Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

31 Αυγούστου 2011

Κούτσα κούτσα κι ότι βγει…


Το πρωτάθλημα ξεκίνησε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί, αλλά αυτό ίσως να μην λέει και πολλά. Πέρα από την ψυχολογία, οι «πράσινοι» απλά έκαναν μια νίκη και τίποτα περισσότερο. 
Το θέμα και το ερώτημα όλων, είναι αν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει την υπέρβαση (στην κατάσταση που βρίσκεται) και να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό λοιπόν θα αναλύσουμε, όσο μπορούμε και όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Απομένουν ώρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Οι «πράσινοι» θα τελειώσουν κάνοντας από μηδέν έως δύο κινήσεις. Δύο κινήσεις (στην καλύτερη) που αν γίνουν, πάντως, δεν νομίζουμε να αλλάξουν και τις ισορροπίες.
Το «τριφύλλι» ξεκίνησε τον… μαραθώνιο έχοντας πολλά προβλήματα. Οι δύο αποκλεισμοί στην Ευρώπηέφεραν την οριστική άρση εμπιστοσύνης από πλευράς κόσμου. Κανείς δεν πιστεύει με λίγα λόγια πως αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Μια ομάδα αποδυναμωμένη σε επίπεδο ρόστερ και κυρίως αποδυναμωμένη σε επίπεδο προσωπικότητας. Μια ομάδα με τεράστια οικονομικά προβλήματα, που θέλει να βάλει δόσεις ακόμη και σε μεταγραφές επιπέδου 300.000 ευρώ. Μια ομάδα η διοίκηση της οποίας δεν εμπνέει, μια ομάδα οι οπαδοί της οποίας θα πηγαίνουν στο γήπεδο (όσοι πηγαίνουν) για να διατυμπανίζουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους με τον μεγαλομέτοχο. Με όλα αυτά, χάνεται το απαραίτητο στοιχείο για να πας μπροστά… Η δυναμική. Ο Παναθηναϊκός στο σύνολό του, δεν βγάζει δύναμη και συσπείρωση. Λογικό κι επόμενο αν δει κανείς την κατάσταση που επικρατεί και τα δεδομένα που υπάρχουν. Την ίδια ώρα, συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο η φωνή σου δεν ακούγεται, ο αντίπαλός σου έχει πιάσει… φιλίες σχεδόν με όλους τους υπόλοιπους συλλόγους, τη στιγμή που έχει λεφτά και ενισχύεται διαρκώς με παίκτες αξίας. Ενοχλεί αυτό, το ξέρουμε, αλλά το χειρότερο είναι πως οι πάντες βλέπουν την ψαλίδα με τον ΟΣΦΠ να ανοίγει ολοένα και περισσότερο, χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό. 
Και για να έρθουμε κλείνοντας στα εντός της ομάδας (ποδοσφαιρικού τμήματος) οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι χτυπητές, η εμπιστοσύνη στον προπονητή δεν είναι όσο μεγάλη ήταν πριν τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και συν τοις άλλοις, στο χορτάρι βλέπουμε ένα σύνολο χωρίς φρεσκάδα, χωρίς ψυχή, χωρίς παίκτες που να μπορούν να πάρουν τους υπόλοιπους από το χεράκι για να τους οδηγήσουν εκ του ασφαλούς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να το πάρουμε απόφαση ότι οι πιθανότητες για να πετύχει αυτός ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ λίγες. Η μόνη λύση είναι να πηγαίνει βήμα βήμα, κούτσα κούτσα και στο τέλος θα κάνει το ταμείο. Ελπίζοντας παράλληλα ότι δεν έχεις δει το… ταβάνι των δυνατοτήτων. Ένα ταβάνι πάντως, που πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερο απ’ τα επίπεδα που έχουμε δει μέχρι τώρα.Διαφορετικά, δεν υπάρχει καμία τύχη…
sportaction.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!