Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Ιουλίου 2011

Δύο διαφορετικές ομάδες

O Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που είδαμε στην Αυστρία και εκείνον που θα «χτίσει» ο Φερέιρα με τις μεταγραφές.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Προετοιμασία ήταν και πάει. Το αεροπλάνο ετοιμάζεται να προσγειωθεί στην Αθήνα και οι πρώτες σκέψεις μετά από δέκα ημέρες παραμονής του Παναθηναϊκού στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας είναι απλές. Όσο απλό και κατανοητό είναι το πλάνο που έχει ο Φερέιρα για την ομάδα που «χτίζει», με πρώτο στόχο την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που φέρνει στα ταμεία τα... σίγουρα 3εκ. του Europa Leagye.

Επί της ουσίας, πάντως, μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες. Και αυτό εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης των μεταγραφών λόγω των γνωστών προβλημάτων. Τουλάχιστον έρχονται οι παίκτες που έχει ζητήσει ο προπονητής παρά το πρώτο... αυτογκόλ με το «κόψιμο» του Νούνο Γκόμες.

Ο Πορτογάλος, λοιπόν, δούλεψε έχοντας στο μυαλό του δύο διαφορετικούς Παναθηναϊκούς. Τον Παναθηναϊκό που θα είναι υποχρεωμένος κόντρα στην να πάρει την πρόκριση και τον Παναθηναϊκό της υπόλοιπης σεζόν που θα δώσει τα πάντα για το νταμπλ, με ηγέτη και μπροστάτη τον ίδιο. Εξάλλου μοιάζει και είναι έτοιμος για... πόλεμο.

Ο Φερέιρα με τα «εργαλεία» που είχε στα χέρια του, δούλεψε για να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να περάσει τους Δανούς. Για αυτό και δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα στη φυσική κατάσταση, για αυτό ξεχώρισε ένα γκρουπ 13-14 παικτών που υπολογίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Η ομάδα που είδαμε στα φιλικά και που θα αντιμετωπίσει την Οντένσε, όσον αφορά τα πρόσωπα, δεν θα έχει πολλά κοινά με την ομάδα της υπόλοιπης σεζόν.

Το μόνο ίδιο θα είναι η φιλοσοφία του προπονητή. Φουλ του πρέσινγκ και διάθεση για... σκότωμα του αντιπάλου, εκμεταλλευόμενος το κλέψιμα της μπάλας και την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Πλάνο που με τα υπάρχοντα «υλικά» δύσκολα θα μπορούσε να παρουσιαστεί άρτια μέσα στο γήπεδο. Και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας ρίχνοντας απλά μια ματιά στο ρόστερ.

Τα νέα πρόσωπα, όμως, θα είναι αρκετά και ικανά να ανεβάσουν το επίπεδο. Βιτόλο, Κουίνσι, Τουτσέ, ο Ζεκά που είναι η... καψούρα του προπονητή για τον άξονα και ίσως ακόμη μία προσθήκη στην επίθεση που είναι υπεραπαραίτητη, λύνουν τα χέρια του Πορτογάλου και προσθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά στο ρόστερ, όπου σου λείπουν μετά την αποχώρηση του Σισέ και του Ζιλμπέρτο αλλά σου έλειπαν και πέρυσι. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο...

Πηγή: leoforos.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!