικό νέο. Ο Παναθηναϊκός περιμένει την αποδέσμευση του παίκτη και ο ικανότατος combo-guard είναι πεπεισμένος ότι η συνεργασία του με την ομάδα της πόλης των Βάσκων θα τερματιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε στη συνέχεια να αποτελεί και επισήμως παίκτη του Τριφυλλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, του Sport24.gr, που μένει απλώς να επιβεβαιωθούν, ο Λόγκαν, για τον οποίο ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει την επόμενη χρονιά, έχει πάρει τη διαβεβαίωση παράγοντα της Κάχα ότι το συμβόλαιό του με τον σύλλογο δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για τα σχέδιά του και ότι μετά τη λήξη της ισπανικής φιέστας η επιθυμία του θα υλοποιηθεί.

Αρκεί να μην εγείρει αξιώσεις από το υπόλοιπο συμβόλαιό του, το οποίο κανονικά θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2013. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα για τον... μπαμπούλα πρόεδρο της Κάχα Λαμποράλ Χοσέ Αντόνιο Κερεχέτα, ο Λόγκαν θα εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τον ισπανικό σύλλογο αφήνοντας –για δικούς του λόγους που άπτονται της γενικότερης εμπειρίας που είχε στη Βιτόρια- το περίπου 1,2 εκατ. δολ. που προβλέπει το συμβόλαιό του για την επόμενη χρονιά.

Όσο για το ενδεχόμενο να ζητήσει χρήματα ο ιδιόρρυθμος παράγοντας από τον ίδιο ή από τον Παναθηναϊκό για να τον αποδεσμεύσει; Αυτό το σενάριο υπάρχει, αλλά θεωρείται ακραίο εάν λάβουμε υπόψη ότι αφήνοντας τον παίκτη ελεύθερο θα γλιτώσει συνολικά κοντά στα 2,5 εκατ. δολάρια, ενώ αν τον κρατήσει ετσιθελικά στο ρόστερ, θα πρέπει να πληρώνει έναν παίκτη που δεν θα είναι ευχαριστημένος, δεν θα αγωνίζεται με την ψυχή του, δεν θα τον θέλει και ο προπονητής...



Πηγή: SPORT24

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!